

Ο Μάκης Βορίδης μιλάει στην Popaganda για τις επερχόμενες εκλογές, το αν ο στόχος της αυτοδυναμίας είναι εφικτός, το ενδεχόμενο δημιουργίας κόμματος από τον Αντώνη Σαμαρά αλλά και για τις «αστοχίες» της κυβέρνησης στο θέμα των Τεμπών και του ΟΠΕΚΕΠΕ.
Ο πρώην υπουργός και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας εκτιμά ότι, εφόσον η ΝΔ κινείται σήμερα κοντά στο 30% στις δημοσκοπήσεις, όσο πλησιάζουν οι εκλογές και διαμορφώνονται πιο καθαρά τα πολιτικά διλήμματα, ο στόχος της αυτοδυναμίας μπορεί να καταστεί εφικτός. Παράλληλα, δεν θεωρεί ότι η δυναμική του Αλέξη Τσίπρα θα ενισχυθεί περαιτέρω.
«Ο Τσίπρας της ΕΛΑΣ, επί της ουσίας, προγραμματικά και πολιτικά, δεν έχει τίποτα διαφορετικό από τον Τσίπρα του ΣΥΡΙΖΑ». Για τον κ. Βορίδη, ο πρώην πρωθυπουργός παραμένει πολιτικά ο ίδιος, με μοναδική ουσιαστική αλλαγή την προσπάθεια να απομακρύνει οτιδήποτε παραπέμπει στην περίοδο 2015-2019, κυρίως σε επίπεδο προσώπων και στελεχών. Απορρίπτει, επίσης, την άποψη ότι ο κ. Τσίπρας αποτελεί «βολικό αντίπαλο» για τη ΝΔ, προκειμένου να συσπειρώσει την εκλογική της βάση: «Εμείς δεν τον καθορίζουμε τον αντίπαλο. Δεν είπαμε στον κ. Ανδρουλάκη να μην πάρει 17% δημοσκοπικά».
Ο κ. Βορίδης αναφέρεται και στο ενδεχόμενο δημιουργίας κόμματος από τον Αντώνη Σαμαρά, υποστηρίζοντας ότι, εάν ο πρώην πρωθυπουργός «πατήσει το κουμπί», θα καταστεί αυτομάτως πολιτικός αντίπαλος της ΝΔ. Όπως σημειώνει, όμως, θα πρέπει να τεκμηριώσει τα κίνητρα μιας τέτοιας κίνησης και να αποδείξει ότι ανταποκρίνεται σε μια υπαρκτή πολιτική και κοινωνική ανάγκη. «Τα κόμματα δευτερευόντως έχουν αξία ως κινήσεις βολονταριστικές που εκφράζουν την επιθυμία του δημιουργού τους και έχουν αξία αν βρίσκουν αντιστοίχιση σε κάτι στην ελληνική κοινωνία», λέει χαρακτηριστικά.
Ο πρώην υπουργός μιλά ακόμα για τις αστοχίες της κυβέρνησης στο θέμα του ΟΠΕΚΕΠΕ και στα Τέμπη, αλλά και για το κατά πόσο το επιτελικό κράτος λειτουργεί αποτελεσματικά. Απαντά όμως και στη δική του εμπλοκή στην υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ και στο αν θεωρεί ότι μπορεί να αφήσει «σκιές» στην πολιτική του διαδρομή.