Ποιο ήταν το αγαπημένο σας βιβλίο όταν μεγαλώνατε; Με τα βιβλία είχα από μικρός ιδιαίτερη σχέση. Τα καλοκαίρια μικρός διάβαζα Λουντέμη και Άλκη Ζέη, μεγαλώνοντας Καζαντζάκη και Καραγάτση. Από κάποιο σημείο με κέρδισε η Αυτοβελτίωση. Διάβαζα Sharma και Tolle, Dyer, Μπουσκάλια και Μπουκάι. Πάντα μου άρεσαν οι ιστορίες. Με μάγευαν. Με ταξίδευαν.

Ποιο βιβλίο διαβάσατε και ξαναδιαβάσατε; Το Greatness Guide Νο 1 του Sharma. Το είχα στην κυριολεξία λιώσει. Αυτό το βιβλίο θα ευχόμουν να το είχα γράψει εγώ. Για την ακρίβεια το βιβλίο μου (Το Δώρο) είναι εμπνευσμένο από το Greatness Guide και τις μικρές μεστές ιστορίες του από την καθημερινότητα που κρύβουν τεράστια μαθήματα ζωής.

Σας ώθησε ποτέ βιβλίο να κάνετε κάτι ανόητο; Ευτυχώς ναι. Τότε το ανόητο ήταν να σπάσω τα όρια της ασφάλειάς μου. Να πω τα όχι που δεν τολμούσα. Να ζήσω τη ζωή που ποθούσα. Πολλά βιβλία αυτοβελτίωσης με ώθησαν στο να κάνω «ανόητα» πράγματα. Πιο πολύ όμως ο Δάσκαλός μου ο Αντώνης Καλογήρου με τα σεμινάριά του και την τρέλα που κουβαλούσε κι ακόμα κουβαλάει.

Σας ενέπνευσε ποτέ βιβλίο να ακολουθήσετε διαφορετικό επάγγελμα; Η μαγεία της προσωπικής εξέλιξης και του να «δουλεύεις με τον εαυτό σου» που βγαίνει από όλη τη βιβλιογραφία της Αυτοβελτίωσης με έφερε εδώ που είμαι. Ο κόσμος οργανώνει τις διακοπές του πιο συγκροτημένα απ ό,τι ζει τη ζωή του. Οι δεξιόητες της Ζωής, λείπουν από το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας μας όπως και των περισσότερων χωρών στον κόσμο. Εκεί τα δίνουμε όλα. Το μάθημα ΝΑΙ ΜΠΟΡΩ είναι ένα μάθημα αυτοβελτίωσης που έχουμε ξεκινήσει ερευνητικά σε πολλά σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας μας και συνέχεια εξαπλώνεται.


Το βιβλίο Το Δώρο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Key Books.