IMG_0571

#Day2

“Aν δεν έχεις ζήσει στιγμές από το River Party δέκα χρόνια πριν δεν μπορείς να αντιληφθείς τη δύναμη αυτού του φεστιβάλ. Μπορείς μονάχα να υποψιαστείς”  μου λέει η Μάχη που εργάζεται τα τελευταία χρόνια στη διοργάνωση του φεστιβάλ. “Η έκρηξη της διοργάνωσης και η απογείωσή της έγινε το 2012 όταν στο line up συμπεριλήφθηκαν πολλά μεγάλα ονόματα και η προσέλευση έφτανε και τα 50.000 επσικεπτών και κατασκηνωτών”. 

Και φέτος το στοιχείο camping αποτελεί από τα πιο ισχυρά επιχειρήματα του γιατί το River Party δεν είναι απλά ακόμα ένα μουσικό φεστιβάλ. Βέβαια, αυτό δεν εμποδίζει και τα διάφορα ευτράπελα να συμβούν. Όπως το ότι παρόλο που είχαν δοθεί σαφείς οδηγίες από τους διοργανωτές για τα επιτρεπόμενα αντικείμενα που μπορεί κάποιος κατασκηνωτής να μεταφέρει εντός της περιοχής, κάποιοι προτίμησαν να ακολουθήσουν μάλλον τις δικές τους… ανάγκες. 

“53 σφυριά, 6 λοστοί, δεκάδες μπουκάλια ποτού μέχρι και ένα …πριόνι! Ρωτήσαμε εκείνον που το είχε στη τσάντα του και κατευθυνόταν μέσα στο River Party και η απάντηση του ήταν “ε, πώς θα κόψουμε ελιές στη Βοιωτία;” διευκρινίζουν οι άνθρωποι που εργάζονται στην ασφάλεια της διοργάνωσης. 

IMG_1144
IMG_1145

Καθισμένος κάτω από δέντρα, δίπλα από το ποτάμι και ακούγοντας μουσική κανείς μπορεί άνετα να χάσει την αίσθηση του χρόνου. Είναι σαν μια άλλη εικονική πραγματικότητα, ένας κόσμος διαφορετικός, μακρινός από προκηρύξεις εκλογών, εκκαθαριστικά εφορίας και άλλες έγνοιες. Εδώ οι μπόμπες των τίτσου μετράνε περισσότερο ακόμη και από τις μπόμπες από τον υψηλότερο βράχο στο ποτάμι. 

Day 2: Αλκίνοος Ιωαννίδης, Φοίβος Δεληβοριάς, Μonika αποκλειστικά στο POPAGANDA

Η δεύτερη μέρα εδώ στο Νεστόριο ικανοποίησε στο 100% τους χιλιάδες επισκέπτες με τα live acts. Η Μαρίζα Ρίζου έδωσε μια αισιόδοξη και κεφάτη αφετηρία με την swing και jazz μουσική και των νέων της τραγουδιών. 

Από την άλλη, ένα κύμα κόσμου που εμφανίστηκε γύρω στις 19.30 έδειξε πόσο συμπαγές είναι όταν έχει έναν Αλκίνοο Ιωαννίδη πάνω στην Forestage πιο ορεξάτο από ποτέ να ερμηνεύει κομμάτια από την πρόσφατη Μικρή Βαλίτσα, αλλά και παλιότερα αγαπημένα. 

Ο Αλκίνοος μου έδωσε και την δική του απάντηση στο πώς βλέπει τη σημερινή πολύ δύσκολη περίοδο που ζούμε αλλά και γιατί “τα τραγούδια δεν είναι χρονογραφήματα”

https://www.youtube.com/watch?v=FJjTyA83l70

Τα πιο εντυπωσιακά πυροτεχνήματα της δεύτερης μέρας φώτισαν τον ουρανό και προετοίμασαν κατάλληλα τον κόσμο για να χαιρετήσουν και να αγκαλιάσουν την Monika, ακόμη ένα από τα πολυαναμενόμενα live acts της ημέρας. Το Riverside γέμισε με τις disco μουσικές από το Secret In The Dark, αλλά και των παλαιότερων της όπως το Σε ποιον Έρωτα Ζω. Λίγο πριν βγει στην σκηνή η Monika μου απάντησε στο τι ετοιμάζει από εδώ και πέρα αλλά και στα νέα της τραγούδια τα οποία ήδη έχει ξεκινήσει να προετοιμάζει. 

https://www.youtube.com/watch?v=MBtGKEZkuls

Στις πιο δυνατές στιγμές της Monika από το live της σίγουρα θα μπορούσα να συμπεριλάβω τη στιγμή που έκανε το γύρο της σκηνής για να βγει στην αρένα και να αναμειχθεί με το κόσμο, αλλά και τη στιγμή που λίγο πριν ερμηνεύσει το Shake Your Hands μοίρασε είκοσι χρωματιστά καπελάκια πινγκ πονγκ, χαρακτηριστικά του άλμπουμ cover της φορώντας η ίδια ενα με έναν έλικα   

https://www.youtube.com/watch?v=5hQ83MiYNTA&feature=youtu.be

O Φοίβος Δεληβοριάς μίλησε και εκείνος για τα καλοκαίρια του, τα αγαπημένα του τραγούδια, αλλά και για το καλοκαίρι της κρίσης. Στα ωραία που είπαμε ήταν τα εξής: 

«Είμαι ο κλασικός τύπος που αν προτιμούσα τέτοιου τύπου διακοπές με camping τα άφηνα όλα να τα κάνει η κοπέλα μου».

«Ενώ περίμενα στην αρχή της κρίσης το καλοκαίρι μας να γίνει πιο αυθεντικό, να γίνει δικό μας, νομίζω κάθε χρόνος που περνάει γίνεται πιο κάλπικο, προωθείται με ψέμα, πίσω από κάποιες ψευδοταυτότητες, δεν μου αρέσει αυτό. Πάντα πίστευα όμως ότι υπάρει ένα 10% κόσμου που ζει ερήμην της φούσκας και ερήμην της κρίσης. Αυτοί οι άνθρωποι είναι που με ενδιαφέρουν πραγματικά».

«Το «Εκείνη» μου πήρε εννιά μήνες για να το τελειώσω, με το που το τέλειωσα πίστευα ότι κάτι θα σημάνει στη ζωή μου και όντως σήμανε».  

https://www.youtube.com/watch?v=xF_l9GpAmCg&feature=youtu.be

Ο Παύλος Παυλίδης έδωσε τον καλύτερο του εαυτό κλείνοντας το line-up της ημέρας. 

Σήμερα, τρίτη μέρα του φεστιβάλ αναμένουμε πώς και πώς live από Ελευθερία Αρβανιτάκη, Δήμο Αναστασιάδη με special Guest τον Θανάση Αλευρά, την Angelika Dusk, The Moka Band, και B.Πεις

 Στο 37o River Party μας ταξίδεψε η ASTRA Airlines.  

IMG_0474
IMG_4810
IMG_9362
IMG_9370
IMG_9382
IMG_4819
IMG_0485
IMG_4856
IMG_1916
IMG_4873
IMG_0801
IMG_0601
IMG_1139

Φωτογραφίες: Παύλος Εξάρχου, Χριστίνα Κεχαγιά, Λουκάς Ζιάρας, Δημήτρης Μαυροκεφαλίδης