Photo @ Feed Forward

Με σχεδόν μια δεκαετία DJing και μια μακρά και ενθουσιώδη έκθεση στην ηλεκτρονική μουσική, έχοντας ξεπεράσει τις όποιες κριτικές και προκαταλήψεις σε έναν ανδροκρατούμενο κυρίως χώρο και ακολουθώντας μια αυστηρή εργασιακή ηθική κατάφερε να εδραιώσει το όνομα της στην Αθηναϊκή μουσικοχορευτική σκηνή. Η Ρένα Μπακαλώνη, γνωστή ως RENA, έχοντας δουλέψει σκληρά και με συνέπεια το ρόλο της ως warm up DJ δίπλα σε μεγάλα ονόματα όπως οι Oscar Mulero, Len Faki, Ben Sims, Carl Cox και άλλα, απολαμβάνει πλεον σήμερα τη μετάβασή της σε closing act ή και peak time performer σε διάφορα Αθηναϊκά πάρτυ.

Η αγάπη της όμως για τη μουσική δεν περιορίζεται μόνο στο DJing καθώς τα τελευταία 6 χρόνια εργάζεται και ως label manager σε τέσσερις μεγάλες δισκογραφικές του εξωτερικού, την Tronic του Christian Smith, την MindTrip του Pfirter, την Skeleton του dubspeeka και την Transmit Recordings του Boris.

Η Techno είναι το κύριο μουσικό ύφος που χαρακτηρίζει τα χορευτικά της sets ενώ ambient, αφηρημένοι, εγκεφαλικοί και γενικότερα ήχοι πιο κοντά σε IDM περιγράφουν πιο ολοκληρωμένα τις μουσικές της κατευθύνσεις αλλά και επιρροές εκτός dancefloor. Τέτοιους ήχους μπορεί να συνατήσει κανείς και μέσα από την δισεβδομαδιαία εκπομπή της un\common route στον CannibalRadio, ένα από τα μεγαλύτερα ελληνικά e-radios με έμφαση στην ηλεκτρονική μουσική.

Photo @ Alexandros Petsavas

Η RENA μαζί με το Poptape της, μας έστειλε και το παρακάτω σημείωμα:

Κατα καιρούς στο σπίτι φτιάχνω τετοια mixes με ήχους που εχω αγαπησει στη διάρκεια αναζήτησης νέας μουσικής και που δύσκολα θα έπαιζα σε peak-time techno sets. Προσωπικά είναι ένα mix που θα επέλεγα να ακούσω μετά απο ένα party σε κάποιο club, προκειμένου να ΄έπαναφέρω΄ τα αυτιά μου στη πραγματικότητα και να προετοιμάσω το σώμα μου για ύπνο. (αυτό φυσικά δε σημαίνει ότι το ακούς μόνο όταν θες να κοιμηθείς :P). Επίσης είναι ενα mix αφιερωμένο στο 50% των φίλων μου που δεν αντέχουν τα τσικι τσικι και νταμπα ντουμπα που παίζω στα clubs (θα τους έκοβα αλλά τους αγαπώ) και παρ’όλα αυτά με στηρίζουν.  Το συγκεκριμένο mixtape ηθελα να το κάνω εδω και πολύ καιρό με κομμάτια που εχω συγκεντρώσει στην playlist μου στο spotify, αλλά και κάποια promos που μου έχουν στείλει φίλοι καλλιτέχνες. Ένα από αυτά είναι και το Soon Everything Will Be Over από Jokasti & Nek, ένα από τα αγαπημένα μου live duos με τους οποίους θα έχω τη χαρά να μοιραστώ τα decks του sixdogs στις 15 Φεβρουαρίου καλεσμένοι σε ένα μοναδικό πάρτυ του Cannibalradio. Χαίρομαι ιδιαίτερα που το Popaganda φιλοξενεί αυτό το Poptape και ελπίζω να σας αρέσει τόσο πολύ όσο αρέσει στη Shiva (το λαμπραντορ μου).

Cannibal Radio w/ Jokasti & Nek (live) at six dogs, Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου, μετά τα μεσάνυχτα, είσοδος 5 ευρώ