raresh-resolute-revolts-athens

Raresh, Resolute Revolt!’s Athens, Zaros, 2015

Ο πρώτος καλεσμένος της χρονιάς για το Περεστρόικα καταφθάνει έπειτα από πρόσκληση δύο από τις πιο δημιουργικές ομάδες της Αθηναϊκής dance σκηνής. Revolt! και Audiorama συνεργάζονται για πρώτη φορά κάτω από τη μουσική στέγη του νέου party concept του six d.o.g.s, με special guest τον καταξιωμένο Ουρουγουανό jockey Nicolas Lutz, πλαισιωμένο από τον Έλληνα expat DJ από το Λονδίνο, Stathis Lazarides και το mastermind του Audiorama, BODJ. O guest Nicolas έχει αποκτήσει την ικανότητα να ελίσσεται ανάμεσα στα μουσικά παρακλάδια της χορευτικής μουσικής με χαρακτηριστική άνεση, γεγονός που καθιστά κάθε DJ set του μια πραγματική εμπειρία. Παίζοντας μουσική από τα μέσα της δεκαετίας του ’90, ο Ουρουγουανός jockey έχει χτίσει ένα προφίλ τόσο εκλεκτικό και σπάνιο όσο η ιστορία των δίσκων που κουβαλά, κάτι το οποίο εξαργυρώνει πια με residencies σε μερικά από τα καλύτερα underground clubs του κόσμου.

Η Popaganda λίγες ημέρες πριν το event μίλησε με τη Ναυσικά και τον Κοσμά για την ιστορία της Revolt! και την συμμετοχή της στα ΠΕΡΕΣΤΡΟΪΚΑ πάρτι του ανανεωμένου dogs. 

daniel-bell-revolt

Daniel Bell, Six Dogs, 2015

Ποια είναι η ιστορία της Revolt!; Η Revolt! ξεκίνησε ως ένα πρωτοπόρο στον ήχο του party concept από τον Mr. Roussos. Το 2013 μαζί με τον Κοσμά και τον πρώην συνεργάτη μας, πήγαμε την ιδέα ένα βήμα παρακάτω δημιουργώντας την εταιρία Revolt! που λειτουργούσε σε τρία επίπεδα: management καλλιτεχνών, record label και διοργάνωση mobile events με καταξιωμένους και ανερχόμενους Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες. Μέχρι σήμερα συνεχίζουμε να προτείνουμε ένα εναλλακτικό ηλεκτρονικό ήχο στο Αθηναϊκό – και όχι μόνο κοινό – για να διασκεδάσει και να εξερευνήσει βαθύτερα τη house&techno μουσική. 

Ποιοι είναι οι στόχοι της Revolt!; Να υποστηρίξουμε το community της ελληνικής ηλεκτρονικής σκηνής, να μοιραζόμαστε μουσική με τον κόσμο είτε με το πάρτι είτε με το labelμας, και μέσω της δουλειάς μας να εκφραζόμαστε και να εκφράζουμε άλλους. 

Ποια είναι τα στοιχεία της επιτυχίας της ομάδας σας; Όπως όλες οι ομάδες, έτσι και η δική μας έχει συνεισφέρει με το δικό της τρόπο στην local σκηνή, διοργανώνοντας events χωρίς εκπτώσεις σ’ αυτά που θεωρούμε σημαντικά: τους καλλιτέχνες, την τοποθεσία και την ποιότητα του ήχου. Το πιο σημαντικό που έχουμε καταφέρει είναι το όνομα Revolt! να σημαίνει κάτι γι’ αυτόν που θα το δει, θα το αναγνωρίσει και θα έχει κάποιες προσδοκίες από το τι να περιμένει. Η Revolt! κατάφερε ν’ αποκτήσει ακολούθους τόσο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, να συνεργαστεί με αξιόλογους καλλιτέχνες, όπως οι Zip, Raresh, Maayan Nidam, Margaret Dygas, Onur Özer, Valentino Kanzyani κ.α., αλλά και ομάδες, όπως η νεοϋορκέζικη ReSolute και η λονδρέζικη Toi.Toi.Muzik. 

Πάρτι που δεν θα ξεχάσετε ποτέ; Δε θα ξεχάσουμε και οι δύο την πρώτη δική μας off-location παραγωγή τον Σεπτέμβριο του ‘14 στο Hub στην Αθήνα. Ήταν ένα πάρτι ξεχωριστό απ’ όλες τις απόψεις! Όλοι οι καλλιτέχνες, Cristi Cons, Lowris, Mackenzie και Mr. Roussos, είχαν παίξει απίστευτες μουσικές και ο VJ Dreamrec από Ρουμανία μεταμόρφωσε όλο το χώρο με 3dmapping. 

Σε τι φάση βρίσκεται σήμερα η ηλεκτρονική σκηνή στην Ελλάδα; Η ελληνική ηλεκτρονική μουσική σκηνή είναι ένας οργανισμός, ένα υποσύνολο της κοινωνίας, με τις ομάδες, τα μαγαζιά και τους καλλιτέχνες ν’ αποτελούν όργανά της. Όταν κάποιο από αυτά τα μέρη είναι άρρωστο, υπολειτουργεί ή λειτουργεί σωστά, τότε η σκηνή εξελίσσεται αντίστοιχα. Επομένως, όταν άνθρωποι προσφέρουν στη σκηνή με σοβαρότητα και αφοσίωση, τότε εκείνη εξελίσσεται περισσότερο. Αυτή τη στιγμή η ελληνική σκηνή αντιμετωπίζει διάφορους κατασταλτικούς παράγοντες. Για παράδειγμα στη διοργάνωση events υπάρχει υψηλή φορολογία και ακριβά ενοίκια για χώρους, ενώ παράλληλα το κοινό δεν έχει χρήματα να ξοδέψει και το όποιο αντίτιμο εισιτηρίου μοιάζει ακριβό. Γενικά, χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να διοργανώνεις πράγματα με χαμηλό budget. Παράλληλα, η ελληνική κοινωνία όντας κλειστή και πιστή στις παραδόσεις της, κάνει ότι μπορεί για να κρατά στο περιθώριο την κουλτούρα της ηλεκτρονικής μουσικής. Δεν είναι τυχαίο πως ο πόλεμος από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης κατά τη διάρκεια των 90’sκαι των rave parties κατάφερε να στιγματίσει το είδος της ηλεκτρονικής μουσικής. Βέβαια το κοινό συρρικνώθηκε και λόγω άλλων παραγόντων. Πάντως, τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή γίνονται πράγματα, υπάρχει ποικιλία, υπάρχει θέληση – οπότε ίσως να είμαστε σε καλό δρόμο. 

Πείτε μας λίγα λόγια για τη συμμετοχή σας στο ΠΕΡΕΣΤΡΟΪΚΑ.. Το Περεστρόικα είναι ένα πρότζεκτ που δημιούργησε το sixd.o.g.sμε σκοπό να ενδυναμώσει τα σαββατιάτικα πάρτι και τον house ήχο, και σαν concept ταίριαξε με το Revolt! Το πρώτο μας πάρτι είναι το Σάββατο 8 Οκτωβρίου, για το οποίο συνεργαζόμαστε μαζί με την ομάδα Audiorama και έχουμε προσκαλέσει τον καταξιωμένο Ουρουγουανό jockey Nicolas Lutz, μαζί με τους Stathis Lazarides και BODJ.

katou-revolt

K.atou, Six Dogs, 2015

Perestroika: Revolt! & Audiorama w/ Nicolas Lutz at six dogs, Σάββατο 8 Οκτωβρίου, μετά τα μεσάνυχτα, είσοδος 10 ευρώ, @six d.o.g.s, Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι, Αθήνα