Έχει “βαρύνει” τελευταία το iPhone σας και θέλετε να το κάνετε πιο γρήγορο; Εδώ υπάρχουν πέντε πράματα που θα το κάνουν να πηγαίνει “σφαίρα” και να δουλεύει καλύτερα. Υπάρχουν και άλλα που μπορείτε να κάνετε όπως το να έχετε κλειστό το Βluetooth ή την Siri που εδώ που είμαστε δεν χρειάζεται ενώ πάντα μπορείτε να σβήσετε φωτογραφίες, μουσική και βίντεο που απλά πιάνουν χώρο.

Σβήστε όλα τα άχρηστα πράγματα που δε χρειάζεστε:

Θα εκπλαγείτε με το τι σαβούρα μπορεί να έχετε μέσα στο κινητό σας και δεν το γνωρίζετε. Οπότε, πάτε στις Ρυθμίσεις μετά στα Γενικά και από εκεί στη Χρήση. Περιμένετε για λίγο να φορτώσει και σας εμφανίζει όλες τις εφαρμογές με το χώρο που πιάνει η καθεμιά. Σβήνετε κατά βούληση ότι δε σας κάνει.

φωτογραφία 4

Φερθείτε στο iPhone σαν να είναι υπολογιστής σβήνοντας διάφορα ίχνη:

Το να σβήνεις cookies, data και το ιστορικό είναι ευεργετικό για τον υπολογιστή αφού πάει πιο γρήγορα το μηχάνημα. Καλό είναι να το κάνουμε επίσης και στο iPhone αφού έτσι η ανταπόκριση που θα έχει θα είναι ταχύτερη συγκριτικά με αυτήν που είχε μέχρι στιγμής. Έτσι πάμε στις Ρυθμίσεις, μετά στο Safari ή στο Google (ή σε όποιο browser χρησιμοποιείτε) και θα δείτε τα Διαγραφή Ιστορικού και Εκκαθάριση cookie και δεδομένων.

Αν τα γράμματα είναι μπλε σημαίνει ότι μπορείτε να τα σβήσετε. Πατήστε και τα δύο κουμπιά. Αν είναι γκρι σημαίνει ότι έχετε καθαρίσει τα δεδομένα οπότε δεν έχει μείνει κάτι άλλο να κάνετε.

φωτογραφία 3

Σβήστε παλιά μηνύματα:

Αυτό με την τελευταία αναβάθμιση ήταν λίγο δύσκολο αφού ήταν λίγο δύσκολο να καταλάβεις από που σβήνονται μηνύματα που δε θα θέλατε να έχετε. Πάτε πάνω στο μήνυμα, πατάτε πάνω του και διαλέγετε το Περισσότερα. Εκεί θα μπορέσετε να το τικάρετε και να το στείλετε στον κάδο ανακύκλωσης, μακριά από το κινητό σας.

φωτογραφία 5

Κρατήστε κλειστά τα updates των εφαρμογών:

Αυτά τα updates τρώνε πολύ μπαταρία και καταβροχθίζουν δεδομένα. Μπορείτε να τις έχετε κλειστές και να το κάνετε μόνοι σας όποτε είστε συνδεδεμένοι με wi-fi, ούτως ώστε να μην σας παίρνει δεδομένα από το κινητό σας. Πάτε στις Ρυθμίσεις, σκρολάρετε προς τα κάτω και κλικάρετε iTunes & Αpp Store. Εκεί εμφανίζονται όλες οι εφαρμογές και τις κλείνετε. Έτσι δε θα κάνουν update μόνες.

φωτογραφία 2

Κλείστε τις Υπηρεσίες Τοποθεσίας

Aυτό είναι σημαντικό για την ταχύτητα του κινητού σας, την ζωή της μπαταρίας και την ασφάλειά σας. Πάτε στις Ρυθμίσεις, μετά στο Απόρρητο και από εκεί στις Υπηρεσίες Τοποθεσίας. Τώρα μπορείτε να διαλέξετε ποιες εφαρμογές θα θέλετε να είναι ανοιχτές σε αυτό και ποιες όχι. Για παράδειγμα στους Χάρτες βοηθά πάρα πολύ ενώ στο Facebook ή στο Twitter δεν έχει κανένα νόημα να γνωρίζει ο άλλος που είστε. Όπως και να’ χει κλείνετε αυτά που δεν σας είναι απαραίτητα και απλά τρώνε τη ζωή του κινητού σας.

φωτογραφία 1