Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
25.03.2023

Στις 24 Φεβρουαρίου του 1955 γεννιέται ο Steve Jobs

Πως θα ήταν η τεχνολογική ζωή μας χωρίς τον ιδρυτή της Apple;
Στις 24 Φεβρουαρίου του 1955 γεννιέται ο Steve Jobs

O Steve Jobs, μία από τις πιο γνωστές προσωπικότητες στον χώρο της τεχνολογίας καθώς και συνιδρυτής και πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Apple, γεννήθηκε στο Σαν Φρανσίσκο και υιοθετήθηκε στη γέννα. Παρακολούθησε μαθήματα στο Reed College το 1972, αλλά παράτησε γρήγορα τις σπουδές του και το 1974 ταξίδεψε στην Ινδία για να μελετήσει τον Βουδισμό.

Το 1976 ίδρυσε μαζί με τον Στίβεν Βόζνιακ την Apple για να πουλήσουν τον ηλεκτρονικό υπολογιστή “Apple I”. Η ιδέα της εμπορικής εκμετάλλευσης της ιδέας του Bόζνιακ ήταν του Jobs και η γενικότερη εμπορική επιτυχία που σημείωσε η Apple στα τέλη της δεκαετίας του ’70 με τα “Apple I” και “Apple II”, αλλά και η συνέχεια της επιτυχίας την επόμενη δεκαετία με τα Macintosh, θεωρείται ότι οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στις επιχειρηματικές του ικανότητες. Παρ’ όλα αυτά, ριψοκίνδυνες οικονομικές ιδέες, η αυταρχική συμπεριφορά και γενικότερες εντάσεις στο εσωτερικό της εταιρείας που προέκυψαν από αυτά, οδήγησαν στην απομόνωσή του αρχικά και στην αποχώρησή του από την εταιρεία στη συνέχεια.

Μετά την αποχώρησή του από την Apple, o Jobs ίδρυσε την εταιρεία NeXT που ασχολούταν με την ανάπτυξη ακριβών υπολογιστών, αλλά είχε εμπορική αποτυχία. Το 1997 επέστρεψε στην Apple, κίνηση που θεωρήθηκε ιδιαίτερα σημαντική για την πορεία της εταιρείας. Το 1998 λανσαρίστηκαν οι υπολογιστές iMac και τα iBook που θεωρήθηκαν πολύ καλύτεροι από αντίστοιχους υπολογιστές της εποχής. Πολύ σημαντική κίνηση της Apple ήταν η εισχώρηση στο χώρο της μουσικής με τη δημιουργία του ipod το 2001 ενώ δύο χρόνια αργότερα, εισχώρησε και στη διανομή μουσικής με τη δημιουργία του iTunes Μusic Store. Στις αρχές του 2007 λανσαρίστηκε και το πρώτο κινητό τηλέφωνο της Apple, το iPhone, το οποίο έκτοτε έχει κερδίσει μεγάλο μέρος της αγοράς κινητών τηλεφώνων. Το 2010 ο Steve Jobs παρουσίασε το iPad, ενώ το Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς, του απονεμήθηκε ο τίτλος του «Προσώπου της Χρονιάς» από την Financial Times.

Στις 24 Αυγούστου του 2011 ο Jobs παραιτήθηκε από την Apple και στην επιστολή της παραίτησής του συνέστησε να τον διαδεχθεί ο Tιμ Κουκ, επόμενος στην ιεραρχία. Στις 5 Οκτωβρίου της ίδιας χρονιάς και μία μέρα μετά την παρουσίαση του iPhone 4S, η Apple ανακοίνωσε ότι ο Steve Jobs πέθανε στα 56 του χρόνια.

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2023 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.