katsaros-bempis

Ποια είναι η πρώτη ανάμνηση της ζωής σου;  Θυμάμαι την ξαδέλφη μου, μεγαλύτερη από εμένα, να με έχει στα χέρια της και να προσπαθεί να με βουτήξει στην θάλασσα.  Μου έχει μείνει χαραγμένη η φωνή της στα αυτιά μου:  «Ένα, δύο, τρία, μπλουμ!»

Ποιο ήταν το αγαπημένο σου παιχνίδι;  Τα Playmobil. Είχα άπειρα στρατιωτάκια με τα άλογά τους και δημιουργούσα τις δικές μου μάχες με κάστρα και όπλα. Επίσης κάτι αυτοκινητάκια που μόλις τα έβρεχες άλλαζαν χρώμα. Top of the top, Φωτεινούλης.

Τι θυμάσαι από την πρώτη ημέρα στο σχολείο;  Πρώτη ημέρα στο σχολικό για να πάω νηπιαγωγείο. Εγώ να κοιτώ από το παράθυρο την μητέρα μου να με χαιρετά, να κρατώ στα χέρια μου το μεταλλικό σκεύος με το κολατσιό μου και να τρέχουν δάκρυα από τα μάτια μου. Ήταν τόσο έντονη η στιγμή που δεν θα την ξεχάσω ποτέ.

Μοιράσου μια αστεία οικογενειακή ιστορία (με τον μπαμπά, την μαμά ή τα αδέρφια) Ήταν καλοκαίρι, σε ένα χωριό κοντά στο Αίγιο. Εγώ πρέπει να πήγαινα δημοτικό. Όπως όλα τα παιδάκια, είχα κολλήσει ψείρες και φυσικά η γιαγιά μου είχε την πιο αποτελεσματική λύση για την εξόντωση τους. Πετρέλαιο στο κεφάλι και φάσκιωμα με μια πετσέτα. Επειδή όμως ντρεπόμουν και δεν ήθελα να κυκλοφορώ έτσι στο σπίτι, οι γονείς μου έκαναν το ίδιο (χωρίς πετρέλαιο) και κυκλοφορούσαμε με τουρμπάνια.    

Ποιο ήταν το αγαπημένο σου φαγητό;  Η σπανακόπιτα της γιαγιάς και τα μακαρόνια με κιμά.

Είχες συμμετάσχει ποτέ σε σχολική παράσταση; Τι θυμάσαι;  Θυμάμαι στο δημοτικό ότι είχαμε ανεβάσει ένα σκετσάκι που είχε σχέση με τα στρουμφάκια. Εγώ είχα τον ρόλο του Μπαμπαστρούμφ και όταν ξεκίνησα να λέω τα λόγια μου, έπεσαν τα γυαλιά που φορούσα και έσπασε ο ένας βραχίονας. Εγώ δεν ταράχτηκα καθόλου, λύγισα τον άλλο και συνέχιζα να παίζω κρατώντας τον. Ήταν από σύρμα και βελούδινο ύφασμα.   

Ποιο ήταν το αγαπημένο σου τραγούδι;  Michelle, Andrew Donalds.

Ποιο ήταν το αγαπημένο σου βιβλίο;  Ο γύρος του κόσμου σε 80 ήμερες, του Ιουλίου Βερν.

Ποιά ήταν η αγαπημένη σου τηλεοπτική σειρά;  Η Φρουτοπία, Του κουτιού τα παραμύθια, Η πεντάμορφη και το τέρας. 

Ποια ήταν η αγαπημένη σου ταινία;  Μόνος στο σπίτι. 

Πώς θυμάσαι τη γειτονιά που μεγάλωσες;  Μέχρι αργά στον δρόμο παίζοντας αμπάριζα, κλέφτες και αστυνόμους, καθώς και κρυφτό με όλα τα παιδιά της γειτονιάς. Όταν πήγαινε η ώρα δώδεκα θυμάμαι την μητέρα μου να φωνάζει από το θυροτηλέφωνο να μαζευτώ σπίτι. Ένα μικρό στενό στον Κορυδαλλό, με πολλές νεραντζιές που φυσικά γίνονταν τα καλύτερα όπλα για νερατζοπόλεμο.

Ποιο ήταν το αγαπημένο σου παγωτό;  Το Lucky cap για το δωράκι που είχε κρυμμένο και φυσικά η πατούσα.

Ποιες ήταν οι καλύτερες καλοκαιρινές διακοπές που πέρασες ως παιδί; Κάθε καλοκαίρι πηγαίναμε με τα ξαδέλφια μου στο Ξυλόκαστρο. Το σπίτι από την θάλασσα το χώριζε ένας δρόμος. Θυμάμαι να είμαι όλη την ημέρα στην παραλία κάνοντας διάλειμμα μόνο για φαγητό στην ταβέρνα της θείας μου που βρισκόταν δίπλα από το σπίτι. Τα βράδια ανάβαμε φωτιές και τραγουδούσαμε τα χιτάκια της εποχής. Οι πρώτοι έρωτες, οι πρώτες ανησυχίες, οι πρώτες αναζητήσεις.  

Μοιράσου μια ιστορία με τον καλύτερο σου φίλο. Δεν μπορώ τώρα να θυμηθώ κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό, αλλά αυτό που μπορώ να πω, είναι ότι ο πρώτος κολλητός φίλος που αποκτά κανείς σε νεαρή ηλικία, μένει για πάντα χαραγμένος στην μνήμη σου και τον κουβαλάς μαζί σου, ακόμα και αν δεν υπάρχει τώρα στην ζωή σου. Θέλεις όμως να είναι πάντα καλά.