iphone_6_review_hero

Η αλήθεια είναι ότι το iOS είναι γεμάτο από ξεχωριστές λειτουργίες. Κάποιες έχουν δημιουργηθεί προκειμένου να σας κάνουν τη ζωή ευκολότερη, άλλες απλά για να σας ψυχαγωγήσουν, όμως όλες είναι μία και μία! Το εντυπωσιακότερο; Βρίσκονται διάσπαρτες σε κάθε… γωνία του iOS, εκπλήσσοντάς σας κάθε φορά που δοκιμάζετε να χρησιμοποιήσετε για κάτι καινούριο το iPhone σας. Εμείς, να φανταστείτε, ακόμα και σήμερα, ανακαλύπτουμε διαρκώς καινούριες και βέβαια σπεύδουμε να τις μοιραστούμε μαζί σας –είμαστε σίγουροι ότι ορισμένες απ’ αυτές τις αγνοούσατε κι εσείς!

Τι λέτε, πάμε να τις δούμε;

Λήψη φωτογραφιών κατά την εγγραφή βίντεο

Κατά την εγγραφή βίντεο, έχετε τη δυνατότητα να απαθανατίσετε και πολύ συγκεκριμένα ενσταντανέ! Για να τραβήξετε λοιπόν φωτογραφίες καθώς βιντεοσκοπείτε, πατήστε τον λευκό κύκλο στην κάτω δεξιά/αριστερή (ανάλογα τον προσανατολισμό του iPhone) γωνία της οθόνης! Σημειώστε ότι η ανάλυσή τους θα είναι εφάμιλλη με αυτή του βίντεο και κατ’ επέκταση η ποιότητά τους χειρότερη απ’ ό,τι συνήθως.

Ανακοίνωση καλούντος

Το iPhone έχει τη δυνατότητα να σας ανακοινώνει φωναχτά το όνομα του καλούντος, κάθε φορά που προκύπτει μία εισερχόμενη κλήση. Λειτουργία-ό,τι πρέπει για εκείνες τις δύσκολες ώρες που βλέπετε με το ένα μάτι μισάνοιχτο το κινητό να χτυπά από την άλλη άκρη του δωματίου καθώς εσείς βουλιάζετε στον καναπέ. Πηγαίνετε στα Settings και από εκεί στο Phone και κατόπιν ενεργοποιήστε το Announce Calls.

2017.2.7-mesa-1

Απόκρυψη προεπισκοπήσεων μηνυμάτων

Προστατέψτε τα εισερχόμενα γραπτά μηνύματά σας από τα αδιάκριτα βλέμματα τρίτων, απενεργοποιώντας τις προεπισκοπήσεις τους στην οθόνη κλειδώματος της συσκευής σας. Θα πάτε στα Settings, κατόπιν στα Notifications, εν συνεχεία στα Messages και θα απενεργοποιήσετε το Show Preview. Ενεργοποιήστε και τον κωδικό πρόσβασης για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.

Διακοπή ενημέρωσης εφαρμογών στο παρασκήνιο

Τα apps σας, ξέρετε, δεν καταναλώνουν ενέργεια μόνο όταν λειτουργούν αλλά ακόμα κι όταν βρίσκονται στο παρασκήνιο! Τα social media που λατρεύετε και οι emails clients «γονατίζουν» περισσότερο από οποιεσδήποτε άλλες εφαρμογές τη μπαταρία του iPhone σας, γι’ αυτό πηγαίνετε στα Settings και το General και από το Background App Refresh απενεργοποιήστε όσα δεν θέλετε να είναι ενημερωμένα 24/7.

Απόκρυψη αριθμητικών ενδείξεων ενημερώσεων

Ωραία αυτά τα κόκκινα, μικρά κυκλάκια με τους αριθμούς, πλάι στο εικονίδιο κάθε app, έτσι; Ωραία, βολικά αλλά… αγχώδη! Μην το γελάτε καθόλου: ξέρετε πόσοι είναι εκείνοι που «υποφέρουν» βλέποντάς τα να στοιχειώνουν την οθόνη του iPhone τους; Απενεργοποιήστε από τα Settings, στο Notifications για κάθε app (είναι το Badge App Icon”).

disable-mail-notification-badge-ios-1a

Εφέ στο iMessage

Πειράξτε τον τρόπο που εμφανίζονται τα μηνύματά σας σε όσες από τις επαφές σας διαθέτουν iMessage! Πώς; Γράψτε κάτι και πατήστε παρατεταμένα στο βελάκι στα δεξιά του κειμένου. Χάρη στο 3D Touch έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε μεταξύ 4 εφέ κειμένου και 7 οθόνης (κάντε “swipe” δεξιά-αριστερά για να τα δείτε όλα).

Γρήγορη κλήση αγαπημένων επαφών

Πατώντας παρατεταμένα το εικονίδιο της εφαρμογής Phone, έχετε τη δυνατότητα να πραγματοποιήσετε γρήγορες κλήσεις, καθώς εμφανίζονται τέσσερις από τις αγαπημένες σας επαφές –για την ακρίβεια οι πρώτες τέσσερις. Εσείς μπορείτε να επιλέξετε ποιες θα είναι αυτές, πηγαίνοντας στα Favourites (από το Phone), πατώντας Edit και τροποποιώντας τη σειρά εμφάνισής τους.

Φόρτωση desktop site στον Safari

Καλά τα mobile sites όμως υπάρχουν κάποιες φορές που για τους δικούς σας λόγους μπορεί να θέλετε να εμφανιστεί η desktop εκδοχή ενός site. Και καλά σε αυτά που διαθέτουν το σχετικό link; Με τα υπόλοιπα τι γίνεται; Πατώντας παρατεταμένα το εικονίδιο ανανέωσης της σελίδας στην πάνω δεξιά γωνία του Safari, θα δείτε να εμφανίζεται η επιλογή με την οποία θα φορτώσει η desktop εκδοχή της σελίδας που βρίσκεστε!

request-desktop-sites-ios-9s-safari-for-ipad-iphone.1280x600

Αλφάδι

Το app της πυξίδας… συνταξιοδοτήθηκε από τη στιγμή που εμφανίστηκαν οι χάρτες και τα GPS στα smartphones και το iPhone δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση, με τη διαφορά ότι η Apple ενίσχυσε την εν λόγω εφαρμογή με μια έξτρα λειτουργία. Σύροντας την οθόνη προς τα δεξιά, θα εμφανίσετε σε αυτή ένα αλφάδι που δουλεύει με τη βοήθεια του γυροσκοπίου της συσκευής! Καλό;