13692179_10157147567480282_1461611499_o

Η Λυδία Παπαϊωάννου κατανάλωνε ποσότητες παγωτού φιστίκι επειδή δεν άρεσε στην αδερφή της και στα ξαδέρφια της συνεπώς δεν κινδύνευε να μείνει χωρίς παγωτό αν παρακοιμόταν το μεσημέρι. Είχε πρόγραμμα.

Ποια είναι η πρώτη ανάμνηση της ζωής σου; Δεν είμαι σίγουρη. Ίσως η μαμά μου να τραγουδάει φτιάχνοντας κάτι στην κουζίνα

Ποιο ήταν το αγαπημένο σου παιχνίδι; Μου άρεσε να χτίζω σπίτια για τα playmobil μου χρησιμοποιώντας οτιδήποτε, από ξύλινα τουβλάκια μέχρι αντικείμενα του σπιτιού. Όποιος έχανε κάτι ήταν πιθανό να βρίσκεται στην μυστική πολιτεία playmobil που είχα δημιιουργήσει κάτω από το τραπέζι της τραπεζαρίας. Επίσης μου άρεσε να σκαρφαλώνω στις πόρτες του σπιτιού γατζώνοντας τα χέρια και τα πόδια στις κάσες σαν μαϊμού.

Μοιράσου μια αστεία οικογενειακή ιστορία (με τον μπαμπά, την μαμά ή τα αδέρφια) Ίσως δεν ήταν αστείο τότε, αλλά σήμερα γελάμε όταν κοιτάμε τις φωτογραφίες από τότε που είχα κολλήσει όλη την οικογένεια ανεμοβλογιά και περιφερόμασταν μέσα στο σπίτι με τις φανέλες και με τη μαμά μου αστυνομικό μήπως ξυστούμε.

Τι θυμάσαι από την πρώτη ημέρα στο σχολείο; Το πρώτο διάλλειμα, που τα περισσότερα παιδιά έβγαλαν από το βαλιτσάκι τους να φάνε ένα μήλο, κι εγώ έβγαλα από το σπίτι μια πιπεριά πράσινη. Το περιστατικό είχε απασχολήσει αρκετά τη μαθητική κοινότητα εκείνη την πρώτη μέρα αλλά ύστερα από οικογενειακό συμβούλιο καταλήξαμε ότι βεβαίως μπορώ να τρώω πιπεριά πράσινη αντί για μήλο αφού μου αρέσει και είναι θρεπτική κι ας μην ταιριάζει με το κανονιστικό ρυθμιστικό πλαίσιο του πρώτου διαλλείματος.

Ποιο ήταν το αγαπημένο σου φαγητό; Ρύζι με κιμά, κυρίως επειδή η μαμά μου το σέρβιρε σε σχήμα ιγκλού χρησιμοποιώντας μια κούπα τσαγιού.

13720619_10157147568300282_1584600944_o

Πώς έπινες το γάλα σου; Με δράματα και κινηματογραφικά κυνηγητά.

Είχες συμμετάσχει ποτέ σε σχολική παράσταση; Τι θυμάσαι; Βεβαίως έπαιρνα μέρος σε όλες τις παραστάσεις. Κάπου στην Τρίτη-Τετάρτη δημοτικού έκανα και μαθήματα μεταλλόφωνου με έναν μουσικό από εκείνους τους λίγο τρελούτσικους ταλαντούχους που παίζουν 5346 όργανα αλλά βγάζουν τρεις κι εξήντα. Στο τέλος της χρονιάς έπαιξα μεταλλόφωνο για να δείξουμε τι ωραίο που είναι το σύστημα Orff και παρόλο που είχα φριχτό άγχος, πιστεύω το δείξαμε.

Ποιο ήταν το αγαπημένο σου βιβλίο; Το καπλάνι της βιτρίνας.

Ποιο ήταν η αγαπημένη σου τηλεοπτική σειρά; Δεν με ένοιαζε, αρκεί να με άφηναν να δω τηλεόραση. Τόλμη και γοητεία, Απαράδεκτοι, Μαγκάιβερ, Thundercats, you name it

Ποια ήταν η αγαπημένη σου ταινία; Ίσως ο Ροζ Πάνθηρας με Πίτερ Σέλερς, και κάποιες του Λουί Ντε Φινές που θυμάμαι να βλέπουμε όλοι μαζί και να γελάμε.

Πώς θυμάσαι τη γειτονιά που μεγάλωσες; Είναι στα Βριλήσσια και δεν έχει αλλάξει πολύ από τότε, με εξαίρεση κάποια πρόβατα και άλογα (;!) που περνούσαν μερικές φορές από εκεί.

Ποιες ήταν οι καλύτερες καλοκαιρινές διακοπές που πέρασες ως παιδί; Οι χρονιές που κάναμε οικογενειακώς μικρά road trip στην Πελοπόννησο και το Πήλιο.

Ποιο ήταν το αγαπημένο σου παγωτό; Το παγωτό φιστίκι το οποίο πλέον δεν μου αρέσει καθόλου. Ίσως το επέλεγα για το χρώμα, ή επειδή δεν άρεσε στην αδερφή μου και τα ξαδέρφια μου και δεν κινδύνευα να το χάσω αν κοιμηθώ παραπάνω το μεσημέρι.