Ας το δεχτούμε. Πλέον η μανία με τις τηλεοπτικές σειρές κάθε τύπου έχει κατακλύσει τη ζωή μας. Επεισόδια, σεζόν, spoilers και κάθε είδους κόντρα και ανάλυση για την εξέλιξη της εκάστοτε σειράς. Ξεκινώντας, από τα πλέον “αρχαία” χρόνια που οι σειρές ήταν για λίγους και εκλεκτούς όπως τα Φιλαράκια, μέχρι σήμερα – που δεν ξεκολλάμε από την οθόνη – με σειρές όπως το True Detective και το Game Of Thrones. Έτσι, όταν η περίοδος μιας σειράς τελειώσει και μέχρι να αρχίσει η επόμενη ,το σύνδρομο στέρησης των φανατικών οπαδών δημιουργεί… “παραισθήσεις” – και αυτή είναι η τελευταία μανία που έχει καταλάβει τους λάτρεις : να κάνουν  mash-ups μεταξύ δημοφιλών σειρών.Τα βίντεο-παρωδίες είναι ευφυή και ξεκαρδιστικά , αναμιγνύοντας την αισθητική της κάθε σειράς, δίνοντας στοιχεία από τη μια στην άλλη και ξεφεύγοντας από τα τετριμμένα.Διαλέξαμε τα καλύτερα από αυτά.

True Detective – Law & Order

http://youtu.be/oc6yyBvLpCc

To παρελθόν και το μέλλον των αστυνομικών σειρών συναντώνται σε αυτό το βίντεο. Στη κυριολεξία.  Ειδική μνεία για τις ασπρόμαυρες φωτογραφίες και τη ρέτρο αισθητική.

Breaking Bad – House of Cards

http://youtu.be/Lsp9Rc91azk

Ο συνδυασμός, σε αυτή τη περίπτωση, είναι εξαιρετικός. Αφού θα νομίζετε ότι το Breaking Bad απέκτησε μεγαλύτερο cast ηθοποιών.

Lost – Baywatch

http://youtu.be/pYPlX1SVw0A

Για όλους εμάς που φάγαμε τα καλύτερα μας χρόνια με τους κύκλους του Lost και το τέλος μας εχμ, ψιλοαπογοήτευσε. Το μόνο που λείπει είναι τα χαρακτηριστικά κόκκινα σωσίβια. Κατά τα άλλα, τι Λος Άντζελες, τι νησί στη μέση του πουθενά.

Dexter – Friends

http://youtu.be/D418FVC98-U

Μακράν η καλύτερη εκδοχή. Το αστείο είναι ότι η μελωδία από τα “Φιλαράκια” ταιριάζει απόλυτα στην δολοφονική διάθεση του Dexter. Απλά απολαυστικό.

Gossip Girl – The Orange Country

http://youtu.be/5EnuLOzHWzg

Νεαροί χαρακτήρες, ίντριγκες, έρωτες σε δυο σειρές που απλά αλλάζει το φόντο. Και αν ακούσετε κάπου στο κομμάτι, να λέει “California” ενώ βλέπετε τους ουρανοξύστες του Μανχάταν, απλά μη δώσετε σημασία.

Game of Thrones – Buffy The Vampire Slayer

http://youtu.be/8FB2MaR3HAA

Αυτός ο σκοτεινός μα ταυτόχρονα, δυναμικός ήχος από τις κιθάρες του Buffy ταιριάζουν γάντι με τους ηθοποιούς του Game of Thrones. Επίσης, πιο εύκολο είναι να φανταστείς κάποιο βασιλιά να σκοτώνει ένα βαμπίρ παρά τη Sarah Michelle Gellar. Σοβαρά τώρα.

Breaking Bad – The Wire 

http://youtu.be/MiNdBGjxNzo

H φωνή του Tom Waits και το “Way Down To The Hole” είναι ιδανικό χαλί, για τη δράση, την ατμόσφαιρα και τους χαρακτήρες του Breaking Bad. Αναμφίβολα.

The Vampires Diaries – One Tree Hill

http://youtu.be/AdFqTdha1bs

Εδώ πραγματικά δεν υπάρχουν διαφορές. Α, ναι συγγνώμη, έχουμε μια ένσταση για τα αιμοδιψή βαμπίρ (που ίσως να μην είναι και τόσο τελικά). Και για το φίλτρο σέπια, που δίνει ένα πιο ρομαντικό τόνο.