Santas5

Η μοίρα όπως ο ίδιος λέει τον έκανε να ερωτευτεί γυναίκα που δεν έχει καμία ιδέα από Star Wars. Όμως ο Αλέξανδρος Σάντας δεν απαίτησε τίποτα παραπάνω από το να παντρευτούν σαν να ήταν ο Han Solo και η Princess Leia.  

Πότε και πώς ξεκίνησες να βλέπεις Star Wars; Μίλησε μου λίγο για την πρώτη σου φορά.
Πρώτη φορά είδα τα Star Wars σε ηλικία 7 ετών πίσω στο μακρινό 1986. Θυμάμαι το πρώτο το είδα σε βίντεο με τον πατέρα μου ενώ για τα άλλα 2 με πήγε σινεμά…Η πρώτη φορά μου μοιάζει, λοιπόν, αρκετά με άλλες «πρώτες φορές»  O ενθουσιασμός ήταν τόσο μεγάλος που δυσκολευόμουν να κοιμηθώ για αρκετές μέρες. Ότι υπήρχε στο σπίτι αυτόματα έμοιαζε στα παιδικά μου μάτια σαν κομμάτι του σύμπαντος του Star Wars. Δεν υπήρχαν πλέον σκουπόξυλα…. μόνο lightsabers.

Πόσες φορές τα έχεις δει; Τι να σου πω τώρα; Δεν είναι υπερβολή να πω ότι το έχω δει περισσότερες φορές από όσες έχει παίξει το Star τα Φιλαράκια.

Ποιο είναι το αγαπημένο σου Episode και γιατί; Και πιο θα έλεγες ότι υστερεί έναντι των άλλων; Αγαπημένο επεισόδιο χωρίς αμφιβολία είναι το V«H αυτοκρατορία αντεπιτίθεται». Βλέπεις σε μια εποχή χωρίς internet και 5λεπτα trailer η μαγεία του σινεμά ήταν ακόμη εκεί, καλά κρυμμένη… Ποιος το περίμενε άλλωστε ο Vader να ήταν ο πατέρας του Luke; Όχι πάντως ο 7χρονος εγώ… από μόνο του αυτό το σοκ ήταν αρκετό για να το κατατάξει ως αγαπημένο επεισόδιο. Όσο για το πιο αδιάφορο: περνάμε μοιραία στην τελευταία τριλογία μιας και από εκεί θα πρέπει να ψαρέψω το λιγότερο ενδιαφέρον επεισόδιο, και θα έλεγα με μεγάλη ευκολία το episode I The Phantom Menace. Με κάποιο μαγικό τρόπο ο Λούκας καταφέρνει (γιατί περί κατορθώματος πρόκειται)  να παρουσιάσει μια άκρως βαρετή ταινία παρόλο που: παίζει ο Yoda (!!) ,ο μονίμως cool Samuel L Jackson, ο καλύτερος «κακός» των νέων ταινιών Darth Maul και είναι και η μοναδική ταινία στην ιστορία του σινεμά που πεθαίνει ο Liam Neeson. Βαρετό… αλλά Star Wars.

Santas2
Santas7

Σε ποια σκηνή ανατρίχιασες; Ειλικρινά, είναι πάρα πολύ δύσκολη ερώτηση για ένα fanboy σαν εμένα… δε γίνεται όσο και να προσπαθήσω να γλυτώσω από μια τέτοια ιεροσυλία, αν όμως παιζόταν η ζωή μου από αυτό (και μόνο τότε), θα σου έλεγα η σκηνή που ανακοινώνει ο Vader στον Luke το μυστικό που έκρυβε καλά στις 3 ταινίες. “Luke, I am your father”.

Αγαπημένος χαρακτήρας; DARTH VADER και τα μυαλά στο μπλέντερ. Σε περνάει ένα χέρι Ελληνικής τραγωδίας και αυτό λέει πολλά από μόνο του. Ρίγος φόβου από φωνή και κορμοστασιά, σταδιακή συμπάθεια και στο τέλος ταύτιση και λύτρωση, τι άλλο μπορείς να ζητήσεις από έναν ήρωα του σινεμά;

Με ποια μεριά της δύναμης είσαι; Jedi ή Sith; Μπορώ να πω ότι ακολούθησα την πορεία του Lord Vader, γεννήθηκα Jedi αλλά με την πάροδο του χρόνου με κέρδισε η σκοτεινή πλευρά της δύναμης. Ελπίζω με την καινούργια τριλογία να επιστρέψω εγώ και τα μιντικλόριά μου (midi-chlorians) πίσω στη φωτεινή πλευρά της Δύναμης..

Τι είναι το πιο καμένο/ακραίο Star Wars related πράγμα που έχεις κάνει; Τίποτα δε θα μπορούσε να είναι αρκετά «καμένο-ακραίο» για μένα όσον αφορά το Star Wars. Όλοι όμως θεωρούν τον γάμο μου ως το, μέχρι τώρα, πιο ακραίο που έχω κάνει. Από το τραγούδι της εισόδου (Throne Room Theme) μέχρι τη φωτογράφιση για το άλμπουμ μας. Εδώ οφείλω να κάνω μια αναφορά στο σύμπαν και τα περίεργα παιχνίδια που πολλές φορές παίζει… Μου έστειλε λοιπόν να ερωτευτώ και να αγαπήσω έναν άνθρωπο που δεν είχε δει ,ούτε γνώριζε ποτέ ως τότε τίποτα από Star Wars και επιπλέον δεν έδειχνε καμία, μα απολύτως καμία διάθεση να δει. Ήταν χτύπημα για μένα αυτό! Πρώτη φορά γνώριζα άνθρωπο που με ευκολία παραδεχόταν (σαν κάτι φυσιολογικό) ότι δεν είχε ιδέα από το Saga πόσο μάλλον να είναι και ο σύντροφος της ζωής μου. Αγωνίστηκα σκληρά 7 ολόκληρα χρόνια και με πολλές παραχωρήσεις ,για να φτάσουμε στο σημείο να γίνει σήμερα ένας υπερήφανος bounty hunter (Boba Fett)! Βέβαια θα ήθελα μια απάντηση τύπου Han Solo στο «σ’ αγαπώ» της, αλλά…

Τι απαντάς σε αυτούς που λένε ότι δεν τους αρέσει το Star Wars; Θα μπορούσες να κάνεις παρέα μαζί τους; Οι μόνοι άνθρωποι που δεν τους αρέσει το Star Wars είναι αυτοί που δεν το έχουν δει ακόμα. Αν θα μπορούσα να κάνω παρέα μαζί τους; Αναμφίβολα θα μπορούσα, είναι πάντα ενδιαφέρον για μένα να γνωρίζω ανθρώπους που έχουν καταφέρει να ζουν σε αυτό τον κόσμο χωρίς να έχουν δει τον Πόλεμο των Άστρων μιας και όπως σου είπα προσωπικά δεν υπάρχει το «δεν μου αρέσει» το Star Wars… Δεν το έχουν δει πραγματικά. Πάντα υπάρχει ο χρόνος και πάντα η Δύναμη θα έχει αρκετό χώρο για όλους μας.

Santas6