Σήμερα ξεκινάει ο όγδοος και τελευταίος κύκλος της σειράς που έγινε εθισμός έρχεται στις οθόνες μας. 

Κάθε φορά που μια νέα σεζόν ξεκινά, αρχίζουν και οι συζητήσεις στις παρέες. Ποιος είναι ο καλύτερος χαρακτήρας, ποιός θα πάρει τον θρόνο, ποιός είναι ο επόμενος που θα πεθάνει; Η σειρά όμως δεν έχει ενδιαφέρον για το σενάριο της αλλά και για όλα όσα γίνονται γύρω από αυτήν. Παρακάτω θα διαβάσετε μερικά στοιχεία που όσο φανατικοί κι αν είστε, μάλλον σας έχουν διαφύγει. 

 Οι ταινίες Χάρι Πότερ αποτέλεσαν δεξαμενή για το GoT, καθώς 9 ηθοποιοί της σειράς είχαν παίξει πριν και στις ταινίες του μικρού μάγου. Αν κοιτάξετε λίγο πιο προσεκτικά θα δείτε γνώριμα πρόσωπα.

Ο ηθοποιός που υποδύεται τον Έιμον Ταργάρυεν, όχι μόνο είναι τυφλός και στην πραγματική του ζωή αλλά είναι και 92 χρονών, όσο περίπου είναι και ο ρόλος του.

Οι μόνοι που ξέρουν το τέλος της σειράς, εκτός από τον συγγραφέα της, είναι οι σεναριογράφοι. Η σειρά θα ολοκληρωθεί πριν τα βιβλία και ο George R.R Martin τους αποκάλυψε το τέλος σε περίπτωση που πάθει κάτι και δεν μπορέσει να τελειώσει τα βιβλία του.

Είναι η σειρά που κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ για παράνομο downloading.

Σύμφωνα με τον ηθοποιό Kristian Nairn, υπάρχουν γύρω στους 70 τρόπους για να πεις Hodor.

Μεγάλη έμπνευση για τα βιβλία αποτέλεσε ο Πόλεμος των Ρόδων στην μεσαιωνική Αγγλία, ανάμεσα στις οικογένειες των Λάνκαστερ και των Γιορκ.

Η γλώσσα των Ντοθράκι επινοήθηκε αποκλειστικά για τη σειρά και αποτελείται από περισσότερες από 3.000 λέξεις.

Η σειρά είναι γνωστή για τις σκηνές σεξ της, μάλιστα έχουν εμφανιστεί και κανονικές πορνοστάρ, που υποδύονταν τις ιερόδουλες.

Η Καλίσι έχει ονομάσει τους δράκους της έτσι ώστε να θυμίζουν ανθρώπους που έχασε στη ζωή της. Ο μεγαλύτερος, ο Ντρόγκον έχει ονομαστεί έτσι από τον νεκρό σύζυγό της Καλ Ντρόγκο, ενώ οι άλλοι δυο λέγονται Ρέιγκον και Βισέριον από τα αδέρφια της Ρέιγκαρ και Βισέρις.

Πολλοί ηθοποιοί δεν έχουν διαβάσει τα βιβλία, φοβούμενοι πως αν μάθουν πως πεθαίνουν θα επηρεάσει την υποκριτική τους.

Η Σίμπελ Κεκίλι, που υποδύεται την πόρνη Σέι, ξεκίνησε την καριέρα της ως πορνοστάρ, πριν αναγνωριστεί το ταλέντο της ως ηθοποιός και βραβευτεί στα μεγαλύτερα κινηματογραφικά φεστιβάλ της Ευρώπης.

Η Σόφι Τέρνερ, που υποδύεται την Σάνσα Σταρκ, υιοθέτησε τον σκυλάκι που έπαιζε τον λύκο της στην σειρά. Την έχει ονομάσει Ζούνι.

Ο Τζακ Γκλίσον εμπνεύστηκε από τον Κόμοδο του Χοακίν Φοίνιξ στον Μονομάχο, για να υποδυθεί τον Τζόφρει Μπαράθιον.

Ο ηθοποιός που υποδύεται τον Θίον Γκρέιτζου, είναι αδερφός της τραγουδίστριας Λίλι Άλλεν. Η Άλλεν μάλιστα, έχει γράψει και ένα τραγούδι για την αγάπη του αδερφού της για την μαριχουάνα. Πάνω από 150 μωρά πήραν το όνομα Καλίσι το 2012.

Σε έρευνα του 2012 βρέθηκε πως σε κάθε επεισόδιο υπήρχαν κατά μέσο όρο 14 θάνατοι.

Είναι μια από τις πιο ακριβές τηλεοπτικές παραγωγές. Κάθε επεισόδιο της σειράς κοστίζει περίπου το τριπλάσιο από ένα επεισόδιο του The Big Bang Theory.

Το ομοίωμα κομμένου κεφαλιού του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Τζωρτζ Μπους, φαίνεται σε αρκετές σκηνές της πρώτης σεζόν.

Μετά το πρώτο επεισόδιο ο Μάρτιν τηλεφώνησε στον Τζακ Γκλίσον που υποδύεται τον Τζόφρεϊ Μπαράθιον και του είπε χαρακτηριστικά, «Συγχαρητήρια. Τώρα όλοι σε μισούν».

Ο χαρακτήρας της Σέρσεϊ έχει βασιστεί στην βασίλισσα Ισαβέλα, την Λύκαινα της Γαλλίας (1295-1358).