Μια ολοκαίνουρια θεωρία για το Game of Thrones, έρχεται να μας συστήσει τον μεγαλύτερο ίσως εχθρό της Νταινέρυς Ταργκάρυεν.

Στο δαιδαλώδες σύμπαν του Τζωρτζ Ρ.Ρ Μάρτιν κάθε μεριά έχει τον στρατό της, είτε αυτοί είναι οι Άγριοι του βορά, είτε οι Άσπιλοι ή ο στρατός των Λάννιστερ. Υπάρχει, όμως και μια ομάδα ανθρώπων που δεν έχει στρατό αλλά θα μπορούσε να αποδειχθεί ο μεγαλύτερος εχθρός της Θυελογέννητης. Οι Μέιστερς της Όλντταουν.

Ένας χρήστης του Reddit ανακάλυψε πως θα μπορούσε να δέσει η ιστορία του Σαμ, με την υπόλοιπη πλοκή της σειράς, εκτός βέβαια από το να γιατρέψει τον Τζόρα. Αυτή η «θεωρία συνωμοσίας» βασίζεται στο γεγονός ότι οι Μέιστερς απεχθάνονται την μαγεία και θέλουν να την εξαλείψουν για να μπορέσει να βασιλέψει η λογική τους. Όσο όμως μεγαλώνουν οι δράκοι της Καλίσι, άλλο τόσο μεγαλώνει και η μαγεία, κάτι που είχαμε δει και με τους μάγους της Καρθ.

Ένα κομμάτι στα βιβλία περιγράφει μια συνομιλία του Σαμ με τον Μέιστερ Μάργουιν για τον Μέιστερ Έιμον, που ήταν Ταργκάρυεν, και για το πως κατέληξε στο τείχος.

Το απόσπασμα λέει: «“Ευτυχώς που πέθανε στο τείχος, πριν έρθει στην Όλντταουν, γιατί θα έπρεπε να τον σκοτώσουμε εμείς“. “Να τον σκοτώσετε“; ρωτάει ο Σαμ σοκαρισμένος. “Γιατί“; “Αν σου πω, θα πρέπει να σκοτώσω κι  εσένα“, απάντησε ο Μάργουιν, γελώντας».

«Ποιός νομίζεις ότι σκότωσε τους δράκους την τελευταία φορά; Ατρόμητοι πολεμιστές με σπαθιά; Ο κόσμος που χτίζουμε, δεν έχει θέση για προφητείες ή γυάλινα κεριά, πόσω μάλλον για δράκους. Σκέψου γιατί ο Έιμον σπατάλησε τη ζωή του στο Τείχος, ενώ δικαιωματικά έπρεπε να έχει γίνει Αρχιμέιστερ; Εξαιτίας του αίματος του. Γι΄ αυτό. Δεν μπορούσαμε να τον εμπιστευτούμε».

Λαμβάνοντας όλα αυτά υπόψη, καταλήγουμε στο συμπέρασμα πως οι δράκοι της Νταινέρυς ίσως βρίσκονται σε μεγάλο κίνδυνο.

Ο Σαμ όμως, που δεν χάνει ευκαιρία να χώνει την μύτη του στο απαγορευμένο κομμάτι της βιβλιοθήκης ίσως τους πείσει ότι ο μόνος τρόπος να νικήσουν τον μεγάλο κοινό εχθρό είναι οι «μαγικοί εχθροί», οι δράκοι.

Μπορεί η θεωρία αυτή να μοιάζει παρατραβηγμένη αλλά στον κόσμο του Πάγου και της Φωτιάς όλα είναι πιθανά.

Πηγή: Independent