_MG_5802

ΜΟΥΣΙΚΗ: Θυμάμαι διάφορα τραγούδια σκόρπια κάπως από την παιδική μου ηλικία, φυσικά ήταν όλα ακούσματα των γονιών μου αρχικά, όμως κάποια από αυτά μου έκαναν μεγάλη εντύπωση. Ένα ήταν η «Σουσουράδα» του Γούναρη που μου άρεσε πολύ, μετά ένα άλλο ήταν η «Σαμιώτισσα», (το συγκεκριμένο το τραγουδούσα όλη την ώρα) και αργότερα είχα κολλήσει με έναν δίσκο του Tony Mottola, ενός Αμερικάνου κιθαρίστα που είχε βγάλει καμιά πενηντάρα δίσκους αλλά εμείς είχαμε μόνο το Sixteen great performances by Tony Mottola. Ήταν όλα νομίζω κιθαριστικές instrumental διασκευές με πρώτο πρώτο το «(I Can’t Get No) Satisfaction». Όλα τα υπόλοιπα στον δίσκο, μου ακουγόντουσαν σχεδόν σαν παιδικά τραγουδάκια αλλά δεν είχα θέμα, τα άκουγα όλα γιατί μου άρεσαν κάποια στοιχεία που υπήρχαν, είχαν κάτι το κωμικό, με έκαναν να γελάω. Αργότερα όταν άρχισα να αγοράζω μουσική άκουγα Michael Jackson, Queen, Martika, Belinda Carlisle, Whitney Houston, The Doors, George Michael, και αργότερα στην εφηβεία τα κλασικά Guns ‘n’ Roses, Metallica, Nirvana, Radiohead κλπ κλπ. Υπήρξε βέβαια μια περίοδος στην εφηβεία μου που άκουγα πολύ αμερικάνικη μουσική των 60s όπως The Temptations, The Dixie Cups, The Crystals, Marvin Gaye, The Ad Libs, The Chiffons κ.α. Από συναυλίες που θυμάμαι πολύ έντονα είναι σίγουρα το πρώτο που είχα πάει όταν ήμουν 14 χρονών στη Ζάκυνθο χωρίς να ξέρω που πάω. Τότε που είδα Τρύπες.

_MG_5774

ΒΙΒΛΙΑ: Στο κομοδίνο μου τώρα υπάρχει το How Music Works, του David Byrne, και διαβάζω μια σελίδα την εβδομάδα περίπου. Είναι μεγάλο βιβλίο και δεν βιάζομαι. Επίσης υπάρχει και Η Ταυτότητα του Κούντερα αλλά αυτό το έχω διαβάσει. Δεν μπορώ να πω παραπάνω για βιβλία για να μην θεωρηθώ ιντελεκτουέλ που δεν είμαι.

ΤΑΙΝΙΕΣ: Αυτές είναι κάποιες από τις αγαπημένες μου ταινίες και θα τις αναφέρω χωρίς κάποια σειρά ή ειδική προτίμηση. The Goonies, Lost In Translation, Brokeback Mountain, The Exterminating Angel, Fantastic Planet, No Man’s Land, The Legend of Billie Jean, Mary and Max, Dumbo, Santa Sangre, 3 – Iron, Threesome, Stop Making Sense, La Piscine, Kids, Mulholland Drive.

_MG_5794

ΙΝΤΕΡΝΕΤ: Όταν ξυπνάω το πρωί ανοίγω 3 σελίδες. Η πρώτη είναι τα mail μου, η δεύτερη το facebook, και η τρίτη κάτι σε ειδήσεις. Η τρίτη συνήθως με πάει σε κάτι άλλο, που μετά θα με πάει σε κάτι άλλο και μετά σε κάτι άλλο, οπότε θα χαζέψω για καμία ώρα μέχρι που θα σκεφτώ ότι το παράκανα και θα σταματήσω για να κάνω κάτι άλλο.

ΣΠΟΡ: Η σχέση μου με τον αθλητισμό είναι μέτρια έως κακή. Μου αρέσει η κολύμβηση και παίζω πινγκ-πονγκ κάποιες φορές. Από ομάδες δεν ξέρω πολλά και δεν υποστηρίζω κάποια. Μου αρέσει να βλέπω καλό ποδόσφαιρο όταν τυχαίνει και βαριέμαι αφόρητα να βλέπω μπάσκετ.

_MG_5876

TV: Δεν βλέπω πολύ τηλεόραση πλέον. Σίγουρα δεν βλέπω ποτέ μόνη μου, αν τύχει θα είμαστε με παρέα σε μεγάλο καναπέ για να δούμε κάτι χαζό και να γελάμε τρώγοντας πίτσα. Τις σειρές τις βαριέμαι πολύ, δυσκολεύομαι πολύ να συγκεντρωθώ και να δω μια σειρά ολόκληρη. Η μόνη σειρά που μπορώ να πω ότι μου άρεσε ήταν το Twin Peaks που είδα και πολύ πρόσφατα.

ΤΑΞΙΔΙ: Δεν θυμάμαι κάποιο ταξίδι πολύ έντονα, ή περισσότερο από κάποιο άλλο. Μου αρέσουν κάπως τα ταξίδια αλλά όταν επιστρέφω είναι σαν να πήγε κάποιος άλλος και μου το περιέγραψε. Θα ήθελα να πάω σε διάφορα μέρη στον κόσμο, ωραία θα ήταν.

_MG_5748

ΤΩΡΑ: Τελειώνω την ηχογράφηση του πρώτου μου προσωπικού άλμπουμ που υπολογίζεται να κυκλοφορήσει λίγο πριν τα τέλη του 2014 από την Inner Ear Records. Επίσης ετοιμαζόμαστε για το φεστιβάλ Saristra που θα γίνει στην Κεφαλονιά στις 8, 9 και 10 Αυγούστου.

Περισσότερα για την Σtella εδώ.