Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
STAR WARS
H «Δύναμη Ξυπνά» στο 7ο Επεισόδιο της κινηματογραφικής σειράς που έχει παρακολουθήσει όλος ο γαλαξίας. Η Popaganda σας προετοιμάζει κατάλληλα, ώστε να μη βρεθείτε προ εκπλήξεως μπροστά από τη μεγάλη οθόνη.

Ένας πραγματικός Πόλεμος των Άστρων συμβαίνει στην Αθήνα

Βρήκαμε τους Έλληνες συλλέκτες των Star Wars X-wing Miniature Games και τους είδαμε να στήνουν τον δικό τους γαλαξία.
Φωτογραφίες: Κωστής Πιερρίδης
DSC_0372

Από την γκάμα των προϊόντων της Fantasy Flight Games (FFG) δεν θα μπορούσε να λείπει η θεματική Star Wars. Star Destroyers, Millenium Falcon, Alderaan Cruisers, Slave 1, TIE Fighters, X-Wing Starfighters και πραγματικά ότι άλλο έχει εμφανιστεί στις ταινίες Star wars. Το παιχνίδι έχει συγκεκριμένους κανόνες (εύκολους κατά τους παίκτες) και είναι αρκετά χρονοβόρο για να συντελεί μια ολοκληρωμένη μάχη με νικητές και χαμένους. Συνάντησα τρεις Έλληνες συλλέκτες και παίκτες και τον ιδιοκτήτη του καταστήματος Fantasy Shop στα Εξάρχεια, τους είδα να στήνουν τους εντυπωσιακούς στόλους τους και μιλήσαμε για τι άλλο; Το παράλληλο σύμπαν του Star Wars.    

DSC_0350

Αλέξανδρος Οικονομάκης: «Ξεκίνησα να ασχολούμαι από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε αυτό. Με το Star Wars το κόλλημά μου ξεκίνησε από μικρό παιδί με τις ταινίες. Μόνο Star Wars έβλεπα. Ούτε anime, ούτε cartoons. Μόνο Star Wars. Με το episode 5, «The Empire Strikes Back» να είναι μακράν η αγαπημένη μου απ’ όλες τις ταινίες. Γενικά δεν είμαι απ’ αυτούς που έχουν κάποιον αγαπημένο χαρακτήρα από το Star Wars. Μου είναι δύσκολο να διαλέξω γιατί μου αρέσουν πραγματικά όλοι. Και όταν λέω όλοι εννοώ όλοι, ακόμα και ο Jar Jar Bings. Επίσης είμαι απ’ αυτούς που τους αρέσουν και τα prequels τα οποία πολύ κατηγορούν. Γενικά είμαι πορωμένος με όλο το Universe και τώρα έχω φτάσει στο σημείο που το Star Wars πάθος μου έχει γίνει παιχνίδι. Δεν είναι μοντελισμός, είναι περισσότερο μια συλλογή, γιατί όλα τα αγοράζεις έτσι όπως είναι, δεν έχει δηλαδή να φτιάξεις κάτι. Ούτε κολλάς, ούτε βάφεις. Αγοράζεις τον στόλο σου, τον απολαμβάνεις και κάθεσαι απλά και παίζεις. Πρέπει δε να σου πω ότι είναι και πολύ απλό στους κανόνες του παιχνίδι, απλά είναι λίγο χρονοβόρο».

DSC_0358

Χρήστος Σκουρλής: «Εγώ μπήκα σε αυτόν τον κόσμο από τον Αλέξανδρο. Είμαστε φίλοι από παλιά, μου είπε ότι παίζει αυτό το παιχνίδι και με κάλεσε να παίξουμε. Τότε δεν είχα δει κανένα Star Wars. Κάθισα όμως και τα είδα όλα και πραγματικά συνειδητοποίησα την έχανα. Μου άρεσαν πάρα πολύ και φυσικά μου άρεσε και το παιχνίδι και από τότε συλλέγω τα πάντα. Από τις ταινίες αυτό που μου αρέσει περισσότερο απ’ όλα είναι η πλοκή και η ίδια η ιστορία. Πολύς κόσμος δεν προτιμάει τις παλιές ταινίες λόγω των γραφικών αλλά εμένα δεν με ενοχλεί γιατί η πλοκή τους είναι υπέροχη».

DSC_0338
DSC_0334
DSC_0332

Αντώνης Μιχαηλίδης: «Εγώ ως μεγαλύτερος είχα την τύχη να έχω κολλήσει με τις ταινίες από παλιά, από την δεκαετία του 1990. Τότε που μαζευόμασταν και κάναμε Star Wars Marathons και βλέπαμε και την πρώτη τριλογία σερί. Η αλήθεια είναι ότι η πρώτη τριλογία μου αρέσει πιο πολύ. Δυστυχώς τα prequels δεν είναι στο ίδιο επίπεδο και χαρακτήρες όπως ο Jar Jar Bings δεν έπρεπε απλά να υπάρχουν. Από τo Star Wars πάθος μου αυτό το παιχνίδι ήρθε για μένα πολύ φυσικά από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε η διάθεσή του στην Ελλάδα. Έχω αφιερώσει πολύ χρόνο σε αυτή την συλλογή. Τα θεωρώ και όμορφα να τα έχεις ακόμα και αν δεν παίζεις. Δεν είναι ότι διαλέγω συγκεκριμένα κομμάτια, προσπαθώ να έχω και τα τρία factions της συλλογής (Rebels, Imperials, Scams)».

DSC_0309
DSC_0304
DSC_0297

Γιάννης Παρασκευόπουλος: «Βασικά τώρα τι να σου πω, εγώ είμαι υπεύθυνος για όλα, εγώ τους τα πουλάω! Ως ιδιοκτήτης του Fantasy Shop και ανήκω και εγώ στους φανατικούς φανς του Star Wars. Είμαι από τους πολύ τυχερούς που είδαν το New Hope στο σινεμά. Και ξέρεις άμα είσαι παιδί είναι αλλιώς. Αγαπημένος μου Star Wars χαρακτήρας είναι απλά ότι αρχίζει από Darth. Μαύρη μαυρίλα με κόκκινο φωτόσπαθο! Τώρα είμαστε σε φάση αναμονής. Από το trailer του the Force Awakens μου βγαίνει το συναίσθημα ότι θα δω κάτι τόσο καλό όσο και η πρώτη τριλογία. Και φυσικά θα την δούμε την ταινία με τους δικούς μας όρους. Συνήθως κάθε χρόνο τα Χριστούγεννα όταν έχει ένα έτσι πολύ δυνατό blockbuster, όπως ήταν το Lord of The Rings ή το Hobbit, κανονίζω και κλείνω έναν κεντρικό κινηματογράφο και αγοράζω όλα τα εισιτήρια. Έτσι, πάμε εμείς και εμείς, μαζευόμαστε μεταξύ μας και απολαμβάνουμε τις ταινίες. Αισθανόμαστε πιο άνετα, ντυνόμαστε όπως μας αρέσει (cosplays από τις ταινίες). Για το Force Awakens έχουμε ήδη φτάσει τα 210 εισιτήρια».  

DSC_0315
DSC_0317
H «Δύναμη Ξυπνά» στο 7ο Επεισόδιο της κινηματογραφικής σειράς που έχει παρακολουθήσει όλος ο γαλαξίας. Η Popaganda σας προετοιμάζει κατάλληλα, ώστε να μη βρεθείτε προ εκπλήξεως μπροστά από τη μεγάλη οθόνη.
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2021 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.