IMG_1022

H Πέννυ Μπαλτατζή τραγουδούσε από μικρή, είτε στις οικογενειακές εκδρομές είτε στις σχολικές εκδηλώσεις και μολονότι ντρεπόταν πολύ ήξερε ότι αυτό θέλει να κάνει στη ζωή της. Το κορίτσι που κατά τη διάρκεια του μαθήματος σηκωνόταν για δει απο το παράθυρο τα πουλάκια απαντά στις ερωτήσεις της Popaganda.

Ποια είναι η πρώτη ανάμνηση της ζωής σου; Η μαμά μου, ένα πρωινό με ξύπνησε βάζοντας στα αυτιά μου ακουστικά και κάνοντας μου δώρο το πρώτο μου γουόκμαν. Επίσης το μαγαζί του μπαμπά μου με τα βιτρώ και πως τον «βοηθούσα» καθώς επίσης και οι ατέλειωτες ώρες μαζί του στα μαγαζιά όπου πήγαινε τα έργα του και τις παραγγελίες.

Ποιο ήταν το αγαπημένο σου παιχνίδι; Να ράβω ρούχα για τις κούκλες μου με παλιά ρετάλια που τα έβρισκα στο σπίτι της γιαγιάς μου. Αυτό που θυμάμαι όμως πιο έντονα είναι να της ανακατεύω όλα τα συρτάρια και να ανακαλύπτω τα πάντα.

Μοιράσου μια αστεία οικογενειακή ιστορία (με τον μπαμπά, την μαμά ή τα αδέρφια) Ο μπαμπάς μου είχε ένα μικρό βανάκι, Ford transit. Μπαίναμε μέσα και πίσω είχε κουκέτες. Την εποχή που το μικρότερος αδελφός μου μάθαινε να μιλάει και κάναμε εκδρομές τον θυμάμαι, ενώ εγώ τραγουδάω σε όλη τη διαδρομή, να λέει με μια μικρή χρονοκαθυστέρηση όλες τις καταλήξεις από τις τελευταίες λέξεις. Ε, γελούσαμε πολύ μ’ αυτό.

Τι θυμάσαι από την πρώτη ημέρα στο σχολείο; Στο δημοτικό όταν πήγα, νόμιζα ότι σαν τον παιδικό σταθμό. Καθόμουν λοιπόν οκλαδόν στην καρέκλα και όποτε ήθελα σηκωνόμουν και πήγαινα στο παράθυρο να δω τα πουλάκια και την αυλή. Δε μπορούσα να προσαρμοστώ με τίποτα.

Ποιο ήταν το αγαπημένο σου φαγητό; Γιουβαρλάκια κοκκινιστά

Πώς έπινες το γάλα σου;
Με κακάο. 

Είχες συμμετάσχει ποτέ σε σχολική παράσταση; Τι θυμάσαι; Ε βέβαια και ποίημα και θεατρικές  και παράσταση και χορωδία. Πάντα ντρεπόμουν αλλά πάντα ένιωθα ότι αυτό θέλω να κάνω.

Ποιο ήταν το αγαπημένο σου τραγούδι; Τα ραφτικά της γιαγιάς.

Ποιο ήταν το αγαπημένο σου βιβλίο; Το φεγγαράκι πάει εκδρομή.

Ποιο ήταν η αγαπημένη σου τηλεοπτική σειρά; Μια γερμανική σειρά που λεγόταν φρουφρού με ένα ξωτικό που λάτρευε την πουτίγκα.

Ποια ήταν η αγαπημένη σου ταινία; Η λαίδη και ο αλήτης

Πώς θυμάσαι τη γειτονιά που μεγάλωσες; Όμορφη. Θυμάμαι που έπαιζα με τις ώρες έξω από το μαγαζί του μπαμπά και δεν ήθελα να γυρίσω σπίτι.

Ποιο ήταν το αγαπημένο σου παγωτό; Το κοκτέιλ στο κουτάκι

Ποιες ήταν οι καλύτερες καλοκαιρινές διακοπές που πέρασες ως παιδί; Φαντάζομαι στο Καμάρι κοντά στο Ξυλόκαστρο γιατιί ενώ έχω μεγαλώσει θυμάμαι την  ανεμελιά και το χαμό που έκανα με την κόρη του κουμπάρου και καλύτερου φίλου των γονιών μου.

Μοιράσου μια ιστορία με τον καλύτερο σου φίλο. Θυμάμαι ότι η καλύτερη μου βόλτα ήταν, γύρω στα 13, να πηγαίνω με την τότε κολλητή μου στα Wendy’s στο Σύνταγμα, να μιλάμε αγγλικά για να νομίζουν οτι είμαστε τουρίστες και να φωτογραφιζόμαστε δίπλα στους τσολιάδες κάνοντας απίστευτες, αστείες γκριμάτσες. Μετά πίναμε κρύα σοκολάτα στο Παγκράτι στο Medez. Φυσικά ποτέ δεν έλεγα ότι πηγαίνω Σύνταγμα. Η μαμά ήξερε ότι είμαι κάπου εκεί στα πέριξ στο Παγκράτι.