Αναστάτωση προκάλεσε πριν μερικές μέρες το γεγονός ότι, προγραμματισμένη εμφάνιση των Rotting Christ στην Πάτρα, ακυρώθηκε από τον Δήμο ύστερα από παρέμβαση της Ιεράς Μητρόπολης Πατρών, λόγω του, κατά τους ίδιους, υβριστικό όνομα της μπάντας.

Η συναυλία που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στον πολυχώρο Αίγλη, μεταφέρθηκε τελικά στον χώρο Metropolis, ενώ η πρόφαση για την μη παραχώρηση του χώρου Αίγλη από τον Δήμο Πατρών ήταν ότι έχει χαλάσει ο ηλεκτρολογικός πίνακας της αίθουσας και δεν διορθώνεται. Παρόλα αυτά η συναυλία του Γιάννη Αγγελάκα στον ίδιο χώρο υποτίθεται πως θα πραγματοποιηθεί κανονικά.

Ο Γιάννης Αγγελάκας νωρίτερα σήμερα προέβη σε δήλωση σχετικά με το περιστατικό ενώ πριν λίγη ώρα ο Σάκης Τόλης έγραψε την παρακάτω δήλωση στην επίσημη σελίδα των Rotting Christ, με την οποία επιβεβαιώνει πως η εμφάνιση των Rotting Christ στην Πάτρα τελικά ακυρώνεται:

Με μεγάλη θλίψη αλλά και μεγάλη οργή θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους φίλους της μπάντας ότι η προγραμματισμένη για σήμερα -15 Μάρτιου- συναυλία στην Πάτρα δυστυχώς ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ παρά τις υπέρμετρες προσπάθειες που κάναμε μέχρι τελευταία στιγμή για να πραγματοποιηθεί! Οι πραγματικά σκοτεινές δυνάμεις αυτού του τόπου πράξανε ό,τι μπορούσαν ώστε να αναβληθεί ένα καλλιτεχνικό γεγονός που στα μάτια τους ήταν ακραίο. Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους συγκεκριμένους θεοσεβούμενους και όχι μονό «κυρίους» ότι μπορεί να χάθηκε η σημερινή μάχη αλλά όχι ο πόλεμος. Η ελευθερία του λογού και της σκέψης είναι ένα δικαίωμα το οποίο σαν μπάντα μαχόμαστε και υποστηρίζουμε εμπράκτως για περισσότερο από 30 χρόνια σε όλα τα μήκη και πλάτη αυτού του κόσμου με οποιοδήποτε κόστος και έχουμε σκοπό να το κάνουμε μέχρι τέλους οπότε σύντομα ανακοινώνουμε νέα ημερομηνία στην Πάτρα στον ίδιο χώρο και να είστε σίγουροι ότι αυτήν την φορά θα γίνει …NON SERVIAM!

SAKIS εκ μέρους των ROTTING CHRIST

Υ.Γ.

1-Την συγγνώμη μας προς όλους τους φίλους της μπάντας για την οποιαδήποτε πιθανή ταλαιπωρία υπέστησαν αυτές τις μέρες. Αν κάποιος από αυτούς επιθυμεί μπορεί να εξαργυρώσει το εισιτήριο του στην διοργανώτρια εταιρεία μέχρι την ανακοίνωση νέας ημερομηνίας

2-Τον σεβασμό μας σε όλους τους καλλιτέχνες και φυσικά στους Metal αδελφούς μας για την αλληλεγγύη και συμπαράσταση. Το θέμα είναι ολονών μας!