Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popaganda#DocuSunday

#DocuSunday: “Man On Wire”, ένα ντοκιμαντέρ για τον άνθρωπο που περπάτησε στον αέρα

Ένα αυγουστιάτικο πρωινό του 1974, ο Philippe Petit έδεσε ένα σκοινί μεταξύ των Δίδυμων Πύργων. Και για 45 λεπτά βάδιζε πάνω του.
ΣΤΗΛΗ
author-thumb
#DocuSunday
Το ντοκιμαντέρ της εβδομάδας από την Popaganda. Γιατί, ό,τι κι αν σας έχουν πει, δεν υπάρχουν άχρηστες πληροφορίες.

http://dai.ly/x20yzwx

Είναι πολύ ενοχλητικό αυτό το ντοκιμαντέρ του James Marsh. Ειδικά αν λέξεις όπως υψοφοβία, ακροφοβία κτλ. έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στους εφιάλτες σας. Είναι πολύ δύσκολο να παρακολουθήσει κανείς και τα 94 λεπτά του χωρίς να φτάσει η νευρικότητά του στα κόκκινα. Ακόμα κι αν ξέρει ότι στο τέλος δε συμβαίνει κανένα κακό, ότι όλοι έζησαν ευτυχισμένοι, τα μάτια σε κάποια στιγμή κλείνουν από μόνα τους.

edge-2

Το Man On Wire διηγείται το χρονικό ενός από τα πιο εντυπωσιακά ανδραγαθήματα του 20ου αιώνα. Μια εβδομάδα πριν κλείσει τα 25α του γενέθλια, ο γάλλος ακροβάτης Philippe Petit αποφάσισε να κάνει κάτι εντελώς (παρανοϊκά θα έλεγε κανείς) παράτολμο. Έδεσε ένα συρματόσχοινο μεταξύ των Δίδυμων Πύργων, σε ύψος 400 μέτρων από το έδαφος, και περπάτησε πάνω του για 45 λεπτά, κάνοντας τη διαδρομή οκτώ φορές. Μια διαδρομή που κυριολεκτικά κόβει την ανάσα και η οποία φυσικά δεν ήταν αδειοδοτημένη. Ο Petit είχε υποδυθεί τον εργάτη για να εξασφαλίσει πρόσβαση στο World Trade Center και να στήσει την επιχείρηση (γνωστή και ως “le coup”) μαζί με τους συνεργάτες του. Συνελήφθη μάλιστα όταν κατέβηκε στο έδαφος, αλλά μια εβδομάδα αργότερα απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες με την προϋπόθεση να έκανε μια επίδειξη για τα παιδιά στο Central Park. 

man on wire I
philippe-petit-world-trade-center-tight-rope-walk-31

To ντοκιμαντέρ με αρκετές συνεντεύξεις, και του ίδιου του Petit, καλύπτει το παρασκήνιο του περιστατικού που έκανε ένα ζεστό αυγουστιάτικο πρωινό τους Νεουρκέζους να κάνουν αυτό που κατηγορούν υποτιμητικά του τουρίστες που επισκέπτονται την πόλη τους. Να κοιτάξουν με δέος ψηλά. 

philippe-petit

Την εβδομάδα που έρχεται ανοίγει στις αίθουσες και η ταινία The Walk του Robert Zemeckis με τον Joseph Gordon-Levitt στον ρόλο του Petit, επομένως το doc είναι το καλύτερο ορεκτικό για την σκοτεινή αίθουσα.

Καλή προβολή!

POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.