Ο Kill Emil είναι DJ και παραγωγός που εδρεύει στην Αθήνα -μέσω Βραζιλίας- δημιουργώντας από το 2009 μια δισκογραφία ισχυρού ήχου και ιδιαίτερης ατμόσφαιρας. Εμπνεόμενος νωρίς από τη hip hop, ο Kill Emil δημιουργεί ασταμάτητα κόβοντας breaks στο MPC του. Παντρεύει βασισμένους στη hip hop ρυθμούς με τους υψηλούς δικούς του για να ταξιδέψει πέρα από τους τυπικούς downtempo ήχους. Εκλεπτυσμένα beats, θετικά grooves και ζεστά loops χαρακτηρίζουν τον ήχο του, ενώ τα ορχηστρικά του κομμάτια έχουν ωριμάσει αλλά μένουν πάντα φρέσκα. Έτσι δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ταξιδεύει τακτικά σε όλη την Ευρώπη.

Ο Kill Emil περιοδεύει για σχεδόν μια δεκαετία και έχει μια αξιοσημείωτη παραγωγή singles & LPs σε διάφορες δισκογραφικές. Οι πιο εντυπωσιακές του κυκλοφορίες μέχρι σήμερα είναι το LP “Ghost Diary” του LP που κυκλοφόρησε τον Μάιο και το LP “Salvation” από το 2015, το οποίο σταθεροποίησε τον εσωτερικό και γήινο ήχο του. Εκτός από τις μεγάλες κυκλοφορίες όλα αυτά τα χρόνια, έχει επίσης δημιουργήσει αρκετά Singles και EPs με afro, cumbia και latin ήχους, καθώς και το reggae-hip hop άλμπουμ “A Better Place”, το οποίο κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 2017.

Έχει εμφανιστεί στη σκηνή με: Onra, L’entourloop, Bonobo, Guts, Quantic and His Combo Barbaro, Ondatropica, Chinese Man, Gramatik, Dub Pistols, Looptroop Rockers,Barry Ashworth, Andy Smith, The Herbalizer και πολλούς άλλους…

Το ερχόμενο σαββατοκύριακο θα τον βρείτε κάτω από τον έναστρο καλοκαιρινό ουρανό του Κέδρου στη Δονούσσα, στο Yupiyaya 2019!