ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Όπως διαβάσατε χθες στην Popaganda οι τοξικολογικές εξετάσεις του θύματος ήταν καθαρές, χωρίς ίχνος ουσιών, ελάχιστο αλκοόλ και ποσότητα αναλγητικών. Από τις ιστολογικές προκύπτει ότι δεν υπήρχαν προηγούμενες παθήσεις.

Το ιατροδικαστικό πόρισμα πόρισμα καταλήγει (όπως δημοσιεύθηκε σήμερα στο News247) πως.

«Ο Ζακ Κωστόπουλος έπαθε ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις μυοκαρδίου από τα πολλαπλά τραύματα στο σώμα του που προκάλεσαν έντονη διέγερση στον οργανισμό του και τον θάνατο του»

Ζητήσαμε από τον Σωκράτη Τσαντίρη, ιατροδικαστή, γιατρό δημόσιας υγείας και τεχνικό σύμβουλο της οικογένειας να μας εξηγήσει τι σημαίνει αυτό.

«Η ορθή διερεύνηση του περιστατικού επέβαλε την αναμονή των εργαστηριακών εξετάσεων. Οι τοξικολογικές εξετάσεις ανέδειξαν ότι δεν είχε προηγηθεί λήψη ουσιών. Οι ιστολογικές εξετάσεις σε βιολογικά του δείγματα, όργανα και ιστούς δεν ανέδειξαν προϋπάρχουσα παθολογία. Άρα, τα αίτια του θανάτου συνδέονται αιτιωδώς με τα ευρήματα της νεκροψίας και της νεκροτομής. Δηλαδή, τα πολλαπλά θλαστικά τραύματα που είχε στην κεφαλή του και στο υπόλοιπο σώμα του, συνδέονται με το μηχανισμό του θανάτου. Είχαν τέτοια ένταση που προκάλεσε έντονη διέγερση στον οργανισμό του με αποτέλεσμα ως τελικό γεγονός να υποστεί καρδιακή ανακοπή.

Στην ερώτηση αν μιλάμε για δολοφονία απάντησε πως «οι κακώσεις που υπέστη συνδέονται αιτιωδώς με τον θάνατό του.» Για να συμπληρώσει στο τέλος πως «ως τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας όφειλα να διασφαλίσω τη διαδικασία και γι’ αυτό ελήφθη πλήρης εργαστηριακός έλεγχος προκειμένου τα ευρήματα να είναι αντικειμενικά και να μην υπάρχει οποιαδήποτε μεταγενέστερη αμφισβήτηση. Βάσει αυτών των αποτελεσμάτων περίτρανα πια συνδέονται οι κακώσεις που είχε στο σώμα του με τα αίτια του θανάτου του.»

Τώρα τον λόγο έχουν οι ανακριτές και η δικαιοσύνη.