Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popaganda#DocuSunday

#DocuSunday: The Approaching of the Hour, ένα φιλμ για τους Raining Pleasure και τη «νέα ελληνική αγγλόφωνη σκηνή»

Σήμερα δείχνουμε το ντοκιμαντέρ της Γκρατσιέλλας Κανέλλου από το 2005 για μια σκηνή που τότε προσπαθούσε να σταθεί στα πόδια της πάνω στην επιτυχία των παιδιών από την Πάτρα λίγο πριν το my space.
ΣΤΗΛΗ
author-thumb
#DocuSunday
Το ντοκιμαντέρ της εβδομάδας από την Popaganda. Γιατί, ό,τι κι αν σας έχουν πει, δεν υπάρχουν άχρηστες πληροφορίες.

http://youtu.be/Za5G6yiJpsY

Τις θυμάμαι ακόμα και τώρα τις επικές συζητήσεις/κόντρες, κατά προτίμηση στον πεζόδρομο της Κλειτίου έξω από το Pop, εκείνες τις μέρες που ζούσαμε και την καινούρια ζάλη του Euro 2004 ως ορεκτικό της μεγάλης ζάλης των Ολυμπιακών. “Έπρεπε να εμφανιστούν οι Raining Pleasure στο Fame Story;” ή “μήπως πρόδωσαν το κοινό που τους στήριζε ήδη σχεδόν μια δεκαετία και τους είδε να παραδίνονται στο mainstream;”. Για μισό λεπτό ρε παιδιά “για ποια σκηνή μιλάμε;, είστε σοβαροί;” πεταγόταν ένας τρίτος, ένας τέταρτος προβόκαρε ακόμα περισσότερο βάζοντας στην κουβέντα τον Τσάκα και τον Πρόδρομο (κι ας ήταν από το Big Brother) και οι μέρες και οι νύχτες κυλούσαν υπέροχα ανάμεσα σε ποταμούς από zombie με την κρίση να μοιάζει πολύ μακριά από την Ισχυρή Ελλάδα.

raining pleasure

Το my space ακόμα δεν είχε “έρθει”, η Monika έφτιαχνε demos, η Inner Ear άνηκε στο μέλλον, οι Closer ήταν οι εναλλακτικοί πατεράδες που έφτασαν στην πηγή στην αλλαγή του μιλένιουμ αλλά θα μπορούσαν να είχαν πιει περισσότερο νερό και οι Raining Pleasure είχαν κυκλοφορήσει το 2001 το Flood βγάοντας τον “πιο καλό britpop δίσκο από το 1995 και μετά” (ακόμα κι αν η Πάτρα ήταν πολύ μακριά από το Νησί) σπέρνοντας singles που συγκίνησαν τους διαφημιστές κι έκαναν το “Fake” για λίγο εθνικό εναλλακτικό ύμνο.

maxresdefault

Η Γκρατσιέλλα Κανέλλου αποφάσισε με ένα απόλυτα προσωπικό πρότζεκτ να αποτυπώσει την κινητικότητα μιας σκηνής, της “νέας αγγλόφωνης”, που έμοιαζε έτοιμη να εκραγεί. Ο καθένας βγάζει το δικό του συμπέρασμα για το αν αυτό συνέβη, αλλά το The Approaching of the Hour βλέπεται με ένα γλυκό χαμόγελο στα χείλη, αν αναλογιστούμε που ήμασταν και τι κάναμε το 2004-05 και πόσοι φίλοι μας μιλάνε στην κάμερα του φιλμ.

Καλή προβολή.

POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.