DESIGN

Ένα εστιατόριο υγιεινής διατροφής στα Τρίκαλα βραβεύτηκε για το design του στη Λιουμπλιάνα

Στο The New Green τα στοιχεία που κυριαρχούν είναι οι κύκλοι, οι καμάρες, ένα μοντέρνο μωσαϊκό και φυσικά, τα χαρακτηριστικά χρώματα που χρησιμοποιεί το Studiomateriality που το σχεδίασε.
Φωτογραφίες: Αλίνα Λέφα

Σε έναν χώρο 50 τετραγωνικών μέτρων, το The New Green είναι ένα εστιατόριο υγιεινής διατροφής που άνοιξε πρόσφατα στα Τρίκαλα, σερβίρει πρωινό, σαλάτες, lunch bowls και χυμούς. Δεν έχουμε βρεθεί ακόμη στα μέρη του για δοκιμάσουμε τις γεύσεις του, αλλά, μόλις βραβεύτηκε για το design του, στα τελευταία Big See Interior Design Award 2019 στη Λιουμπλιάνα και καταλαβαίνουμε τον λόγο. 

Για την αισθητική του ευθύνεται το Studiomateriality, με την χαρακτηριστική κόμικ αισθητική και τα πλακάτα χρώματα στην παλέτα του. Ο Μίλτος Κοντογιάννης σχεδίασε αυτή τη φορά έναν χώρο στον οποίο τα στοιχεία που κυριαρχούν είναι οι κύκλοι, οι καμάρες, το μωσαϊκό και φυσικά, το χρώμα. Την ομάδα σχεδιασμού συναποτελούν οι Νάνσυ Καραγιάννη, Σεβαστιανά Κωνστάκη, Δημήτρης Σιώκης.

Κατά την ανακαίνιση του χώρου αποκαλύφθηκε ένα παλιό δάπεδο από μωσαϊκό. Αυτή η τυχαία αποκάλυψη χρησιμοποιήθηκε ως πλεονέκτημα και κεντρική ιδέα για τον σχεδιασμό, καθώς ένα νέο μωσαϊκό χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή του salad bar, χαρίζοντας μια σύγχρονη και ποπ εικόνα σε αυτό.

Οι βασικές λειτουργίες του καταστήματος βρίσκονται στο ισόγειο, ενώ η τραπεζαρία βρίσκεται στον επάνω όροφο. Αυτές οι δύο περιοχές διαχωρίζονται από μια κουρτίνα, στην οποία εμφανίζεται και πάλι το μοτίβο του μωσαϊκού.

Λόγω του περιορισμένου πλάτους του χώρου, δύο καμάρες δημιουργήθηκαν απέναντι από το salad bar προκειμένου να δημιουργηθεί μια οπτική ψευδαίσθηση και να επεκταθεί το βάθος του καταστήματος.

Φράσεις όπως το “taste more, be healthy, share more, be happy!” εμφανίζονται σε σημεία του χώρου δίνοντάς του έναν επιπλέον παιχνιδιάρικο τόνο. Οι συσκευασίες, τα μαντίλια και τα μπλουζάκια του προσωπικού είναι σχεδιασμένα, κομμένα και ραμμένα αποκλειστικά για το concept του The New Green και ολοκληρώνουν την ολιστική προσέγγιση οικοδόμησης ταυτότητας ενός χώρου που έχει κάτι νέο να προσφέρει στα Τρίκαλα.

To Studiomateriality έχει την έδρα του στο Παγκράτι, στην οδό Αρχελάου, έχει σαν μότο του το “this is a place made for fun” και το επιβεβαιώνει με κάθε τι στο οποίο βάζει τη σχεδιαστική του υπογραφή: σε χώρους όπως αυτός ο βραβευμένος για τον οποίο μιλάμε σήμερα, με αξεσουάρ που σχεδιάζει όπως τα φουλάρια του, όπως τα γυαλιά ηλίου που παρουσιάσε μαζί με το brand Urban Owl, με κάθε αντικείμενο και έπιπλο όπως τo lightbox-ραπανάκι που κοσμεί το The New Green.

Ο Μίλτος Κοντογιάννης, ασχολείται με το interior design από το 2008 και μέσω του Studiomateriality στοχεύει στο να δημιουργεί «φρέσκους χώρους και φρέσκα προϊόντα. Μας αρέσει να έχει χιούμορ αυτό που σχεδιάζουμε και προσπαθούμε κάθε project να έχει να διηγηθεί μια μικρή ιστορία», όπως εξηγεί ο ίδιος. Έτσι, το Studiomateriality σχεδιάζει και την παραμικρή λεπτομέρεια για το εκάστοτε project που αναλαμβάνει.

Περισσότερες πληροφορίες για το  Studiomateriality θα βρείτε εδώ
POP TODAY
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2019 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.