Τέσσερις ταινίες απομένουν για την ολοκλήρωση του Athens Open Air Film Festival που μας κράτησε συντροφιά από τα μέσα Ιουνίου. Ας δούμε, λοιπόν, λίγο ακόμη σινεμά κάτω από τ’ αστέρια, εν αναμονή του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, που φέτος σβήνει τα 20 κεράκια.

Μαγική Πόλις

magikipolis01

Πριν 60 χρόνια, ο Νίκος Κούνδουρος έκανε το ξεκίνημά του με την ταινία Μαγική Πόλις, όπως και ο Θανάσης Βέγγος. Στη συνοικία Δουργούτι, κοντά στην Συγγρού, ο Κοσμάς (Γιώργος Φούντας) βρίσκεται μπλεγμένος σε μία παράνομη δοσοληψία με έναν απατεώνα (που ενσαρκώνει ο Στέφανος Στρατηγός). Η γειτονιά θα κινητοποιηθεί για να δώσει λύση και εν τέλει να κερδίσει την καρδιά της αγαπημένης του (Μαργαρίτας Παπαγεωργίου). Το πρώτο δείγμα δουλειάς του Κούνδουρου ήταν έντονα προσανατολισμένο στις αγωνίες της εργατικής τάξης, μια νεορεαλιστική προσέγγιση της κοινωνικής πραγματικότητας μαζί με τη μουσική υποστήριξη του Μάνου Χατζηδάκι.

Η προβολή θα γίνει την Τρίτη 26 Αυγούστου στην συνοικία Δουργούτι, Νέος Κόσμος, πίσω από το «Intercontinental», σε συνεργασία με την ομάδα παραστατικών τεχνών «Όχι Παίζουμε» / “UrbanDig Project”, ενώ στις 19.00 θα πραγματοποιηθεί βόλτα εξερεύνησης της γειτονιάς.

http://dai.ly/x1y99ab

Να είστε εκεί, Κύριε Τσανς (Being There)

beingthere01

Ένα χρόνο πριν τον αιφνίδιο θάνατό του, ο Peter Sellers έδωσε την καλύτερη του -για πολλούς- ερμηνεία, κερδίζοντας και υποψηφιότητα για Όσκαρ. Ο Sellers στον πρωταγωνιστικό ρόλο μαζί με τις σκηνοθετικές οδηγίες του Hal Asby υποδύεται έναν μοναχικό, αγαθό κηπουρό που μετά το θάνατο του αφεντικού του και μια ακολουθία ανορθόδοξων γεγονότων, καταλήγει να αναγορευτεί λακωνικός γκουρού της πολιτικής και να παρακολουθεί σχεδόν απορημένος καθώς μέλη της υψηλής κοινωνίας παρεξηγούν τα απλοϊκά τσιτάτα του ως βαθυστόχαστες δηλώσεις.

Η προβολή θα γίνει στο Άλσος Νέας Σμύρνης, Λεωφόρος Ελ. Βενιζέλου και Πατριάρχου Ιωακείμ, την Πέμπτη 28 Αυγούστου στις 21.00.

http://youtu.be/vm_jKW1OUKw

Lunchbox

lunchbox03

Το Lunchbox είναι μια ρομαντική κομεντί, ευχάριστη και εξωτική. Το ντεπούτο της ινδικής καταγωγής σκηνοθέτιδας Ritesh Batra αφηγείται την ιστορία δύο αγνώστων που έρχονται κοντά μέσω μίας λάθος αλληλογραφίας. Η επικοινωνία τους γίνεται καθημερίνη, ακόμη βαθύτερη και καταλήγει να αλλάζει ριζικά τις ζωές του στη Μουμπάι.

Η ταινία θα προβληθεί σε avant-premiere την Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου στο Σινέ Ψυρρή, Σαρρή 40-44, λίγο πριν φτάσει στις κινηματογραφικές αίθουσες από την Feelgood Entertainment.

http://youtu.be/xwYN-XS92yY

Πίσω Πόρτα

back-door-1

Το πρόγραμμα του Σεπτεμβρίου ολοκληρώνεται με την ταινία του Γιώργου Τσεμπερόπουλου, Πίσω Πόρτα. Μια ιστορία προσωπικής και κοινωνικής αναμόρφωσης, δοσμένη μέσα από το ανατρεπτικό χιούμορ και μία σειρά από μικρές και μεγάλες προσδοκίες, με τον μικρό πρωταγωνιστής να προσπαθεί να ωριμάσει και να ενηλικιωθεί απότομα στην Αθήνα του 1966.

Η ταινία θα προβληθεί την Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου στον Πεζόδρομο Διονυσίου Αεροπαγίτου.

http://youtu.be/fvLQTCajaxI