POPTRIVIA

Σου έχουμε συνταγή για το πιο απλό & νόστιμο κέικ μπανάνας

Για να μην πετάξεις ξανά τις υπερώριμες μπανάνες.
Κείμενο: Άννα Χαλικιά
Food Styling: Μαριλού Παντάκη
Φωτογράφιες: Χρήστος Βασιλόπουλος

Τα κέικ μπανάνας είναι ίσως η πιο λαχταριστή λύση κατά της σπατάλης τροφίμων. Βλέπεις, όσες μπανάνες δεν προλάβεις να φας κατα τη διάρκεια της βδομάδας, μπορείς -την Κυριακή που θα  έχεις χρόνο- να τις μετατρέψεις σε πεντανόστιμο banana bread.

Μπανάνες μαλακές, γεμάτες μαύρες κηλίδες, μπανάνες που δεν θα τόλμαγες να τις πετάξεις στο πρωινό σου γιαούρτι, κάνουν ένα κέικ γήινο, καθημερινό και νόστιμο, που θα κάνει το σπίτι σου να μυρίσει θαλπωρή. Η δική μου εκδοχή είναι η πιο απλή βασική συνταγή: πρωταγωνιστούν οι μπανάνες.

Μπορείς αν θέλεις να προσθέσεις αρωματικά όπως κανέλα ή μοσχοκάρυδο και βέβαια σταγόνες σοκολάτας, ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα. Μπορείς επίσης να αυξομειώσεις ελαφρώς την ποσότητα ζάχαρης, αναλόγως τα γούστα σου: για ένα πιο “άγλυκο” κέικ θα βάλεις 280 γρ. ζάχαρη, αντί για 330γρ., ενώ για πιο «επιδόρπιο» θα βάλεις 350 γρ. Ό,τι κι αν κάνεις, να θυμάσαι: μην πετάξεις τις υπερώριμες μπανάνες!

Μερίδες: 10-12
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρα
Σκεύος: μακρόστενη φόρμα κέικ (μήκους 30 εκ.)

Υλικά

350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.γ. μαγειρική σόδα
½ κ.γ. αλάτι
4 ώριμες μπανάνες
330 γρ. ζάχαρη
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
4 αυγά
220 ml σπορέλαιο (ή μισή ποσότητα σπορέλαιο/μισή ελαιόλαδο)

Διάβασε την εκτέλεση της συνταγής στο madameginger.com 
POP TODAY
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2019 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.