Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΠΑΡΤΙ

Is it Good να έρθω στο πάρτι σας;

Αυτό το Σάββατο 13 Ιουνίου, ένα νεοσύστατο εγχώριο project, η Isigude, κάνει το πρώτο της party στον αίθριο χώρο του Some Bizzare, με καλεσμένο τον Βρετανό DJ, Balearic Mike.
Balearic Mike

Balearic Mike

Η Isigude ιδρύθηκε στην Αθήνα πριν από λίγους μήνες και ουσιαστικά πρόκειται για ένα label που εστιάζει στον Balearic ήχο. Με αφορμή τα παραπάνω οι Γιάννης Τζώντζος και Δημήτρης Κυβέλλος (ιδιοκτήτης του Kasseta Records store και συνιδιοκτήτης του label Lurid Music), απάντησαν στις ερωτήσεις μας.

Τι είναι η Isigude; Καταρχάς, να εξηγήσουμε την σημασία του ονόματος που επιλέξαμε. Προφέρεται ως e-see-GOO-δε στην γλώσσα της Νοτιου Αφρικής. Στην χωρα μας είναι ευρύτερα γνωστό ως το πουλί του παραδείσου. Η νεοσύστατη «Εισηγούνται», πίσω από την οποία βρίσκεται μια ομάδα φανατικών φίλων του βαλεαρικού ήχου, οι Δημήτρης Κυβέλλος και Γιάννης Tζώντζος.

Μπορείτε να περιγράψτε περιφραστικά τον ήχο σας; Ο ήχος που εκπροσωπούμε αυτή την στιγμή είναι ήχος καλλιτεχνών που έχουν εμπνευστεί και έχουν συνθέσει μουσική για διάφορα εικαστικά projects. Η δική μας παρέμβαση στην original σύνθεση έγκειται από την εμπειρία μας στον κόσμο του βινυλίου ως συλλέκτες. Οπότε, η ταυτότητα του ήχου μας δεν θα μπορούσε να περιορίζεται μεταξύ μουσικών ειδών, οργάνων, στυλ κλπ. Όπως θα μπορούσε να καταλάβει κανείς από τη λίστα που έχουμε επιλέξει για σας, ο ήχος μας ακροβατεί ανάμεσα σε ήχους διαφορετικών ρυθμών, οργάνων, χρονολογιών και μουσικών ειδών. Όλα όμως συνδέονται με κάποιον φανταστικό τρόπο μεταξύ τους. Μαγικό δεν είναι; Ίσως είναι και τελικά μια εξήγηση στο τι είναι Balearic τελικά. Να πούμε επίσης ότι σκοπεύουμε να κυκλοφορήσουμε τον ήχο μας αποκλειστικά σε βινύλιο.

11293006_1097925676903452_1370741715_n

Ποιοι είναι οι στόχοι και οι σκοποί, του project; Στόχος μας είναι να φέρουμε σε ένα ευρύτερο κοινό ακυκλοφόρητη μουσική που -μέχρι τώρα- παρέμεινε στα συρτάρια των καλλιτεχνών.

Ποιοι καλλιτέχνες και labels, κάνουν κάτι ηχητικά ανάλογο παγκοσμίως; Δεν είμαστε απόλυτα σίγουροι αν ταιριάζουμε ηχητικά, αλλά κάτι αντίστοιχο ξεκίνησε από την χώρα μας, με την Into the light records, από τον Ηλία Πίτσιο και τον Τάκο Reyenga. Επίσης να αναφέρουμε και τον Αδαμάντιο Καφετζή ο οποίος κάνει εξαιρετική δουλειά με την Teranga beat.

Ποια είναι τα μελλοντικά σχέδια της Isigude; Προς το παρόν ξοδεύουμε όλη μας την ενέργεια στην ολοκλήρωση της πρώτης μας κυκλοφορίας, σε μορφή E.P. η mini LP. Η μουσική είναι εμπνευσμένη από την θεατρική παράσταση ΜΗΔΕΙΑ του Ευριπίδη, “MEDEA – DARK MATTER” aπό τη θεατρική ομάδα CONXOBANX, η οποία ανέβηκε στο ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, τον περασμένο Απρίλιο. Το συγκεκριμένο E.P, σχεδιάζεται να κυκλοφορήσει μέσα στους επόμενους μήνες, σε σύνθεση τής Τζελίνας Πάλλα.

Ποιo και πού θα ήταν το ιδανικό party σενάριο για σας; Οπουδήποτε με καλή παρέα και ένα δυνατό ηχοσύστημα.

Πείτε μας τους αγαπημένους σας DJs, labels και παραγωγούς. Δυο από τους πολύ αγαπημένους μας DJs θα έχουμε ευκαιρία να τους απολαύσουμε, πολύ σύντομα. Τον Balearic Mike στις 13/6 και τον Phil Mison στις 28.6 και τους δύο στον αίθριο χώρο του Some Bizzare. Αποτελούν και οι δυο ζωντανό κομμάτι της Balearic αισθητικής, βιώνοντάς τη θρυλική περίοδο του πρώτου και γνήσιου balearic beat.

Είναι ο Chris Rea, balearic; Τι είναι τελικά το balearic; Δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως Balearic ο ερμηνευτής και συνθέτης του King of the beach; Μήπως είναι balearic τελικά και ο Eric Burdon and the Animals στο Serenade To A Sweet Lady; Μήπως είναι ο Βαγγέλης και το soundtrack του Blade Runner; Μήπως είναι οι Βeastie Boys με το Pauls Boutique; Μήπως είναι ο Paul McCartney με το Check my machine; Σίγουρα είναι μια μορφή ελευθερίας, σε ένα DJ set, διότι μουσικά ο όρος balearic ερμηνεύτηκε αρχικά, μέσα από DJ sets και όχι μέσα από συνθέσεις μουσικών ενορχηστρώσεων. Βλέπε DJ Alfredo.

Δώστε μας ένα current Top-5. Αρχικά, είχαμε σκοπό να σας δώσουμε μια λίστα με τον ήχο που θα θέλαμε να προσανατολιστεί η Isigude. Τελικά, η προηγούμενη ερώτηση μας άλλαξε τα σχέδια και αποφασίσαμε να επιλέξουμε σχετικά links δίνοντας την δική μας ερμηνεία στο τι είναι Balearic, μέσα από τα 5 (έστω) παρακάτω links. Μέσα από αυτούς τους ήχους λοιπόν, θα μπορούσε να ‘κτισθεί’ ένα αμιγές Balearic DJ set.

Masaaki Ohmura – A Touch Of Temptation 

http://youtu.be/kHjlyQW29fo

Ishinohana – Lucia

http://youtu.be/s_k1J7Qr5qY

Adriano Celentano – L’Unica Chance

http://youtu.be/FB9mJi_jC1I

Timmy Thomas – Africano

http://youtu.be/RltJxDuOVNE

Sandy Marton – People from Ibiza 

http://youtu.be/Dswv6NgZ-d0


BM2

https://www.facebook.com/events/364290207101447/ 

POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2023 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.