Έχουμε μπει ήδη σε μέρες Black Friday και πλησιάζουν και οι γιορτές. Και στις δύο περιπτώσεις αλλά και όποτε αποφασίσετε να πάρετε τηλεόραση είναι σίγουρο πως θα βρείτε μια προσφορά στις τηλεοράσεις που θα πάρετε και κάτι το ποιοτικό και σε καλή τιμή. Υπάρχει το εξής μεγάλο πρόβλημα στην επιλογή: είναι πάρα πολλές οι επιλογές οπότε δεν ξέρεις τι να διαλέξεις. Βάζω εδώ από προσωπική εμπειρία μερικά βήματα όπου μπορούν να σας φανούν χρήσιμα ώστε να φτάσετε στο σωστό μοντέλο.

Στην αρχή ορίστε τα χρήματα που διαθέτετε. Για να είστε εντάξει με τον εαυτό σας να ξέρετε ότι σίγουρα στο τέλος θα δαπανήσετε λίγο παραπάνω απ’ όσα υπολογίζατε. Μπορούμε να πούμε με σιγουριά πως από 450-600 ευρώ φτάνουν για να μείνετε ικανοποιημένοι με την επιλογή σας και να μην έχετε ξεφύγει και στον προϋπολογισμό. Αν έχετε να δώσετε παραπάνω τότε δεν είναι ανάγκη να διαβάσετε τα παρακάτω. Όλες καλές είναι.

Αν πάλι το budget σας είναι χαμηλότερο επενδύστε στην ποιότητα της εικόνας και όχι στο μέγεθος. Εξηγούμε πιο κάτω γιατί.

Μην σας πιάσει το άγχος ότι μπορεί αλλού να είναι φτηνότερα. Ακόμα και στις προσφορές όλα τα πολυκαταστήματα έχουν λίγο πολύ το ίδιο κοινές τιμές. Εκεί που μπορεί να διαφέρουν ίσως είναι σε κάποια παρελκόμενα όπως ηχεία, συνδρομές Netflix κτλ.

Κοιτάξτε καλά το χώρο σας πριν διαλέξετε το μέγεθος. Μην την πατήσετε και δεν βλέπετε ούτε επίσης να σας πνίξει η μαυρίλα και τα καλώδια. 38 με 42 ίντσες είναι πάντα μια καλή επιλογή.

Δεν σημαίνει απαραίτητα ότι μεγάλη σε μέγεθος σημαίνει και καλή τηλεόραση. Δώστε σημασία περισσότερο στην ποιότητα της εικόνας. Πολλές φορές οι γιγαντιαίες οθόνες πιξελιάζουν και σε ζαλίζουν.

Οπότε σύμφωνα με το παραπάνω εστιάστε στο να είναι 4K η ανάλυση της εικόνας. Ακόμα δεν υπάρχει στα συνδρομητικά πακέτα ούτε στη Digea αλλά σίγουρα συναντάται σε πλατφόρμες όπως το Netflix, σε πράγματα που βρίσκεται μόνοι σας αλλά και στις κονσόλες. Είναι δεδομένο πως σε πολύ λίγο καιρό το 4K θα είναι παντού (κάτι σαν το HD) οπότε κερδίζετε χρόνο.

Με τα Hz, τα frames και όλα αυτά μην σπαταλάτε το χρόνο σας. Τηλεόραση θα δείτε δεν θα κάνετε εγχείρηση για να ξέρετε και την παραμικρή λεπτομέρεια. Αν έχετε υψηλό μπάτζετ επίσης μπορεί πια να μη σας απασχολεί και ο φωτισμός του δωματίου αφού υπάρχουν διάφορα μοντέλα που προσαρμόζονται από μόνα τους.

Μην ψαρώνετε επίσης τόσο με το Smart. Οι επεξεργαστές στις τηλεοράσεις στο budget που αναφέραμε είναι τόσο αργοί που θα βαρεθείτε να σερφάρετε ή να χρησιμοποιήσετε κάποια εφαρμογή. Επίσης, οι εφαρμογές που υπάρχουν δεν είναι και κάτι που θα σας τινάξει τα μυαλά στον αέρα. Χρήσιμο είναι το Youtube και το Netflix. Τώρα δεν θα μπει κάποιος στο Facebook με το τηλεκοντρόλ του.

Είναι σημαντικό όμως η τηλεόραση να έχει ενσωματωμένο cast, είτε Chromecast είτε Miracast, ώστε να μπορείτε να συνδέετε  τις φορητές συσκευές μέσω wi-fi. Έτσι, ακόμα και Smart να μην είναι, δεν έχετε κανένα θέμα να περάσετε ότι θέλετε στην οθόνη.

Αν είστε φανατικός τηλεορασάκιας προγράμματος ροής, τότε τα συστήματα εγγραφής και ο αποθηκευτικός χώρος μπορεί να βοηθήσουν. Αν όχι, αδιαφορήστε.

Κάντε έρευνα από το σπίτι τοποθετώντας τις προτιμήσεις σας στα φίλτρα. Εδώ στην περίπτωση που περιγράφω βάζουμε μέχρι 600 ευρώ, έως 42 ίντσες και 4Κ. Δείτε ποιες σας αρέσουν, τσεκάρετε αν υπάρχει χαμηλότερη τιμή στα ψαχτήρια και καλό είναι να πάτε να τη δείτε από κοντά. Η πρώτη ματιά μετράει. Εφόσον βρεθείτε στο κατάστημα, μην αφήσετε τον εκπρόσωπο εκεί να σας παρασύρει. Τα παιδιά δεν φταίνε, τη δουλειά τους κάνουν και τους βγαίνει η πίστη από τα ωράρια, αλλά πολλές φορές υπάρχουν ντιρεκτίβες από ψηλά να φύγουν συγκεκριμένα προϊόντα.

Μην αγχώνεστε όταν ακούτε για προσφορές. Πάντα υπάρχουν αφού η ζήτηση δεν είναι ανάλογη των συσκευών που υπάρχουν. Είναι πάρα, μα πάρα πολλές.