Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
04.12.2023

«Βροχή» καταγγελιών από γυναίκες αστυνομικούς για σεξουαλική παρενόχληση και βία στην ΕΛ.ΑΣ.

Σεξουαλική παρενόχληση, βία και εκφοβισμό αντιμετωπίζουν μέσα στις τάξεις της ΕΛΑΣ, γυναίκες αστυνομικοί από άνδρες συναδέλφους τους, σύμφωνα με εμπιστευτικό έγγραφο που αναγκάστηκε να εκδώσει το Αρχηγείο της αστυνομίας.
«Βροχή» καταγγελιών από γυναίκες αστυνομικούς για σεξουαλική παρενόχληση και βία στην ΕΛ.ΑΣ.

Eμπιστευτικό έγγραφο αναγκάστηκε να εκδώσει το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., έπειτα από βροχή σοβαρών καταγγελιών που κάνουν λόγο για σεξουαλική παρενόχληση, βία και εκφοβισμό που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες αστυνομικοί από άνδρες συναδέλφους τους.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου για τα «Νέα» από το Αρχηγείο της αστυνομίας εκδόθηκε προειδοποιητική αναφορά, η οποία απευθύνεται ακόμα και σε υψηλόβαθμους αξιωματικούς, τους οποίους καλεί «να μαζευτούν».

Υπάρχουν τέσσερα με πέντε περιστατικά που έχουν καταγγελθεί αξιωματικοί για κακοποιητική συμπεριφορά, εκτός από τις καταγγελίες για περιστατικά βίαιων επεισοδίων σε αστυνομικές υπηρεσίες, εκτός Κατεχάκη.

«Διατύπωναν σεξουαλικά υπονοούμενα σε βάρος τους, επιχειρούσαν να τις απομονώσουν σε χώρους των γραφείων. Επίσης, καταγγέλλεται πως όταν οι γυναίκες θύματα δεν ενέδιδαν οι εν λόγω αξιωματικοί άλλαζαν συμπεριφορά, μιλούσαν με προσβλητικό λόγο σε βάρος τους, τις συκοφαντούσαν σε άλλους ένστολους, αποδίδοντάς τους ανήθικη συμπεριφορά», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο δημοσίευμα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ένας εκ των καταγγελλόμενων αξιωματικών αποκαλείται στα γραφεία της Κατεχάκη με το προσωνύμιο «Δράκος» λόγω της επιθετικής συμπεριφοράς του απέναντι στις συναδέλφους του, ενώ γίνεται λόγος για προσπάθεια συγκάλυψης των αναφορών καθώς και αφόρητες πιέσεις, γεγονός που είχε οδηγήσει γυναίκες αστυνομικούς στη σκέψη ακόμα και να αποχωρήσουν από το σώμα.

Στην εμπιστευτική αναφορά επισημαίνεται ότι θα πρέπει να σταματήσει η τακτική αποσιώπησης τέτοιου είδους αναφορών: «Οι προϊστάμενοι των αστυνομικών υπηρεσιών που δέχονται την καταγγελία ή την αναφορά για περιστατικό ηθικής παρενόχλησης, βίας ή εκφοβισμού υποχρεούνται στην άμεση εξέταση αυτών προβαίνοντας σε όλες τις απαιτούμενες διοικητικές ενέργειες για τη διερεύνησή της. Ανάλογα με τα πραγματικά περιστατικά της κάθε υπόθεσης μπορεί είτε να ακολουθείται η διαδικασία της απευθείας κλήσης σε απολογία είτε να εκδίδεται διαταγή για τη διενέργεια προκαταρκτικής ή ένορκης διοικητικής εξέτασης ενώ ζητείται και η ενημέρωση της αρμόδιας εισαγγελικής αρχής», αναφέρεται.

Το εμπιστευτικό έγγραφο συντάχθηκε από τον Κλάδο Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού της ΕΛ.ΑΣ. με τίτλο: «Ηθική παρενόχληση και βία στους χώρους εργασίας του ένστολου προσωπικού», που αφορούν και περιπτώσεις επιθετικών συμπεριφορών διοικητών αστυνομικών υπηρεσιών σε υφισταμένες τους.

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2023 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.