Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaGAME OF THRONES

8 ερωτήσεις για το (προ)τελευταίο Game of Thrones

Και τι έχουμε να περιμένουμε από το μεγάλο φινάλε.

Για ποιον χτυπάει η καμπάνα; Στο προτελευταίο έβερ επεισόδιο του Game of Thrones, (σπόιλερ αλέρτ) για πολύ κόσμο. Αν η αιματοχυσία της μάχης του Γουίντερφελ δεν σας ικανοποίησε, ελπίζουμε να μην έχετε παράπονο από το “The Bells”, το οποίο, τιμώντας την παράδοση των προτελευταίων επεισοδίων της σειράς που έχει χτίσει όνομα πάνω σε νεκρούς πρωταγωνιστές, εγκατέλειψε την «πανοπλία» με την οποία είχε ντύσει τα τελευταία χρόνιατους βασικούς χαρακτήρες και μας έδωσε μερικούς από τους μεγαλύτερους on-screen θανάτους στην ιστορία της – και μια μονομαχία που οι θαυμαστές περίμεναν χρόνια. 

Λιγότερο από μια εβδομάδα απομένει μέχρι το μεγάλο φινάλε -και το τέλος μιας εποχής (9 χρόνια είναι αυτά)- και το Vulture απαντάει σε μερικά από τα μεγαλύτερα ερωτήματα που μας δημιούργησε το πολυτάραχο πέμπτο επεισόδιο του τελευταίου κύκλου του Game of Thrones.

Πώς φτάσαμε ως εδώ;

«Όταν ένας Ταργκάρυεν γεννιέται, οι θεοί αναποδογυρίζουν ένα νόμισμα». Οι αιμομικτικές τάσεις της πρώην βασιλικής οικογένειας έχουν αφήσει το στίγμα τους στα μέλη της, με αποκορύφωμα τον πατέρα της ίδιας της Νταινέρυς, τον λεγόμενο Τρελό Βασιλιά. Η αφήγηση του G. R.R. Martin έδειχνε εδώ και καιρό πως και η δική της ιστορία μάλλον οδεύει προς αυτήν την κατεύθυνση. (Θυμάστε όλες εκείνες τις υποσχέσεις της να κάψει πόλεις ολοσχερώς, ε;) Ίσως στη σειρά, αυτή η εξέλιξη να είναι περισσότερο καθοδηγούμενη από τις ανάγκες της πλοκής παρά την πορεία της Ντάνι ως χαρακτήρα, όμως, όπως άλλωστε έχουμε δει πολλές φορές στο παρελθόν, η συναισθηματική τους κατάσταση έχει οδηγήσει ουκ ολίγες φορές χαρακτήρες σε τραγικές αποφάσεις. 

Τι φάση όλοι αυτοί οι Ντοθράκι;

Η μάχη του Γουίντερφελ στο τρίτο επεισόδιο σηματοδότησε λίγο-πολύ το τέλος των εξ’ ανατολής συμμάχων της Ντάνι. Από πού, λοιπόν, ξεπήδησε η ορδή που είδαμε να σκοτώνει αδιακρίτως στο King’s Landing;

Wildfire ήταν αυτό που είδαμε να εκρήγνυται;

Κάποτε ο Τζέιμι Λάνιστερ έσπασε τους όρκους του και σκότωσε τον βασιλιά που υποτίθεται προστάτευε, για να προστατεύσει το King’s Landing από τη μανία του. Είκοσι χρόνια αργότερα, το υγρό πυρ που είχε κρύψει σε διάφορα σημεία της πρωτεύουσας ο Αίρυς “Burn them all” Ταργκάρυεν, πυροδοτήθηκε από τον δράκο της κόρης του. Το μήλο δεν έπεσε πολύ μακριά από τη μηλιά τελικά.

Πού πηγαίνει η Άρια;

Όχι πολύ μακριά. Στο κρυπτικό teaser του τελευταίου επεισοδίου βλέπουμε μια Άρια να κοιτάζει με βλέμμα-κεραυνό κάποιον εκτός πλάνου, μάλλον την Νταινέρυς. Ίσως έχει μερικά ακόμα ζευγάρια μάτια να κλείσει, για να εκπληρώσει την προφητεία της Μελισάντρα. (Και, στο μεταξύ, κατοχυρώνει επάξια τον τίτλο του Τσακ Νόρις του Game of Thrones. Σοβαρά τώρα, πώς επιβιώνεις κάτι τέτοιο;)

Υπάρχει εξιλέωση για την Νταινέρυς;

Είχαμε δει ψήγματα της «τρελής βασίλισσας» στο παρελθόν. Η συνήθειά της να καίει κόσμο ζωντανό είναι γνωστή και είχε την αφετηρία της ήδη στην πρώτη σεζόν. Κάποια από τα θύματά της ήταν λιγότερο αθώα από άλλα, όμως το τελευταίο ξέσπασμά της δεν έχει προηγούμενο. Δικαιολογημένη οργή για τις απώλειες που έχει βιώσει; Δεν θα το λέγαμε. Ίσως το τέλος (;) της Νταινέρυς Ταργκάρυεν να λειτουργήσει τελικά ως υπενθύμιση πως το καλό και το κακό μερικές φορές μπορεί να συνυπάρχουν στο ίδιο πρόσωπο. Άλλωστε, το Game of Thrones ποτέ δεν ήταν φαν των ασπρόμαυρων ηθικών αντιθέσεων. Εμείς πάντως για την ώρα αναρωτιόμαστε τι θα κάνουν όλοι εκείνοι οι γονείς που έβγαλαν τα παιδιά τους Νταινέρυς.

Άρα πεθαίνει στο φινάλε, ε;

Έτσι δείχνουν τα πράγματα.

Και ποιος θα την σκοτώσει;

Η ζυγαριά μάλλον τείνει περισσότερο προς τον Τζον Σνόου παρά στην Άρια. Ίσως δούμε την προφητεία του Αζόρ Αχάι να εκπληρώνεται κάπως διαφορετικά από ό,τι περιμέναμε, με τον Τζον να καρφώνει το σπαθί του στην καρδιά της γυναίκας που αγαπά, για να σώσει τον κόσμο.

Και η ερώτηση του ενός εκατομμυρίου: Ποιος θα καθίσει στον σιδερένιο θρόνο;

(Σε αυτή τη φάση, αλήθεια, πόση σημασία έχει;) Η πιο λογική απάντηση αυτή τη στιγμή είναι ο Τζον Σνόου, άρα, η λογική του Game of Thrones υποδεικνύει πως αυτή είναι η απάντηση που πρέπει να απορρίψουμε πρώτη, όπως μάλλον και άλλες «συνετές» επιλογές, όπως ο Τύριον ή η Σάνσα. Η Alicia Lutes του Vulture πάντως ποντάρει στον Μπραν. Λέτε;

POP TODAY
ΠΡΟΣΩΠΑ
ΤΕΧΝΕΣ
LIFE
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.