pagiatakis

Ο dj και ραδιοφωνικός παραγωγός Σπύρος Παγιατάκης έτρωγε παγωτό Tongo (αυτό με την μπανάνα) και αναρωτιέται αν είναι ο μοναδικός που θυμάται την τηλεοπτική σειρά «Μυστήριο Του Χρυσού Πιθήκου».

Ποια είναι η πρώτη ανάμνηση της ζωής σου; Θυμάμαι πάρα πολλά πράγματα από πολύ μικρή ηλικία αλλά είναι λίγο μπερδεμένα μεταξύ τους. Σίγουρα θυμάμαι να κολλάω όποτε άκουγα μουσική είτε από το ραδιόφωνο είτε από την τηλεόραση.

Ποιο ήταν το αγαπημένο σου παιχνίδι; Βαριόμουν πολύ γρήγορα οποιοδήποτε παιχνίδι και έτσι τα διέλυα όλα γιατί ήθελα να ξέρω πως δουλεύουν. Μετά προσπαθούσα να συναρμολογήσω από τα διάφορα εξαρτήματα κάτι δικό μου. Μάλλον το να τα χαλάω όλα ήταν τελικά το αγαπημένο μου.

Μοιράσου μια αστεία οικογενειακή ιστορία (με τον μπαμπά, την μαμά ή τα αδέρφια) Η ιστορία έχει να κάνει με μια μικρή ξαδέρφη μου που τις έδωσα να φάει σαπούνι που επειδή ήταν άσπρο νόμιζε ότι είναι τυρί. Ακόμα αφρίζει!

Τι θυμάσαι από την πρώτη ημέρα στο σχολείο; Ενώ δεν ήμουν ποτέ παιδί της μαμάς, εκείνη την ημέρα κοίταζα συνέχεια στο παράθυρο γιατί μου είχε πει ότι θα ήταν έξω στην περίπτωση που ήθελα κάτι. Δεν την είδα ποτέ και κατάλαβα ότι είχε φύγει. Όταν ήρθε να με πάρει μου είπε ότι είχε όντως φύγει και ότι τελικά ήταν στο μυαλό μου ότι δεν θα μπορούσα μόνος μου. Μετά από 20 χρόνια μου είπε ότι δεν είχε φύγει ποτέ. Περίμενε έξω όλες αυτές τις ώρες.

Ποιο ήταν το αγαπημένο σου φαγητό; Μακαρόνια, μακαρόνια και μακαρόνια. Τέτοια ποικιλία. Μπορούσα να τα φάω ακόμα και ωμά.

Είχες συμμετάσχει ποτέ σε σχολική παράσταση; Τι θυμάσαι; Μια δυο φορές και δεν μου άρεσε γιατί μου έλεγαν τι πρέπει να κάνω. Δεν ήθελα σκηνοθεσίες και λοιπές χαζομάρες. Έτσι τελείωσε η επαφή μου με το θέατρο.

Ποιο ήταν το αγαπημένο σου τραγούδι; Και εδώ υπάρχει μια σύγχυση γιατί στο σπίτι πάντα έπαιζε ένα ραδιόφωνο και πάντα υπήρχε μουσική. Ας πούμε λοιπόν όταν στα 8 μου άκουσα ένα τραγούδι που ήταν και το πρώτο που ζήτησα να αγοράσουμε για να το ακούω συνέχεια. Dire Straits – Sultans Of Swing.

Ποιο ήταν το αγαπημένο σου βιβλίο; To «Ολιβερ Τουίστ» του Κάρολου Ντίκενς γιατί με γοήτευε όλη εκείνη η σκοτεινιά που είχε και το γεγονός οτι ένα παιδί τριγύριζε μόνο του και έπλεκε σε διάφορα. Τότε έπρεπε να καταλάβω πόσο του γιατρού ήμουν.

Ποιο ήταν η αγαπημένη σου τηλεοπτική σειρά; Οτιδήποτε ήταν σχετικό με κουκλοθέατρο και μετά το «Μικρό Σπίτι Στο Λιβάδι» και το «Μυστήριο Του Χρυσού Πιθήκου» (που δεν το θυμάται κανείς) και Χαβάη 5-0.

Ποια ήταν η αγαπημένη σου ταινία; Ελληνικες ταινίες με τον Βέγγο και μετά ήρθε ο E.T.

Πώς θυμάσαι τη γειτονιά που μεγάλωσες; Ως το καλύτερο μέρος του κόσμου. Τώρα έχει αλλάξει τραγικά αλλά ακόμα την έχω στο μυαλό μου όπως ήταν. Μερικές φορές μου αρέσει όταν βρίσκομαι εκεί να αντικαθιστώ την εικόνα που βλέπω με αυτή που έχω στο μυαλό μου.

Ποιο ήταν το αγαπημένο σου παγωτό; Το Tongo που ήταν ένα ξυλάκι μπανάνα σοκολάτα! Και μετά το Chicago.

Ποιες ήταν οι καλύτερες καλοκαιρινές διακοπές που πέρασες ως παιδί; Νομίζω ότι ήταν και οι πρώτες που θυμάμαι, διακοπές στα Καμένα Βούρλα. Πηγαίναμε για αρκετά χρόνια εκεί. Την πρώτη φορά που δεν πήγαμε εκεί για να πάμε στην Κέρκυρα μπορούσα άνετα να δείρω κόσμο.

Μοιράσου μια ιστορία με τον καλύτερο σου φίλο. Αμέτρητες ώρες εφτάπετρου και κρυφτού με τα παιδιά της γειτονιάς, με την ξαδέρφη μου την Έφη να είναι πάντα αυτή με την οποία ξεκινούσαμε τον καλύτερο χαμό.