Είστε από αυτούς που πιστεύουν ότι ο «κακός» στο Game of Thrones είναι ο Βασιλιάς της Νύχτας; Ότι, μιας και «Ο Χειμώνας είναι εδώ», τίποτα άλλο δεν έχει σημασία; Και ότι η τελική σύγκρουση ανάμεσα στο «καλό» και το «κακό» θα είναι η σύγκρουση του Τζον Σνόου και της Ντενέρις Ταργκάριεν με τον Βασιλιά της Νύχτας;

   Μπορεί να απατάστε. Ο Ντάνκαν Λέι του βρετανικού «The Daily Telegraph» έχει μια θεωρία. Και σύμφωνα με αυτήν, ο ίδιος ο συγγραφέας, ο Τζορτζ Ρ.Ρ. Μάρτιν, έχει ήδη αποκαλύψει το τέλος της πολύτομης ιστορίας του – άρα, και της τηλεοπτικής σειράς – σε συνέντευξη που είχε δώσει, το 2015, στο «The New Yorker».

   Λοιπόν, ο Λέι υποστηρίζει ότι η τελική μάχη δεν θα είναι με τον Βασιλιά της Νύχτας. Η τελική μάχη θα είναι με την Σέρσεϊ.

   Τρεις εξιστορήσεις θα παρακολουθήσουμε στον τελευταίο κύκλο (λέει ο Λέι): Ο Θίον θα σκοτώσει τον Γιούρον και θα απελευθερώσει τη Γιάρα. Η Άρια και η Σάνσα (με τη βοήθεια του Τζάιμε) θα καταστρέψουν τη Σέρσεϊ, αφήνοντας τα χέρια ελεύθερα του Τζον και της Ντενέρις να αποτελειώσουν τον Βασιλιά της Νύχτας.

   Την ένδειξη μας την δίνει ο ίδιος ο συγγραφέας. Ο οποίος, στη συνέντευξη που είχε δώσει πριν δύο χρόνια, λέει: «Έχω ήδη πει ότι ο τόνος που επιδιώκω για το τέλος είναι γλυκόπικρος. Δεν αποτελεί μυστικό ότι ο Τόλκιεν άσκησε πάνω μου μεγάλη επιρροή, και λατρεύω το πώς τελείωσε το “Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών”. Τελειώνει με νίκη, αλλά είναι μια γλυκόπικρη νίκη. Ο Φρόντο δεν θα είναι, πια, ποτέ ολόκληρος, φεύγει για τις Χώρες που δεν Πεθαίνουν, και οι άλλοι ζουν τη ζωή τους. Και το καθάρισμα του Σάιρ – θαυμάσια δουλειά, την οποία δεν κατάλαβα όταν ήμουν 13 χρονών: “Γιατί είναι αυτό εδώ; Η ιστορία έχει τελειώσει;”. Αλλά, κάθε που το διάβαζα, καταλάβαινα όλο και πιο πολύ το ευφυές αυτού του κομματιού. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι αυτός είναι ο τόνος τον οποίο στοχεύω. Τώρα, το αν το καταφέρνω ή όχι θα το κρίνουν άνθρωποι σαν κι εσάς και οι αναγνώστες μου».

   Θυμίζουμε: Στο «Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών», μετά την επιτυχία του Φρόντο και του Σαμ στη Μόρντορ και την καταστροφή του Σόρον, οι δυο τους (μαζί με τον Πίπιν και τον Μέρι) επιστρέφουν στο Σάιρ για να το βρουν υπό την εξουσία του Σάρουμαν. Ο οποίος σαφώς και είναι ελάσσων «κακός» σε σύγκριση με τον Σόρον – ακριβώς όπως η Σέρσεϊ σε σύγκριση με τον Βασιλιά της Νύχτας -, αλλά η τελευταία σύγκρουση και τελική νίκη θα συμβεί εδώ!

   Θα πείτε, βεβαίως, ότι άλλο το μυθιστόρημα του Μάρτιν και άλλο η τηλεοπτική σειρά. Ας μην ξεχνάμε όμως ότι στους τελευταίους κύκλους το «Game of Thrones» ήταν ιδιαίτερα προβλέψιμο. 

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)