ΔΙΕΘΝΗ

Εικόνες από τα εγκαίνια The Thomas Mann House, το αποκαταστημένο σπίτι του Γερμανού συγγραφέα στην Καλιφόρνια.

Αρχειακές φωτογραφίες του Thomas Mann House, το σπίτι όπου κατοικούσε 0 συγγραφέας με την γυναίκα του την δεκαετία του 1940, στο Λος Άντζελες.

Φωτογραφίες αρχείου από το The Thomas Mann House, το σπίτι όπου κατοίκησε ο διάσημος Γερμανός συγγραφέας, βραβευμένος με το Νόμπελ Λογοτεχνίας, Thomas Mann (1875-1955),  στην Καλιφόρνια.  Το σπίτι στον αριθμό 1550, του δρόμου San Remo Drive στο Pacific Palisades, προάστιο του Λος Άντζελες, σχεδιάστηκε από τον μοντερνιστή αρχιτέκτονα JR Davidson για τον εξόριστο Γερμανό συγγραφέα το 1941. 

Ο Μαν έζησε στο σπίτι αυτό μεταξύ 1942 και 1952 πριν από την εγκατάστασή του στην Ελβετία , όπου πέρασε τα τελευταία τρία χρόνια της ζωής του. Το σπίτι πωλήθηκε από τον συγγραφέα σε έναν Αμερικανό δικηγόρο και τη σύζυγό του και παρέμεινε στην οικογένειά τους, μέχρι την αγορά του το 2016 από τη Γερμανική κυβέρνηση. Η αποκατάσταση του σπιτιού ολοκληρώθηκε και θα εγκαινιαστεί από τον ίδιο τον Γερμανό Ομοσπονδιακό Πρόεδρο Frank-Walter Steinmeier, σήμερα, 18 Ιουνίου 2018.

 

The Thomas Mann House, το σπίτι όπου ο Γερμανός συγγραφέας, βραβευμένος με το βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας Τόμας Μαν (1875-1955) κατοικούσε στο Pacific Palisades, Καλιφόρνια, ΗΠΑ.

Το εσωτερικό του σπιτιού του Τόμας Μαν στην Καλιφόρνια.

Όψη από την πίσω αυλή του σπιτιού.

Ο συγγραφέας με ένα πούρο στο αριστερό του χέρι, γράφοντας και περπατώντας μπροστά από το σπίτι του.

Ο Τόμας Μαν και η σύζυγός του Κάτια Μαν, ενώ κοιτάζουν ένα έγγραφο και ο σκύλος τους Niko, στο μπροστινό μέρος της εισόδου στο σπίτι.

Τόμας και Κάτια Μαν, μπροστά από την είσοδο του σπιτιού .

Ο συγγραφέας κάθεται στην πολυθρόνα δίπλα στο παράθυρο καπνίζοντας , ενώ διαβάζει.

Φωτογραφία του Τόμας Μαν με την κόρη του Ελίζαμπεθ Μαν στον κήπο, στο σπίτι του στο Pacific Palisades, Καλιφόρνια, ΗΠΑ.

Φωτογραφία από το δωμάτιο μελέτης με το τραπέζι, το ντιβάνι και τη βιβλιοθήκη στο τοίχο, στο σπίτι του Τόμας Μαν στην Καλιφόρνια.

Πορτρέτο του Γερμανού συγγραφέα, βραβευμένου με βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας, Τόμας Μαν (1875-1955), τραβηγμένο στο σπίτι του στην Καλιφόρνια, ΗΠΑ.

Θέα της μπροστινής πύλης του Thomas Mann House, μετά την αποκατάστασή του από το Γερμανικό κράτος.

 

POP TODAY
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2020 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.