Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaΜΟΔΑ

Τα Urban Owl μας προστατεύουν από τον ήλιο με τις πιο ανατρεπτικές συνεργασίες

Τα χειροποίητα ελληνικά γυαλιά που θέλουν να εκδημοκρατίσουν τη μόδα δημιούργησαν με το Studiomateriality ένα σχέδιο μοναδικό, ενώ παράλληλα, μας ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους με τον πρωτοπόρο Γιάννη Τσεκλένη.

Γνωρίσαμε τα Urban Owl ως τα ελληνικά γυαλιά υψηλής ποιότητας και στυλ που θέλουν να εκδημοκρατίσουν τη μόδα. Γεννήθηκαν μέσω πλατφόρμας crowd funding και τα τελευταία τέσσερα χρόνια προτρέπουν το κοινό τους να ψηφίσει ποιο σχέδιο θα παραχθεί ενώ παράλληλα συνεργάζονται με σχεδιαστές και γενικά με δημιουργικούς ανθρώπους. 

Με το στυλ τους να είναι new retro, με επιρροές από το σινεμά και την αρχιτεκτονική, τα Urban Owl σχεδιάζονται για τον άνθρωπο που ζει, εργάζεται, και βγαίνει στην πόλη. Κατασκευάζονται στην Ελλάδα μέσα από μια χειροποίητη διαδικασία που διαρκεί τρεις μήνες, έχει 40 σταδια παραγωγής από 24 τεχνίτες. Το brand έγινε ευρέως γνωστό από τη δημιουργική ένωσή του με fashion brands και Έλληνες σχεδιαστές, με ονόματα όπως Ιoanna Kourbela, Arpyes, Ozon και Cutcuutur. 

Urban Owl X Studiomateriality

Για το καλοκαίρι του 2019 συνεργάζονται με το design studio Studiomateriality. To σχέδιο, είναι στρογγυλό με μικρές γωνίες που πηγάζουν από τον τρόπο που σχεδιάζει τα patterns του ο Μίλτος Κοντογιάννης. 

«Το Studiomateriality με την κόμικ αισθητική, τα πλακάτα χρώματα σε κάθε έκφανση των δημιουργιών του σε συνδυασμό με την new retro αισθητική των Urban Owl έφεραν στην αγορά ένα νέο, ανατρεπτικό αλλά και easy to wear σχέδιο. Μπορείτε να τo βρείτε σε τέσσερα χρώματα, σε μπορντό, μπλε, λευκό, μαύρο και urban διχρωμίες», εξηγεί η ομάδα πίσω από το επιτυχημένο εγχείρημα μόδας που παράλληλα προστατεύει τα μάτια μας .

Urban Owl X Studiomateriality

Urban Owl X Studiomateriality

Σε κάθε τους συνεργασία καθώς και στα δικά τους μοναδικά σχέδια, τα Urban Owl μας παρέχουν τη δυνατότητα να διαλέξετε μεταξύ των οργανικών φακών υψηλής ποιότητας και των high definition, φακών με περισσότερες επιστρώσεις που αναδεικνύουν τα χρώματα και έχουν blue light filter «που μπλοκάρει την μπλε ακτινοβολία που εκπέμπει ο ήλιος αλλά και οι οθόνες προσφέροντας πιο ξεκούραστη όραση».   

Τα Urban Owl X Studiomateriality είναι διαθέσιμα σε επιλεγμένα οπτικά καταστήματα, στο studiomateriality (Αρχέλαου 32 Παγκράτι), σε fashion stores και concept stores αλλά και online στο www.urbanowl.eu

Η ομάδα του Urban Owl έχει ακόμα μία σημαντική συνεργασία να μας ανακοινώσει, μια συνεργασία που ανυπομονούμε να δούμε, αφού προσέγγισε το πρότυπό της, τον designer, Γιάννη Τσεκλένη

«Όταν κάναμε την κρούση, δεν πιστεύαμε ότι ήταν τόσο χαλαρός και προσεγγίσιμος. Στο πρώτο μας ραντεβού μιλούσαμε ώρες για την ιστορία της ελληνικής μόδας και μάθαμε με κάθε λεπτομέρεια υπέροχες ιστορίες που μόνο από τον Γιάννη Τσεκλένη μπορείς να μάθεις. Μετά το πέρας αυτής της συζήτησης, είχε έρθει η ώρα να πούμε τη δική μας. Ανασκουμπωθήκαμε και την είπαμε μια και έξω: “Θα θέλαμε να σχεδιάσουμε μαζί γυαλιά”. Για λίγα δευτερόλεπτα δεν ακούσαμε τίποτα, ήμασταν έτοιμοι για κάθε απάντηση. Και τελικά είπε το ναι!».  

Μίλησαν εκτενώς για την ελληνική χειροποίητη κατασκευή των γυαλιών και για  το πως θα δημιουργήσουν κάτι νέο, ένα σχέδιο που θα ήταν ήδη Tseklenis. Ο σχεδιαστής άνοιξε όλα του τα αρχεία κι έδωσε στην ομάδα του Urban Owl πλούσιο υλικό για να διαβάσει και να εμπνευστεί. 

«Αν σκεφτεί κάποιος το όνομα Tseklenis, χρώματα και patterns ξεπηδούν στο κεφάλι του. Ξεκινήσαμε λοιπόν από το υλικό του διαβάζοντας και ερευνώντας τα βήματά του, τα prints του μας συνεπήραν. Τα φωτοτυπήσαμε σε λευκό μαύρο για να δούμε καθαρά τις φόρμες που σχηματίζουν». 

Ο Γιάννης Τσεκλένης έχει ένα πολύ αγαπημένο του σχέδιο του 1972, το Voodoo, με ένα μοτίβο εμπνευσμένο από την Ινδονησία. Το ίδιο το σχέδιό του σχημάτιζε ένα γυαλί σε πολύ πρώιμο στάδιο, ένα concept δηλαδή. 

Το σχέδιο του Γιάννη Τσεκλένη από το 1972, το Voodoo, με το μοτίβο εμπνευσμένο από την Ινδονησία.

«Το στείλαμε στον Γιάννη Τσεκλένη και το προχώρησε σχεδιαστικά, έπειτα το σχέδιο αυτό πήρε υπόσταση γυαλιού όταν έγινε βιομηχανικό».  Στη συνέχεια, ο σχεδιαστής επέλεξε τα χρώματα της βασικής παλέτας αλλά και τους συνδυασμούς τους. Η ομάδα Urban Owl ήταν έτοιμη πια για παραγωγή. «Η ομάδα μας  έγινε πιο μεγάλη, κατά ένα άτομο αλλά πιο δυνατή κατά είκοσι. Αυτή είναι η δύναμη ενός τέτοιου δημιουργού μέσα σε μια νέα ομάδα, σε κάνει γενναίο και μόνο που σου μιλάει». 

Περισσότερες πληροφορίες για το brand θα βρείτε εδώ
POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2023 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.