alexis-taylor-12-3-2012

Δύο από τα δημοφιλέστερα Αθηναϊκά mobile parties, ενώνουν τις δυνάμεις τους για πρώτη φορά κάτω από τη στέγη του ανανεωμένου Gig Space του six d.o.g.s. Αφορμή στέκεται η επίσκεψη του χαρισματικού frontman των Hot Chip, για ένα DJ set. Μαζί του οι resident DJs των Kormoranos και Needless, Blue Lagoon, Mr. Z και Chevy. Ως ένα εκ των δύο βασικών μελών (μαζί με τον Joe Goddard) του επιδραστικού Βρετανικού γκρούπ, ο Taylor δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Κάπου μεταξύ των live της μπάντας του και των δικών του solo εμφανίσεων, βρίσκει χρόνο για DJ sets, που στόχο έχουν να διασκεδάσουν το πιστό κοινό του. Η προηγούμενη τέτοια εμφάνισή του στην Αθήνα, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και στην επανάληψή της ο Alexis πιθανότατα δεν θα διστάσει να αρπάξει το μικρόφωνο και να τραγουδήσει πάνω από τα disco, house και electro tunes που θα μιξάρει.

Τι είδη μουσικής παίζεις συνήθως στα DJ set σου; Συνήθως παίζω Chicago και Detroit House, κάποια “περίεργα” πράγματα, κάποια πρόσφατα dubby techno και electronic pop/soul.

Πές μας κάποια πράγματα για το solo project σου σαν Alexis Taylor. Ποιός ήταν ο στόχος σου μέσω αυτού; Προσπαθώ να κάνω διαφορετικά πράγματα με κάθε δίσκο μου. Ενα EP ήταν φτιαγμένο με drum machine, ενα άλλος δίσκος ήταν ουσιαστικα ηλεκτρονική soul με μπαλάντες και άλλος ένας ήταν ουσιαστικά ένα δίσκος ακουστικής μουσικής. Ουσιαστικά προσπαθώ ν’ αφήσω τα κομμάτια μου-που είναι διαφορετικά από αυτά των Hot Chip, να με οδηγήσουν.

Τι σε οδήγησε στην πιο «απογυμνωμένη» version του μουσικού εαυτού σου στο περσινό “Piano” άλμπουμ; Ήθελα να επικεντρωθώ σε κάποια δικά μου κομμάτια αλλά και διασκευές που σημαίνουν πολλά για μένα, στην πιο απλή μορφή τους, με τη συνοδεία μόνο ενός πιάνου. Ηθελα ο ακροατής να ταξιδέψει μαζί μου, σε ένα ήσυχο και ανακλαστικό μέρος, με αυτό το άλμπουμ.

Πώς ήταν η μουσική σκηνή, στον τόπο που μεγάλωσες; Μεγάλωσα στο Λονδίνο ακούγοντας, pop, grunge, soul, hip hop, drum & bass, reggae και jazz. Ήταν εύκολο να βρείς ενδιαφέρουσα μουσική. Πέρασα, όλη την εφηβεία μου ακούγοντας δίσκους από τα 70s και τα 90s.

 Ποιές είναι οι βασικές σου επιρροές; Prince, Tim Buckley, Sun Ra, Stevie Wonder, Peter Gabriel, Rodney Jerkins, Gang Starr.

Μπορείς να μου ονομάσεις τους αγαπημένους σου Djs αλλά και μουσικούς; Ο Moodyman. Μου αρέσει το ενδιαφέρον του για το Detroit και την πλούσια ιστορία του, αλλα και για την μουσική του Prince. Έχει όμως, την δικιά του προσωπική προσέγγιση σε αυτά, με αποτέλεσμα να έχει έναν εντελώς προσωπικό ήχο.

Θυμάσαι ποιός είναι ο πρώτος δίσκος που αγόρασες; Ναι, ήταν Prince σε κασσέτα, το 1999.

Ποιοί καλλιτέχνες και labels έχουν προσελκύσει το ενδιαφέρον σου τελευταία; Beatrice Dillon, Joe, Mark Ernestus, The Trilogy Tapes.

Έχεις ανεκπλήτωτα μουσικά όνειρα; Να κάνω ένα δίσκο στο Memphis.

Τι γίνεται με τους Hot Chip; Τι μπορούμε να περιμένουμε από την μπάντα στο μέλλον; Καινούργιο δίσκο, αλλά όχι ακόμα.

Δώσε μας ενα Top-5 σου από καινούργια πράγματα.

Jamie 326 – Purple edit

Nicolas Jaar – Killing Time

Neil Hagerty and The Howling Hex – Full Moon In Gemini

Mark Ernestus – Yermande (Kick and Bass version)

Joe Goddard – Lasers


alexis-taylor-poster