Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaGADGETS

Φωτογραφική βόλτα στη νυχτερινή Αθήνα

Μ΄ένα smartphone στο χέρι αναζητήσαμε να βρούμε το κρυφό φως της πόλης.

Της νύχτας τα καμώματα τα βλέπει η μέρα και γελά, λέει ο σοφός λαός. Ειδικά στις φωτογραφικές απόπειρες αφού όταν κάνεις μια βόλτα στην Αθήνα το βράδυ, πολλά είναι αυτά που δείχνουν ότι θα είναι ένα καταπληκτικό στιγμιότυπο αλλά μετά το πάτημα του κουμπιού, όλα αλλάζουν. Θαμπά χρώματα, φωτάκια παντού ατάκτως ερριμμένα και σκοτάδια, πολλά σκοτάδια. Βέβαια, όλα αυτά αλλάζουν, αν τα απαθανατίσεις με το HUAWEI P30 Pro.

Μια άχρηστη πληροφορία για την Αθήνα είναι ότι το ξακουστό «Αττικό φως» είναι μεν υπέροχο, αλλά είναι τόσο δυνατό που δεν είναι φωτογραφικό. Από την άλλη η μεγαλόπουλη δεν έχει επενδύσει τόσο στη νυχτερινή της όψη, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν συμβολικές γωνιές να απαθανατίσει κανείς το βράδυ. 

Το τελευταίο που γράφω είναι κάπως αρλούμπα. Απλά γιατί δεν είχε πέσει στα χέρια μου ο σωστός φωτογραφικός φακός, που στην περίπτωση του HUAWEI P30 Pro είναι τετραπλός, κατασκευασμένος από τη Leica και απορροφά τόσο πολύ φως που κάνει τη νύχτα μέρα. 

Πιο συγκεκριμένα το σύστημα τετραπλής κάμερας της Leica διαθέτει μια κύρια κάμερα 40 MP, έναν υπερ-ευρυγώνιο φακό 20 MP, έναν τηλεφακό 8 MP και 1 φακό ToF, ενώ  η καθιερωμένη συνεργασία ανάμεσα στον αισθητήρα SuperSpectrum της HUAWEI, στο ISP του Kirin 980 και στον αλγόριθμο που ανέπτυξε η ίδια η Huawei, συμβάλλει στην αύξηση του φωτισμού κατά 40% διατηρώντας ζωντανές τις αναμνήσεις κάθε στιγμή της ημέρας ή της νύχτας.

Για να το καταλάβω βγήκα σαν τουρίστας στην πόλη και έκανα κάποιες δοκιμές στη νυχτερινή Αθήνα. Με το  HUAWEI P30 Pro στο χέρι και την επιλογή “night” στη φωτογραφική είχαμε το παρακάτω αποτέλεσμα. 

Έξω από την παλιά Βουλή στη Σταδίου.

Μνημείο Άγνωστου Στρατιώτη από κοντά.

Αλλαγή βάρδιας των Ευζώνων από μακριά.

Μια πολύ φωτεινή Μεγάλη Βρετανία.

Απομεινάρια…

… Χριστουγέννων στη Βασιλίσσης Σοφίας.

Νυχτερινή βόλτα στο Ζάππειο.

Άραγμα στο Καλλιμάρμαρο.

… παρακολουθώντας τον ουρανό στην Πλάκα και…

… ξανά πίσω στο Καλλιμάρμαρο.

Στα στενά…

… της Πλάκας.

Παρυφές Ακρόπολης.

Νέο Μουσείο της Ακρόπολης.

Η ίδια η Ακρόπολη.

Οι φύλακες της Ακρόπολης.

Θυμίζει γκράφιτι η σκιά από τα κάγκελα.

Αυτή η φωτογραφία δημοσιεύεται για έναν και μόνο λόγο. Τραβήχτηκε σε απόλυτο σκοτάδι. Οι περαστικοί με κοίταγαν με απορία για το τι φωτογράφιζα.

Από τις πιο ωραίες γωνιές της Πλάκας…

… όπου κρύβεται και αυτό το υπέροχο γκράφιτι.

Κλείνουμε την περιήγηση μας μ’ ένα μήνυμα.

Tο Huawei P30 Pro, το βραβευμένο ως καλύτερο smartphone 2019-2020 από τον οργανισμό EISA «Best Smartphone 2019-2020» προσφέρει μία απαράμιλλη εμπειρία χρήσης, διατηρώντας ζωντανές και κρυστάλλινες τις αναμνήσεις κάθε στιγμής της ημέρας. Στη Ελλάδα είναι διαθέσιμο το P30 PRO με 2 ειδών μνήμες: 8GB και χωρητικότητα 128 GB εξασφαλίζει μια πολύ γρήγορη ταχύτητα στις λειτουργίες του.

Επιπλέον με το σύστημα της τεχνητής νοημοσύνης σας βοηθά να τραβάτε τέλειες φωτογραφίες αλλά και να επεξεργάζεστε σαν επαγγελματίας τα βίντεο σας. 
POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2023 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.