Ανήμερα της εθνικής εορτής της 28ης Οκτωβρίου οργανώθηκε από την ομάδα λόκαλ/athens το 16ο alleycat race της, με τίτλο «Το Τέλος των Χρημάτων». Τα λόκαλ alleycats, είναι άτυπα αστικά ποδηλατικά σιρκουί, ποδηλατικοί αγώνες δηλαδή των οποίων νικητής δεν αναδεικνύεται απαραίτητα ο γρηγορότερος αλλά ο εξυπνότερος αναβάτης.

To πρώτο τέτοιο alleycat διοργανώθηκε την 25η Μαρτίου 2007 με αφετηρία το Πεδίο του Άρεως. Ακολούθησαν πολλά ακόμα, όλα βασισμένα στην ιδέα της επαναχαρτογράφησης της πόλης και μια ανοιχτής συνάντησης ποδηλατών, όχι ανταγωνιστικής αλλά συναγωνιστικής μεταξύ φίλων. Όλα τα λοκαλ alleycats χαρακτηρίζονται από καλή μίξη ποδηλατών, με γρήγορη την κορυφή, διασκεδαστική την ουρά και ανεπτυγμένη αίσθηση του χιούμορ μπροστά και πίσω.

Πολλά από αυτά τα alleycat έχουν υπάρξει πραγματικά σουρεαλιστικά, αγώνες με μασκαρεμένους ποδηλάτες τις Απόκριες, εισβολή στις δημόσιες υπηρεσίες ως control του αγώνα, κεράσματα από μαμάδες στο «Σαν στο σπίτι σας», βουτιές στην θάλασσα για την τελευταία σφραγίδα στην Αίγινα.

Το «Τέλος των Χρημάτων» alleycat ήταν αφιερωμένο στην Αθήνα της μετά-κρίσης. Με checkpoints έξω από πρεσβείες δανειστών μας και την παρατήρηση οτι «Πληρώνουμε τώρα την έλλειψη κοινού φαντασιακού που θα μπορούσε να μας κινητοποιήσει για να υπερβούμε την μικροαστική και μίζερη καθημερινότητά μας που έχει χαθεί εδώ και πολλές δεκαετίες στη σφαίρα του ιδιωτικού, του καναπέ και του δε βαριέσαι. Είμαστε ικανοί τελικά να διαχειριστούμε τις ζωές μας; Η λύση βρίσκεται στην αυτόνομη αστική κινηματική ποδηλατική φάση. Μετά από τα αθώα πρώτα χρόνια του ενθουσιασμού ήρθε η ώρα να προτάξουμε τους εισαγόμενους σκελετούς μας και να δώσουμε πίσω τα  δανεικά».

localathens.gr

λοκαλ-345
λοκαλ-12
λοκαλ-9
λοκαλ-26
λοκαλ-58
λοκαλ-53
λοκαλ-86
λοκαλ-70
λοκαλ-167
λοκαλ-88
λοκαλ-176
λοκαλ-117
λοκαλ-183
λοκαλ-182
λοκαλ-193
λοκαλ-255
λοκαλ-241
λοκαλ-254
λοκαλ-290
λοκαλ-296
λοκαλ-356
λοκαλ-394