Η Orila Records δραστηριοποιείται στον χώρο των μουσικών εκδηλώσεων και εκδόσεων πολιτιστικών έργων από το 2008. Στην διάρκεια αυτών των 11 ετών, έχει επιμεληθεί και ολοκληρώσει μια σειρά από δράσεις, κατά κύριο λόγο σε ανεπίσημους χώρους (διαμερίσματα, ταράτσες σπιτιών, περιφερειακά της πόλης) αλλά και σε χώρους όπως οι πλέον ανενεργοί Frown Tails, Knot Gallery, No Central, Space Under και Skrow theatre, Booze Cooperativa, Six D.o.g.s, Kassandras, Ρομάντσο και το φεστιβάλ Βωβούσας 2016.

Η Orila Records έχει στο ενεργητικό της συνολικά 29 κυκλοφορίες από Έλληνες και διεθνείς καλλιτέχνες. Ο πλήρης κατάλογος με ηχητικά αποσπάσματα, φωτογραφίες και λεπτομέρειες βρίσκεται εδώ.

Με αφορμή την παρουσίαση του άλμπουμ «Ses Kondi» του Bear Bones Lay Low (Orl30) την Παρασκευή 15 Μαρτίου στο Ρομάντσο, oι οικογενειακοί φίλοι της Orila, Terra Exotica, Dj Pirata και Yparxei Provlima Amalia διαλέγουν μουσική για την έναρξη &  λήξη της βραδυάς.

Terra Exotica

Ο Terra Exotica ψάχνει το οτιδήποτε προκειμένου να ικανοποιήσει τον πόθο του για μουσική. Έχοντας το ένα αυτί στραμμένο στο παρόν και το άλλο στο κοντινό παρελθόν, δημιουργεί sets τα οποία καλύπτουν τις πρόσφατες δεκαετίες κι επικαλύπτουν πολλά και διαφορετικά μεταξύ τους είδη, όπως electro/ jazz/ ethno funk/ wave/ boogie κ.ά.

DJ Pirata

O DJ Pirata είναι γραφίστας και ενεργό μέλος του δημιουργικού γραφείου Bend, υπεύθυνου για την εικόνα και τον σχεδιασμό των εικαστικών της Orila.

Yparxei Provlima Amalia

Επιμελητής της Orila, ο Yparxei Provlima Amalia, με έφεση σε ερασιτεχνικές ηχογραφήσεις τοπίου και προσωπικές αφηγήσεις. Resident DJ στην ετήσια εκδήλωση για το θερινό ηλιοστάσιο, Όλυμπος (23 Ιουνίου).  

Ζητήσαμε από τους τρεις djs της βραδιάς να διαλέξουν δίσκους για την Popaganda, για να γνωριστούμε καλύτερα …

Ο Δίσκος που σε έκανε να ακολουθήσεις καριέρα ως DJ/παραγωγός ηλεκτρονικής μουσικής…

YPAC.J. Bolland – Electronic Highway
Μάντσεστερ, 1997. Πολλές μιξαρισμένες κασέτες (και Minidisc) με 2 άθλια Gemnini pt – 100 και έναν υπέροχο Numark 2002x μίκτη.Ο Δίσκος που είναι το killer track σου αυτόν τον καιρό…

YPA: Shamos – Cranbourne Road
Λονδρέζικη, acid house απο το e.pRoad Works Part 1”.


O Δίσκος που αποτελεί το αγαπημένο σου remix…

YPADJ Screw – In The Air Tonight
Η «αργή» εκδοχή του γνωστού τραγουδιού του Phil Collins, βγαλμένη απο ένα mixed CD του Screw. Το άκουσα πρώτη φορά απο τον Γιάννη Κοτσώνη στα Ίχνη Εμπορίου.

O κλασικός Δίσκος που παίρνεις πάντα μαζί σου…

DJPDream to Science – Dream to Science
Ένα πολύ καλό (και οχι αυστηρά χορευτικό) dream house e.p απο τα 90ς με feel good διάθεση.

Pedro Langa – Kuni Ndlala
Αfro funky κομμάτι που κυκλοφόρησε σε μια συλλογή με μουσική απο την Μοζαμβίκη το 1984 απο την Νgoma.


O Δίσκος που φαντάζεσαι ότι θα μπορούσε να είναι το ιδανικό σάουντρακ για τη σημερινή Αθήνα…

DJP: Delroy Edwards – Hangin at the Beach

Pascal Comelade ‎– Paralelo

Ο Δίσκος για τον οποίον ζούσες και πέθαινες όταν ήσουν 16…

Sensation’s Fix – Music is Painting in the Air
Δεν αγόραζα δίσκους στα 16 μου, αλλά ήμουνα πολύ τυχερός που ανάμεσα σε κάποιους που είχε ο θείος μου ήτανε και αυτό το διαμάντι και έτσι μου δόθηκε η ευκαιρία να ακούσω κάτι τελείως καινούργιο για μενα εκεινη την περιοδο. Ακόμα απολαμβάνω την ακρόαση αυτού του δίσκου όπως τότε.

YPAJean Michel Jarre – Equinoxe
Δεν ξέρω πως θα είχαν εξελιχθεί τα πράγματα, αν δεν είχα ακούσει αυτό το CD τότε. Όλοι οι δίσκοι του Jarre, μέχρι και το Chronologie 7-13, υπήρξαν κεφαλαιώδους σημασιας για εμένα.

O Δίσκος που αποτελεί τον δικό σου απόλυτο guilty pleasure…

DJPM83 – Junk
Με κάνει να τραγουδάω (κρυφά), γυμνός και πασαλημένος με γιούρτι.

O Αγαπημένος σου Δίσκος από τον αγαπημένο σου καλλιτέχνη…

DJPEyeless in Gaza – Photographs as Memories
Ο δίσκος αυτός με κάνει να γυρνάω πίσω στα χρόνια της εφηβίας μου, στο νησί της Σάμου, με την ξεχωριστή παρέα του φίλου μου του Στέλιου, που κάθε εβδομάδα μου άνοιγε ένα νέo μουσικό σύμπαν.

O Δίσκος που ακούς όσο συμπληρώνεις αυτό το ερωτηματολόγιο…

DJPMichele Mercure – Beside Herself

The floaters – float on

Bear Bones Lay Low · Turbo Teeth · Yiannis Despotakis · ORL DJs
Παρασκευή 15 Μαρτίου, Ρομάντσο (Αναξαγόρα 3-5), 21.οο, είσοδος 6 ευρώ