Στο ταξίδι πάντα χρειάζεσαι ένα σύμμαχο. Και ειδικά αν ταξιδεύεις για δουλειά και όχι για ευχαρίστηση. Εδώ που τα λέμε, βέβαια, αυτά τα δύο κάπου συναντιούνται. Τις τελευταίες μέρες έγινε αχώριστος σύμμαχος μου το Samsung Galaxy Note8. Έχει πολύ δυνατά χαρακτηριστικά , δηλαδή, η μπαταρία του κρατάει πολύ (13 ώρες συνεχόμενες συνδεδεμένο στο διαδίκτυο με 4G), ύστερα η οθόνη είναι μια από τις μεγαλύτερες εκεί έξω (6.3″) και από τις καθαρότερες (2960 x 1440 (Quad HD+)) επίσης. Ακόμα, τρέχει ταχύτατα, έχει μεγάλη χωρητικότητα για να μην χάνεις καμία στιγμή και οι κάμερες είναι σε πρώτη φάση πολλές. Δύο 12MP στην πίσω πλευρά και μια 8MP για τις selfie για αποτελέσματα που είναι εντυπωσιακά.

Όλα αυτά ενισχύονται και από το S Pen, τη γραφίδα δηλαδή και τις δυνατότητες που προσφέρει. Πρώτον, μπορείς να διαλέξω όποια λέξη θέλω και να κάνω αυτόματα μετάφραση την ώρα που διαβάζω, πράγμα που μου γλυτώνει απίστευτο χρόνο όσον αφορά την προετοιμασία μου για κάθε ταξίδι. Πέρα από αυτό είναι σαν να έχω έναν καμβά συνέχεια στο χέρι. Μπορώ να κόβω και να ράβω φωτογραφίες και να τις στέλνω όπου θέλω, να τις επεξεργάζομαι καλύτερα και να δημιουργώ πάνω σε αυτές αλλάζοντας τελείως τον τρόπο που παρουσιάζω τις τοποθεσίες που επισκέπτομαι. Η δυνατότητα επίσης να παίζω σε δύο ταμπλό, αφού ανοίγουν δύο tab, με κάνει να κινούμαι πιο γρήγορα στις αναζητήσεις μου.

Το σημαντικότερο απ’ όλα είναι οι σημειώσεις. Βρίσκομαι σε εκατοντάδες μέρη όπου πρέπει να συγκρατήσω τις πιο σημαντικές λεπτομέρειες ώστε να τις παρουσιάσω μετά είτε στους αναγνώστες μου είτε σε όσους με παρακολουθούν στα social media. Μπορείς να κρατάς σημειώσεις, ακόμα και αν το κινητό δεν είναι ανοιχτό. Ναι, παρακαλώ, πάνω στη μαύρη οθόνη. Οι σημειώσεις γίνονται ακόμα πιο εύκολες όταν με τη μέθοδο της κοπτοραπτικής μπορείς να ενσωματώσεις φωτογραφίες, ακόμα και ολόκληρα άρθρα. 

Τέλος, πρώτο κούντος στο γεγονός ότι η ροή γίνεται με πιο ακριβή αλλά και ξεκούραστο τρόπο αλλά και ότι για λίγο έγινα πραγματικός καλλιτέχνης. Δείτε πως παρουσιάζω τους δέκα προορισμούς που θα συζητάνε όλο το 2018. 

 

1. Κοπεγχάγη

Το Φεβρουάριο ανοίγει (ξανά) το Noma!

2. Πόλη του Μεξικού 

Η Πόλη του Μεξικού ανακηρύχθηκε Παγκόσμια Πρωτεύουσα Design για το 2018.

3. Νέα Ορλεάνη

Γιατί το καρναβάλι του Mardi Gras είναι μια μοναδική εμπειρία.

4. Ιορδανία 

Η Πέτρα της Ιορδανίας είναι από αυτά τα μνημεία που όταν τα αντικρίζεις σου κόβεται η ανάσα. 

5. Βαλέτα

Μια ολόκληρη πόλη Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

6. Ζάμπια

Λένε ότι εδώ είναι το καλύτερο σαφάρι στον πλανήτη.

7. Μαρακές 

Γιατί αν πας βράδυ στην πλατεία Τζαμά Ελ Φνα θα νομίζεις ότι είσαι ήρωας μυθιστορήματος.

8. Μπουένος Άιρες 

Η διεθνούς εμβέλειας έκθεση Art Basel, οι Ολυμπιακοί Αγώνες Νέων και η σύνοδος των G20 θα γίνουν φέτος στο Μπουένος Άιρες.

9. Μπουτάν 

Συγκλονιστική φύση και μυστικισμός.

10. Άμπου Ντάμπι

Γιατί μέσα στο 2018 ανοίγει το πρώτο παράρτημα του εμβληματικού Παριζιάνικου μουσείου – και ακολουθούν κι άλλα (όπως το Guggenheim to 2019).