tigania1

Ένα εύκολο φαγητό για όσους δεν έχουν χρόνο στην κουζίνα, τους αρέσουν όμως οι νοστιμιές. Γίνεται και με χοιρινή σπάλα, απλά αλλάζει η ώρα ψησίματος (το χοιρινό θέλει 1-1.5 ώρα να μαλακώσει). Η καπνιστή πάπρικα είναι Ισπανικής προέλευσης (Pimenton de la vera) και θα τη βρείτε στα καλά μπαχαράδικα σε δύο εκδοχές, γλυκιά ή καυτερή. Στη συγκεκριμένη συνταγή ταιριάζουν και οι δύο, ανάλογα με τις προτιμήσεις του καθενός. Αν δεν την εντοπίσετε χρησιμοποιήστε κλασική πάπρικα.

ΥΛΙΚΑ για 4 άτομα

700 γρ. κοτόπουλο φιλέτο στήθος ή μπούτι, κομμένο σε κύβους 2 εκ. περίπου

1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο

150 ml. λευκό κρασί

1 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε λωρίδες ή σε τετράγωνα

1 πράσινη πιπεριά κέρατο, κομμένη σε λωρίδες ή σε τετράγωνα

1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα γλυκιά (ή κλασική πάπρικα γλυκιά)

ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι

1 κ.γ. μουστάρδα (προαιρετικά)

tigania-2

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Βάζουμε αρκετό λαδάκι στο τηγάνι, περίπου 4-5 κ.σ. (δεν είναι φαΐ διαίτης αυτό, μεζές είναι…) και σε μέτρια φωτιά ροδίζουμε τα κυβάκια κοτόπουλου, λίγα, λίγα, από όλες τις πλευρές.

2. Μόλις πάρουν χρώμα ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και ανακατεύουμε να μαραθούν λίγο.

3. Σβήνουμε με κρασί, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε την πάπρικα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε τις πιπεριές.

4. Αφήνουμε το κοτόπουλο να μελώσει για 15-20 λεπτά περίπου, να πιει το ζουμάκι του και να μείνει με το λάδι. Αν θέλετε πολύ τρυφερό αποτέλεσμα, χρησιμοποιήστε φιλέτο μπούτι και όχι στήθος.

5. Τελειώνουμε τη σάλτσα με λίγη μουστάρδα και σερβίρουμε αμέσως σκέτο ή συνοδεία πιλαφιού. Τα απομεινάρια του γίνονται ωραία γέμιση για αραβική πίτα ή τορτίγια μαζί με τριμμένη γραβιέρα.

*Η Ιωάννα Δημοπούλου διατηρεί το blog foodjunkie.eu