Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaΔΙΕΘΝΗ

Γιατί η Ελλάδα έχει την αλβανική σημαία;

Γιατί αυτός είναι ο χάρτης με τις δεύτερες μεγαλύτερες εθνικότητες που ζουν σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα.
fZblsdm

Ο χάρτης που βλέπετε, ο οποίος αναρτήθηκε από το brilliantmaps.com, δείχνει τη σημαία της δεύτερης μεγαλύτερης εθνικότητας (με βάση τις γεννήσεις) που μένει σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα.  Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε ο χάρτης περιλαμβάνει πολλές εκπλήξεις:

1. Όσον αφορά την Ελλάδα, ανταλλάζουμε χώρες με την Αλβανία, καθώς η εθνικότητα με το μεγαλύτερο πληθυσμό στη χώρα μας είναι η αλβανική, με τους Έλληνες αντίστοιχα στην Αλβανία να ξεπερνούν σε πληθυσμό οποιαδήποτε άλλη εθνικότητα μετά τους Αλβανούς. Το ελληνικό στοιχείο κατακτά και την Κύπρο.

2.  Οι γείτονές μας Τούρκοι τα πάνε πληθυσμιακά αρκετά καλά στην Κεντρική Ευρώπη, αφού αποτελούν το δεύτερο μεγαλύτερο πληθυσμό σε χώρες όπως η Γερμανία, η Αυστρία, η Ολλανδία και η Δανία. Όσον αφορά τα Βαλκάνια, κατακτούν τη 2η θέση στην Βουλγαρία.

3. Οι Ρουμάνοι «κατακτούν» την Ιταλία και την Ισπανία, ενώ η γλωσσική συγγένεια μεταξύ Βραζιλίας και Πορτογαλίας αποτυπώνεται και στον πληθυσμό της τελευταίας, αφού οι Βραζιλιάνοι είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πληθυσμιακή ομάδα της χώρας.

4. «Δυνατοί» και οι Πολωνοί που παίρνουν τη δεύτερη θέση σε Ιρλανδία, Ισλανδία, Νορβηγία και Λιθουανία.

5. Αν και δύσκολα το διακρίνει κανείς στο χάρτη, οι Πορτογάλοι είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πληθυσμιακή ομάδα στο Λουξεμβούργο.

6. Αξιοσημείωτο είναι ότι οι Ιρλανδοί δεν αποτελούν πλέον τη δεύτερη πληθυσμιακή ομάδα στο Ηνωμένο Βασίλειο, αφού τους προσπέρασαν οι Ινδοί, οι Πολωνοί και οι Πακιστανοί.

7. Η ειρωνεία ήθελε η Ουκρανία να γίνει Ρωσία και τούμπαλιν, καθώς Ουκρανοί και Ρώσοι αποτελούν τις δεύτερες μεγαλύτερες πληθυσμιακές ομάδας σε Ρωσία και Ουκρανία αντίστοιχα.

POP TODAY
ΠΟΛΗ
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.