Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popaganda ΠΡΟΣΩΠΑ
Φωτογραφίες: Γεράσιμος Δομένικος, Ανδρέας Σιμόπουλος/ FOSPHOTOS
Βίντεο: Γεράσιμος Δομένικος
Εικονογράφηση: Κατερίνα Καραλή
06.07.2019

13 Πραγματικές Συνεντεύξεις

Από τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στον Νίκο Λούβρο κι από την Όλγα Κεφαλογιάννη στην Πάολα Ρεβενιώτη, πριν ξεκινήσετε για το εκλογικό τμήμα διαβάστε όσα είπαν στην Popaganda οι άνθρωποι που διεκδικούν την ψήφο μας την Κυριακή 7 Ιουλίου.

Τους συναντήσαμε. Δεν στείλαμε ερωτήσεις με mail που, πιθανότατα, θα απαντούσαν κάποια μέλη του επιτελείου τους χωρίς να έχουμε τη δυνατότητα μιας follow-up ερώτησης.

Τους φωτογραφίσαμε. Γιατί είναι σημαντικό, μαζί με τις λέξεις, να μπορείς να διακρίνεις τον άνθρωπο πέρα από τον πολιτικό, την φυσική έκφραση πέρα από την αυστηρή πόζα της στολής εργασίας.

Τους αφήσαμε να μιλήσουν και, θέλουμε να πιστεύουμε, τους ζορίσαμε. Έστω και λίγο. Όχι με τον εισαγγελικό τρόπο της τηλεόρασης, αλλά με αυτά τα ερωτήματα που νομίζουμε εμείς ότι έχουν αξία να απαντηθούν. Κι ας πεθάναμε στην απομαγνητοφώνηση μετά. Κι ας είδαμε «συναδέλφους», 10 λεπτά μετά τις αναρτήσεις μας, να κλέβουν χωρίς καμία ντροπή αυτούσιο ολόκληρο το δικό μας υλικό. Κι ας ξέραμε ότι σας σερβίρουμε πολλές λέξεις, περίπου 40.000, τις τελευταίες 2 εβδομάδες.

Είναι σημαντικες οι εκλογές της 7ης Ιουλίου; 

Σιγουρα ήταν απο τις πιο ήσυχες σε όρους προεκλογικών συγκεντρώσεων και βαβούρας στους δρόμους, παρέμειναν φυσικά θορυβώδεις στο ιντερνετ και τα σοσιαλ μίντια ειδικά με αφορμές όπως η περιβόητη συνέντευξη του Πρωθυπουργού στον ΣΚΑΪ.

Η Popaganda ως ανεξάρτητο ψηφιακό μέσο, έκανε ανοικτή πρόσκληση στους πρωταγωνιστές αυτών των ημερών από όλο το πολιτικό φάσμα (με την αναμενόμενη εξαίρεση διαπιστωμένων τσαρλατάνων κι ακραίων φωνών μίσους). Οι περισσότεροι δέχθηκαν με προθυμία. Σίγουρα, η κάλυψη θα ήταν πληρέστερη αν μας είχε χωρέσει στο πρόγραμμά του κι ο Κυριάκος Μητσοτάκης (ξέρουμε πάντως ότι ήθελε να μας μιλήσει) ή αν πρωτοκλασάτα στελέχη του ΚΙΝΑΛ στα οποία απευθυνθηκαμε δέχονταν το κάλεσμά μας. Επαναλαμβάνουμε, στόχος μας ήταν να ακουστούν μακριά από τα τηλεοπτικά στερεότυπα στα οποία είναι εγκλωβισμένοι. Και μακριά από την μέγγενη της πόλωσης που έχει τσαλαπατήσει τον πολιτικό λόγο.

Η Popaganda είναι δημοσιογραφικά ανεξίθρησκη. Είναι προοδευτική, πιστεύει με πάθος στην ελευθερία του λόγου (και φυσικά του Τύπου), στην ισότητα και το σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, στηρίζει τους αδύναμους και τους διαφορετικούς, μάχεται για τη δυνατότητα κάθε είδους αυτοπροσδιορισμού – σεξουαλικού, θρησκευτικού, και φυσικά πολιτικού. Αντιπαθεί τις ακραίες ρητορικές, τα fake news, τους ινστρούχτορες, τους ξερόλες και τους μικρούς πολέμους που στήνουμε με «φαρμακερά σχόλια» από τον καναπέ, ενώ στην ουσία είμαστε πολύ πιο κοντά απ’ όσο δείχνουν οι διαδικτυακοί μας καβγάδες. Και πάνω απ’ όλα ανησυχεί για τη δραματική απαξίωση των media, λίγο παραπάνω στη χώρα μας απ’ όσο παντού στον κόσμο, θεωρώντας την ψύχραιμη ενημέρωση βασικό όρο του κοινωνικού συμβολαίου.

Ακολουθούν, μαζί με τα απαραίτητα links, όσα μας είπαν 13 πρόσωπα που, άλλοι λιγότερο κι άλλες περισσότερο, θα παίξουν ρόλο και την επόμενη μέρα.

Καλή ανάγνωση και καλή ψήφο.

Αλέξης Τσίπρας, πρωθυπουργός

https://www.youtube.com/watch?v=Vtpy7qJ0b0U

«Δεν έχουμε δει πόσο καλύτερα μπορεί να τα πάει η Αριστερά με το δικό της πολιτικό σχέδιο, γιατί μόλις εδώ και 8 μήνες είμαστε ελεύθεροι να διαμορφώσουμε συνθήκες και όρους»
(η συνέντευξή του στον Παναγιώτη Μένεγο εδώ)


Έφη Αχτσιόγλου, ψηφοδέλτιο Επικρατείας ΣΥΡΙΖΑ 

https://youtu.be/GULWAdd5DZ8

«Είναι καλό πράγμα να έχουμε ένα ασφαλιστικό που να μην καταρρέει ρε γαμώτο, πώς να το κάνουμε τώρα; Έτσι καλό είναι να έχουμε και κανάλια που έχουν πληρώσει για να είναι αδειοδοτημένα»
(η συνέντευξή της στη Ζωή Παρασίδη εδώ)


 

Γιάνης Βαρουφάκης, γραμματέας του ΜέΡΑ25 – υποψήφιος στο Ηράκλειο Κρήτης

https://www.youtube.com/watch?v=xdZpeEvLj3w&t=5s

«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση διαλύεται. Είναι ο λόγος που φτιάξαμε το DiEM25. Το σλόγκαν μας αρχικά ήταν ότι η Ευρώπη ή θα εκπολιτιστεί ή θα διαλυθεί. Δεν εκπολιτίζεται άρα διαλύεται».
(όσα είπε στον Σταύρο Διοσκουρίδη εδώ)


Σεμίνα Διγενήυποψήφια ΚΚΕ στην Α’ Πειραιά

«Δεν διαλέγω απλά τον έλεγχο της εξουσίας, διαλέγω να αγωνιστώ ενάντια στο άδικο και την βαρβαρότητα»
(η συνέντευξή της στη Ζωή Παρασίδη εδώ)


Κώστας Δουζίνας, υποψήφιος ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Πειραιά

«Το αντιΣΥΡΙΖΑ σύνδρομο είναι το επακόλουθο του ότι στα διάφορα συστήματα εξουσίας, τα οποία είναι αλληλοεμπλεκόμενα και αλληκαλυπτόμενα, δεν υπήρξε κάποια ουσιαστική αλλαγή των σχέσεων υπέρ του προοδευτικού πόλου, παρότι περάσανε πολλοί νόμοι προς την σωστή κατεύθυνση»
(η συνέντευξή του στον Βάιο Παπανάγνου εδώ)


Νίκη Κεραμέως, υποψήφια  με Νέα Δημοκρατία στον Βόρειο Τομέα της Β’ Αθηνών

«Έχουμε υποσχεθεί μόνο ότι εκτιμούμε ότι είναι υλοποιήσιμο και ρεαλιστικό. Δεν έχουμε τάξει στους πάντες τα πάντα, όπως έκανε στο παρελθόν ο ΣΥΡΙΖΑ. Ενδεικτικά, όσον αφορά τον ΕΝΦΙΑ έχουμε μιλήσει για μείωση 30%. Θα θέλαμε να πούμε κατάργηση; Φυσικά. Ξέρουμε όμως ότι, ρεαλιστικά, δεν μπορεί να γίνει».
(όσα είπε στη Ζωή Παρασίδη εδώ)  


Όλγα Κεφαλογιάννη, υποψήφια με τη Νέα Δημοκρατία στην Α’ Αθηνών 

https://youtu.be/D7uF8cteTxs

«Ο πολιτισμός πρέπει να είναι ένας αναπτυξιακός τομέας. Θεωρώ ότι δεν τον έχουμε αντιμετωπίσει έτσι. Παντού υπάρχουν Cultural και creative industries, εδώ ούτε τις αξιολογούμε, ούτε τις στηρίζουμε. Αποτελεί ιδεοληψία ότι ο πολιτισμός δεν παράγει οικονομικό αποτέλεσμα. Έχει τη δυνατότητα να το κάνει και να δημιουργήσει και θέσεις εργασίας»
(η συνέντευξή της στον Σταύρο Διοσκουρίδη εδώ)


Νίκος Λούβρος, υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Αθηνών 

https://www.youtube.com/watch?v=sp5J9MMaba8&t=1s

συνέντευξη στον Σταύρο Διοσκουρίδη


Νίκος Ξυδάκης, υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στον Νότιο Τομέα Β Αθηνών

«Δηλαδή αν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει ένα “νέο ΠΑΣΟΚ”, το οποίο θα εκφράζει την ελπίδα, την κοινωνική κινητικότητα, την κοινωνική δικαιοσύνη, το σεβασμό των ατομικών ελευθεριών, γιατί είναι κακό; Εγώ δεν πιστεύω ότι Αριστερά είναι μόνο η επανάσταση. Είναι και η καθημερινή μεταρρύθμιση. Αν δεν βελτιώνεις τη ζωή των συνανθρώπων κάθε μέρα από λίγο, είσαι ένας χιλιαστής που πιστεύει ότι μόνο στη Δευτέρα Παρουσία θα δούμε φως»
(όσα είπε στον Θεοδόση Μίχο εδώ)


Πάολα Ρεβενιώτη, υποψήφια με το ΜέΡΑ25 στην Α’ Αθηνών

«Επίσης, είναι δυνατόν να μας διαφεντεύουν οικογένειες; Ξανά Μητσοτάκηδες, και στο δήμο και στην κυβέρνηση. Με ενοχλεί πολύ ο νεποτισμός».
(η συνέντευξή της στην Μαρία Λούκα εδώ)


Δημήτρης Τζανακόπουλος, υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Αθηνών

«Ο τρόπος με τον οποίο συμπεριφέρθηκε ο πολιτικός κόσμος στον ΣΥΡΙΖΑ ως διεκδικητή της εξουσίας ήταν πολύ χειρότερος. Ο Σαμαράς απαξίωνε τελείως την αξιωματική αντιπολίτευση, τον τρόπο που καθυβρίζονταν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Με τον ίδιο τρόπο που μου λες ότι τους λέγαμε διεφθαρμένους και αυτό μας έλεγαν Μαδούρους και κατσαπλιάδες»
(η συνέντευξή του στον Σταύρο Διοσκουρίδη εδώ


Αλεξάνδρα Χαριτάτου, υποψήφια με τη Νέα Δημοκρατία στην Α’ Αθηνών 

«Στην ΝΔ και στον Κυριάκο Μητσοτάκη εκτιμώ, κατ’ αρχάς, ότι για πρώτη φορά αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης δεσμεύεται για λιγότερα σε σύγκριση με άλλους, ώστε να καταφέρει να τα πραγματοποιήσει και να παραμείνει συνεπής στον λόγο του. Υπάρχει, λοιπόν, ένα πρόγραμμα συνετό και κοστολογημένο»
(όσα είπε στην Αλεξάνδρα Καστάνια εδώ)


Κωστής Χατζηδάκης, υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία στον Βόρειο Τομέα της Β’ Αθηνών

https://www.youtube.com/watch?v=8oz5EFK0WWk

«Η μεγάλη συνεισφορά του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι μας έφυγε το απωθημένο ότι θα μπορούσαμε να κάνουμε κατάληψη στις Βρυξέλλες»
(η συνέντευξή του στον Παναγιώτη Μένεγο εδώ

POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.