Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaΠΟΛΗ

Στο Bar in front of the bar ο κατάλογος με τα κοκτέιλ αλλάζει κάθε μέρα

Στον αριθμό 1 της οδού Πετράκη στο Σύνταγμα άνοιξε ένα μπαρ που πίσω του κρύβει ακόμα ένα μπαρ.
Φωτογραφίες: Γεράσιμος Δομένικος / FOSPHOTOS

Τελικά, είναι γεγονός. Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο κέντρο της Αθήνας. Σε όποιο στενό του κι αν στρίψεις είναι σίγουρο πως θα βρεις ένα μαγαζί που ίσως γίνει το επόμενο στέκι σου, εκεί που θα πίνεις τα after office drinks σου ή που θα δίνεις ραντεβού για τα πρώτα ποτά του Σαββάτου, πριν αρχίσετε το τουρ. «Your ex was here yesterday», γράφει μια από τις πολλές φωτεινές επιγραφές που περνούν στις led πινακίδες του Bar in front of the bar, που θυμίζει κάτι από Τόκυο και Times Square και που περνώντας από μπροστά του, σίγουρα θα κοντοσταθείτε. Είναι η νέα άφιξη του κέντρου και φιλοδοξεί να γίνει σταθμός στις βόλτες σας, πριν ή μετά το γραφείο, αλλά και ένας λόγος για να κατεβείτε στο Σύνταγμα. 

Ο Αλέξανδρος Τσελεπής και ο Κωνσταντίνος Θεοδωρακόπουλος έχοντας θητεύσει στις μπάρες μεγάλων, αλλά και μικρών μπαρ του Λονδίνου, αποφάσισαν να μεταφέρουν την γνώση τους, αλλά και την αγάπη τους για το καλό ποτό στην Αθήνα. Έτσι, παρέα με τον Συμεών Παπανικολάου έφτιαξαν το Bar in front of the bar στην αρχή της οδού Πετράκη. Σκοπός του μπαρ να είναι για όλους. Για εκείνον που θα έρθει με την σαγιονάρα του, αλλά και για εκείνον που θα έχει βάλει τα καλά του. «Something to talk to your therapist about» λέει η πρόσοψη. Δεν ξέρω αν θα μιλήσετε γι΄αυτό στον ψυχολόγο σας, αλλά σίγουρα θα πείτε στους φίλους σας για τα κοκτέιλ του, που κάθε μέρα αλλάζουν, κάτι που μάλλον δεν κάνει κανένα άλλο μπαρ στην Ελλάδα ή και στην Ευρώπη.

Cherry Smash με Havana, Cherry, Orgeat και Basil

Ο κατάλογος δεν είναι ποτέ ίδιος, που σημαίνει πως κάθε φορά θα δοκιμάζετε και κάτι καινούριο. Η λίστα σχεδιάζεται καθημερινά από το μηδέν και κατάλογο εκτός από τα signature ποτά θα βρείτε και τρεις προτάσεις που αφορούν καθαρόαιμα κλασικά κοκτέιλ, ένα εκ των οποίων είναι συνήθως λίγο πιο ξεχασμένο, όπως για παράδειγμα το Mary Pickford. Η ομάδα του Bar in front of the bar αναζητά την κλασική συνταγή και την σερβίρει χωρίς να κάνει επιπλέον παρεμβάσεις. Οι μέρες στο pop up bar της Πετράκη δεν μοιάζουν ποτέ η μια με την άλλη, γι΄αυτό δεν είναι ποτέ ίδιες και οι συνταγές των κοκτέιλ. 

Μπορεί να πρόκειται για ένα street bar με χαλαρή διαθέση και κουλ αισθητική, η φιλοσοφία και η δουλειά πίσω από τα ποτά όμως, είναι ίδια με εκείνη του fine drinking, ενώ οι άνθρωποί του προσπαθούν να λειτουργούν με μια zero waste προσέγγιση. Ό, τι περισσεύει, αξιοποιείται την επόμενη μέρα, εφόσον το επιτρέπει το ίδιο το υλικό. Οι «πόρτες» στο Bar in front of the bar, ανοίγουν στις εννιά το πρωί, προσφέροντας μονοποικιλιακό καφέ από την Αιθιοπία και γλυκά τα οποία έχει επιμεληθεί ο Μπάμπης Ζιντίλης του «Σουit», ενώ όσο περνά η μέρα μπορείτε να δοκιμάσετε και κάποιο από τα κρασία που έχει επιλέξει ο Γιάννης Παππάς του Mr. Vertigo. 

Candy με Wyborowa, Strawberry και Milky Caramel.

Quince Club με Beefeater, Quince και citrus

Στο Bar in front of the bar θα ακούσετε χιπ χοπ μουσικές περασμένων δεκαετιών, χωρίς αυτό βέβαια να είναι θέσφατο, αφού ακόμα και η μουσική αλλάζει ανάλογα με την διάθεση της ομάδας. Και όσο εσείς απολαμβάνετε το κοκτέιλ σας στην Πετράκη, από πίσω στήνεται ακόμα ένα μπαρ, το οποίο όμως δεν θα θυμίζει σε τίποτα την πρόσοψή του. Την δημιουργία του κρυφού αυτού concept έχουν αναλάβει τα γραφεία Saint of Athens και Dive Architects, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι και για την αισθητική του Bar in front of the bar. Όσο για τις ατάκες που περνούν από τις led πινακίδες, αυτές είναι «συλλεκτικές» ατάκες από τα ταξίδια της ομάδας σε όλο τον κόσμο. 

Bar in front of the bar, Πετράκη 1, Σύνταγμα
POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2023 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.