Πριν μερικούς μήνες είχαμε περιγράψει μέσα από την Popaganda τι θα συμβεί αν αποφασίσετε να καλέσετε τον αριθμό *3001#12345#*, ενεργοποιώντας έτσι το Field Mode του iPhone σας. Πρόκειται για έναν εκ των «μυστικών» κωδικών που δίνουν πρόσβαση σε συγκεκριμένες πληροφορίες του iPhone, λειτουργίες που δεν βρίσκονται στα μενού της συσκευής. Μαζί με αυτόν του Field Mode, είχαμε αναφερθεί επιγραμματικά στο ίδιο άρθρο και σε μερικούς ακόμα παρόμοιους κωδικούς, μόνο που ποτέ αξιωθήκαμε να σας δώσουμε ολόκληρη τη λίστα!


Ποιοι είναι οι κωδικοί που θα… ξεβρακώσουν το iPhone σας, προσφέροντάς σας στο πιάτο κάθε πιθανή –και απίθανη- πληροφορία σχετικά μ’ αυτό; Πάμε να δούμε λοιπόν τις επιλογές σας συγκεντρωμένες. Να σημειώσουμε ότι για να εισάγετε τους κάτωθι κωδικούς, θα χρειαστεί να τους «καλέσετε». Πηγαίνετε στο Phone app του iPhone σας, πληκτρολογήστε τον κωδικό της αρεσκείας σας στο αριθμητικό πληκτρολόγιο και κατόπιν καλέστε τον.

Κάποιοι από τους κωδικούς κάνουν και για συσκευές με άλλο λειτουργικό (Android, Windows) ενώ ορισμένοι μπορεί να μη λειτουργούν στο δίκτυο που είστε συνδεδεμένοι.

Field Mode: *3001#12345#*

Πληροφορίες για το δίκτυο στο οποίο είστε συνδεδεμένοι, την ισχύ του σήματός του, και τις περιβάλλουσες κεραίες. Το σήμα απεικονίζεται αριθμητικά με το -120 να είναι το χειρότερο και το -50 το καλύτερο δυνατόν.

IMEI: *#06#

Ο 15ψήφιος μοναδικός χαρακτηριστικός αριθμός της συσκευής σας με το οποίο αυτή ταυτοποιείται στα δίκτυα κινητής που συνδέεται. Θα τη βρείτε και στο κουτί του iPhone.

Φραγή εξερχομένων: *#33# (ενεργ.: *33*pin# / απενεργ.: #33*pin#)

Μπλοκάρετε κάθε εξερχόμενη δραστηριότητα της συσκευής σας, συμπεριλαμβανομένων κλήσεων, μηνυμάτων και χρήσης δεδομένων.

EFR Mode: *3370#

Το Enhanced Full Rate mode θα βελτιστοποιήσει την ποιότητα των κλήσεών σας στα GSM δίκτυα, καταναλώνοντας ωστόσο περισσότερη μπαταρία.

Αναμονή κλήσεων: *#43# (ενεργ.: *43# / απενεργ.: #43#)

Η επιλογή που καθορίζει το αν θα είστε σε θέση να λαμβάνετε κλήσεις ενώ μιλάτε ήδη με κάποιον.

Προώθηση κλήσεων: (όλες: *#21# / μη διαθέσιμος: *#62# / απασχολ.: *#67# / απενεργ.: ##002#)

Προωθήστε τις εισερχόμενες κλήσεις σας, είτε όλες μαζί, είτε κατά περίπτωση.

Αριθμός κέντρου μηνυμάτων παρόχου: *#5005*7672#

Ο αριθμός του κέντρου γραπτών μηνυμάτων του παρόχου σας.

Κλήση με απόκρυψη: *#31# (άπαξ: #31#αριθμός)

Πραγματοποιήστε κλήσεις χωρίς ο παραλήπτης να μπορεί να δει τον αριθμό σας, είτε άπαξ, είτε διά παντός.

Εμφάνιση καλούντος: *#30#

Έλεγχος της εμφάνισης του αριθμού του καλούντος.