23_VIOLETA_MG_8102_1

ΜΟΥΣΙΚΗ: Κάτι που μας κράταγε μονίμως συντροφιά στο πατρικό μου σπίτι ήταν το ραδιόφωνο, μουσικές διαφόρων ειδών.
Μπορεί οι γονείς μου να μην έχουν ασχοληθεί ποτέ επαγγελματικά με τη μουσική όμως είναι άκρως φιλόμουσοι. Μεγάλωσα ακούγοντας κυρίως παλιό λαϊκό , ρεμπέτικο, νησιώτικο και μικρασιάτικο τραγούδι. Αυτές είναι οι επιρροές που με ακολουθούν από την παιδική μου ηλικία μέχρι και σήμερα. Οι τραγουδιστές που με «άγγιξαν» ήταν αρκετοί, όμως δεν μπορώ να μην αναφέρω την λατρεία μου στην Ελένη Βιτάλη και στον Νίκο Παπάζογλου. Θα τους χαρακτήριζα απλά μαγικούς. Δεν θα ξεχάσω την πρώτη φορά που άκουσα τη Βιτάλη από κοντά. Είχα πάρει ποτό άλλα δεν πρόλαβα να πιω, μέθυσα από την ασύλληπτη φωνή και την υπέροχη ερμηνεία της.

ΒΙΒΛΙΑ: Αυτό που έχω τώρα στο κομοδίνο μου είναι το καινούργιο της Ζυράννας Ζατέλη με τον τίτλο Ηδονή στον κρόταφο. Έτσι περιγράφει τον φόβο. Μου αρέσει ο τρόπος που γράφει η Ζατέλη. Ένα βιβλίο που μου έχει μείνει και θα ξαναδιάβαζα με την ίδια όρεξη είναι Οι Άθλιοι του Ουγκώ, ένα μυθιστόρημα διαχρονικά επίκαιρο, κατά τη γνώμη μου ύμνος στην ανθρωπιά, την αγάπη και τη συγχώρεση. Δίνει μαθήματα ζωής.

ΤΑΙΝΙΕΣ: Μακράν η αγαπημένη μου ταινία είναι Η ζωή είναι ωραία του Ρομπέρτο Μπενίνι. Τον θεωρώ τεράστιο ταλέντο. Στην συγκεκριμένη ταινία εκτελεί χρέη σκηνοθέτη, σεναριογράφου και ηθοποιού. Δεν θα ξεχάσω την έκφραση που παίρνει στο πρόσωπο όταν κλαίει και γελάει ταυτόχρονα και τη σκηνή που ενώ ξέρει ότι θα τον εκτελέσουν οι Γερμανοί, λίγα δευτερόλεπτα πριν κάνει το γιό του να γελάσει για να μην το καταλάβει. Αυτή η ταινία με έκανε να κλάψω και να γελάσω με την ψυχή μου.

23_VIOLETA_MG_8123_1

ΙΝΤΕΡΝΕΤ: Γενικά με την τεχνολογία δεν τα πάω καλά. Αναγκάστηκα σχεδόν να μπω στο τριπάκι να αγοράσω υπολογιστή λόγω δουλειάς . Έπρεπε να επικοινωνώ τα live μου με κάποιο τρόπο και το internet ήταν μία λύση. Μετά κατάλαβα ότι ήταν λύση και σε άλλα πράγματα. Το πρώτο πράγμα που θα κοιτάξω πλέον όταν μπω στο internet είναι τα email μου. Γενικά με έχει βολέψει η google, μου λύνει απορίες.

ΣΠΟΡ: Δεν έχω καμία σχέση με τον αθλητισμό και δεν υποστηρίζω κάποια ομάδα, όχι γιατί πιστεύω πως δεν θα μου άρεσε αλλά γιατί δεν προλαβαίνω. Αν είχα χρόνο ίσως να έκανα κολύμβηση ή ποδηλασία .

TV: Δεν βλέπω τηλεόραση, είμαι περισσότερο παιδί του ραδιοφώνου και μαθαίνω νέα κυρίως από εκεί και μέσα από συζητήσεις με τις παρέες μου. Θεωρώ πως η τηλεόραση μας απομονώνει.

23_VIOLETA_MG_8067

ΤΑΞΙΔΙ: Θα ήθελα να ξαναπάω πενταήμερη με το σχολείο, στα Γιάννενα. Θέλω να ξαναμπώ στη βαρκούλα που μας πήγε στο νησάκι του Αλί Πασά και να είμαι πάλι 18 χρονών, μία αίσθηση πλέον μόνο ενθύμιο. Κάποια στιγμή θα ξαναμπώ σε αυτό το βαρκάκι, κι ας είναι πια αλλαγμένα τα πράγματα.

ΤΩΡΑ: Αυτό τον καιρό ηχογραφώ την πρώτη μου προσωπική δουλειά. Θα είναι ένα CD με δέκα δικά μου τραγούδια, δύο εκ των οποίων («Η Γη της Επαγγελίας» και «Στη Χώρα των Ασμάτων») υπάρχουν ήδη στο youtube. Γράφω τραγούδια, σπουδάζω βυζαντινή μουσική ενώ παράλληλα προετοιμάζομαι για live εμφανίσεις στο Σταυρό του Νότου μαζί με τον Θεολόγο Κάππο και τον Φώτη Ανδρικόπουλο, κάθε Πέμπτη από 9 Οκτωβρίου.

http://youtu.be/M3Ur-WiDJ9c

Η Βιολέτα στο facebook.