VR_140422_Inconsist_1496

Οι πέντε μπάντες, νικητές στις ισάριθμες εβδομάδες τoυ Red Bull Bedroom Jam βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην εκκίνηση για την τελική ευθεία που θα τους δώσει το «εισιτήριο» για την εμφάνισή τους στα δύο μεγάλα φεστιβάλ του καλοκαιριού, το Ejekt και το Heavy By The Sea, αλλά και ένα βήμα πιο κοντά στο έπαθλο του ενός και μεγάλου νικητή,  την ηχογράφηση σε ένα από τα Red Bull Studios. Προτού, όμως, έρθει η ώρα για τις μεγάλες σκηνές των φεστιβάλ, σειρά έχει η σκηνή του Stage Volume 1, εκεί όπου το Σάββατο, 31 Μαΐου, στις 21:00, η χρυσή πεντάδα καλείται να αποδείξει τις δυνατότητές της μπροστά σε φίλους και fans, με την είσοδο να είναι δωρεάν, αλλά και στην κριτική επιτροπή η οποία θα επιλέξει τα τρία μουσικά σχήματα που θα περάσουν στην επόμενη φάση.

Τους γνωρίσαμε μέσα από τα weekly shows του Red Bull Bedroom Jam αλλά ας φρεσκάρουμε όμως τη μνήμη μας. Στη μάχη ρίχνονται οι πέντε νικητές, που διέπρεψαν στο Buzz Chart κάνοντας την απαιτούμενη διαδικτυακή «φασαρία»: BrightSide.,  Schooldrivers, Inconsistencies, MindthreaT και Revenge of the Giant Face. Οι BrightSide. που ξεκίνησαν από τη Θεσσαλονίκη, μετράνε ήδη πέντε χρόνια μαζί, έχοντας δώσει ζωηρά το στίγμα τους στην indie rock επικράτεια. Οι Schooldrivers, από την Αθήνα, δημιουργούν με επιρροές από modern rock, grunge και prog rock, ένα δικό τους ήχο αλλά και μια «έντονη» παρουσία. Οι Inconsistencies, στην ουσία, το σόλο πρότζεκτ του Ηλία Μπόγδανου (a.k.a Bonjo) ξεχώρισε με ένα  μελαγχολικό κομμάτι που έγραψε με θέα τη θάλασσα. Οι MindthreaT είναι Αθηναίοι με ηχηρό metal εκτόπισμα, παθιασμένοι όλοι τους με την μπάντα. Οι Revenge of the Giant Face με το ατίθασο hardcore  punk, math metal όχημά τους και μια φρενήρη πορεία για το επόμενο βήμα κάθε φορά. 

VR_140408_BrightSide_11050

Οι Brightside


VR_140414_SchoolDrivers_874

Οι Schooldrivers

Σε μια βραδιά γεμάτη μουσική και βαθμολογίες, οι τέσσερις κριτές, σεβαστοί άνθρωποι από τον χώρο της μουσικής, θα παίρνουν την τελική απόφαση για την πρόκριση των τριών από τις πέντε πάντες με βάση το live performance τους. Συγκεκριμένα, την κριτική επιτροπή αποτελούν ο Gus G των Firewind και μόνιμος κιθαρίστας τα τελευταία χρόνια του Ozzy Osbourne, ο Γιάννης Παλτόγλου, ιδιοκτήτης της εταιρίας διοργάνωσης πολιτιστικών εκδηλώσεων «Detox Events» και καλλιτεχνικός διευθυντής του Ejekt Festival και του Heavy By The Sea, ο Στάθης Παναγιωτόπουλος, μουσικός δημοσιογράφος, ραδιοφωνικός παραγωγός, τηλεοπτικός παρουσιαστής και ο Χρήστος Παπαδάς, με πολυετή παρουσία στο ραδιόφωνο, τα τελευταία χρόνια σταθερά στον Red 96,3.

Η είσοδος για το Red Bull Bedroom Jam: Judges Selection είναι ελεύθερη. Η μουσική -και η αγωνία για τις πέντε μπάντες- εγγυημένες.

https://www.facebook.com/events/621491201273548/

Stage Volume 1: Αγ. Ελεούσης 3 & Κακουργιοδικείου, Μοναστηράκι

VR_140422_Inconsist_2035

Incosistencies


VR_140428_Mndthrt_3154

MindthreaT


Revenge of the Giant Face - Performance

Revenge of the Giant Face

Λίγα λόγια για το Red Bull Bedroom Jam

To Red Bull Bedroom Jam έχει σκοπό να υποστηρίξει νέους καλλιτέχνες και συγκροτήματα που είναι έτοιμα να βγουν έξυπνα και γρήγορα από την κρεβατοκάμαρα τους και να κατακτήσουν τη μεγάλη σκηνή, όπως αυτή του γνωστού Ejekt Festival και του Heavy By The Sea. Επιπλέον, το βραβείο του μεγάλου και μοναδικού είναι η ηχογράφηση στα Red Bull Studios.

Συγκεκριμένα, από τη διαδικασία των weekly shows αναδείχθηκαν πέντε τραγούδια τα οποία τώρα θα αξιολογηθούν από το παραπάνω πάνελ των κριτών (μάθε περισσότερα εδώ) που καλείται να επιλέξει τα τρία άτομα/συγκροτήματα με τα καλύτερα shows ώστε να παίξουν είτε στη σκηνή του πασίγνωστου Ejekt Festival είτε σε αυτή του νεόκοπου Heavy By The Sea! Στην τρίτη και τελευταία φάση, μόνο ένας καλλιτέχνης ή συγκρότημα θα φτάσει στην κορυφή κερδίζοντας ως έπαθλο την ευκαιρία να ηχογραφήσει το τραγούδι του σε ένα από τα Red Bull Studios.

Για περισσότερες πληροφορίες για το Red Bull Bedroom Jam στο Facebook, στο [email protected]