Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popaganda#DocuSunday

#DocuSunday: “Punk and The New Wave 1976-78 -The Way They Were”.

Sex Pistols, Elvis Costello, Iggy Pop, Blondie, The Fall και πολλοί άλλοι σε ένα ντοκιμαντέρ με παρουσιαστή τον Tony Wilson. Χρειάζεται να προσθέσουμε κάτι;
ΣΤΗΛΗ
author-thumb
#DocuSunday
Το ντοκιμαντέρ της εβδομάδας από την Popaganda. Γιατί, ό,τι κι αν σας έχουν πει, δεν υπάρχουν άχρηστες πληροφορίες.

http://youtu.be/BXhfzkH_u14

1976 με 1978. Η τριετία – ορόσημο. Η έκρηξη του punk στη Μεγαλη Βρετανία, η οριστική αλλαγή των κανόνων του παιχνιδιού της μουσικής βιομηχανίας, η αποθέωση του DIY, το γόνιμο έδαφος για κάθε είδους πειραματισμό πιου θα διευρύνει τον ορίζοντα χαρίζοντας τις συνρπαστικές μετάπάνκ ημέρες, το νέο κύμα ως φιλοσοφία αλλά και μουσικό είδος.

Η ιστορία αυτή είναι χιλιοειπωμένη. Δικαίως, αφού εκεί μπήκαν οι βάσεις για ότι ακολούθησε και τα αποτελέσματα της (post) punk κοσμογονίας ακόμα και σήμερα μοιράζουν την μουσική τράπουλα. Το Punk and The New Wave 1976-78 -The Way They Were του Granada TV (κανάλι τοπικής εμβέλειας στη βορειοδυτική Αγγλία που έπαιξε μεγάλο ρόλο στην ανάδειξη της σκηνής του Μάντσεστερ και όχι μόνο) δεν είναι ένα απολογιστικό ντοκιμαντέρ που μέσω εξομολογήσεων γερασμένων ξαναζεί τις ημέρες μιας μουσικής επανάστασης. Αντίθετα, είναι μια live αποτύπωσή της την στιγμή που συνέβαινε. Κι ευτυχώς ο παρουσιαστής Tony Wilson (εκ των αφεντικών της θρυλικής Factory Records και κεντρικός ήρωας του φιλμ 24 Hour Party People) ήταν εκεί μαζί με μια κάμερα για να καταγράφει σε πραγματικό χρόνο τους πρωταγωνιστές της, τις συναυλίες τους, τον τρόπο με τον οποίο ανατίναξαν τα εφήμερα της εποχής στο show του So It Goes.

Sex_Pistols_in_Paradiso

Sex Pistols, Elvis Costello, Buzzcocks, John Cooper Clarke, Iggy Pop, Wreckless Eric, Ian Dury, Penetration, Blondie, Fall, Jam, Jordan, Devo, Tom Robinson Band, Johnny Thunder, Elvis Costello, XTC, Jonathan Richman, Nick Lowe, Siouxie & the Banshees, Cherry Vanilla & Magazine… είναι τα ονόματα που εμφανίζονται στα 67 λεπτά που διαρκεί το doc. Ο αφρός δηλαδή. Και μάλιστα υπάρχουν μερικές πολύ ιδιαίτερες στιγμές όπως η ελαφρώς ασυνάρτητη συνέντευξη με έναν Iggy Pop εμφανώς εκτός εαυτού (κι ελέγχου), η πρώτη τηλεοπτική εμφάνιση των Blondie, ένας νεαρος Elvis Costello να τραγούδα για πρώτη φορά στην τηλεόραση το υπέροχο “Watching The Detectives”. Μπόνους, οι ρετρό διαφημίσεις της εποχής που σίγουρα παρουσιάζουν ενδιαφέρον, μην προχωρήσετε το βίντεο.

Καλή προβολή…

POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.