Καταρχάς, καταπληκτικό όνομα – η μετάφρασή του σε «Τιμόθεος Δίκαιος» είναι το πρώτο από τα πολλά τόσο-κακά-που-είναι-καλά αστεία που μας έρχονται. Κατά δεύτερον, πολλή και καλή δουλειά. Ο τύπος που κάθεται στο μέσα δωμάτιο του θρυλικού στούντιο του Andrew Weatherall στην Old Street είναι ένας από τους πιο ενδιαφέροντες παραγωγούς και DJs που ξεπήδησαν από το Νησί τη δεκαετία που σε λίγο φτάνει στο τέλος της. Έχει υπάρξει μέλος, ως κιθαρίστας, αρκετών άσημων γκρουπ προτού αφιερωθεί αποκλειστικά στην electronica/dance – οι πολύ μυημένοι ίσως τον θυμούνται στους βραχύβιους no wavers Battant.

Στο ευρύ κοινό συστήθηκε όταν μαζί με τον προαναφερθέντα Sir Andrew έφτιαξαν τους Asphodells και πρωταγωνίστησαν στην slo-mo τάση των 10s δίνοντας ένα από τα καλύτερα άλμπουμ τους, το Ruled by Passion Destroyed by Lust (2013). Ο Fairplay δεν έμεινε στις δάφνες της καθολικής αναγνώρισης και συνέχισε να κυκλοφορεί δουλειές με ζηλευτή αναλογία συχνότητας-ποιότητας ισορροπώντας ανάμεσα στην αγάπη του για τα 90s, τη βαριά σκιά των σάουντρακ του John Carpenter και των giallo θρίλερ, το Detroit techno στο οποίο πάντα επιστρέφει, αλλά και τη δική του ιδιαίτερη ματιά στην αναβίωση του acid.

Χρησιμοποιώντας κυρίως το όνομά του (αλλά και τα aliases Junior Fairplay στις πιο 90s breaks στιγμές του κι Antoine Rouge για τις πιο σκοτεινές κυκλοφορίες) έχει ήδη βγάλει 4 άλμπουμ και πάνω από 20 EPs από το 2011 κι έπειτα σε μερικές από τις πιο σημαντικές underground ετικέτες της εποχής μας όπως είναι οι Crimes of the Future (την έχει στήσει μαζί με έναν από τους προηγούμενους μας guests, τον Scott Fraser), Höga Nord Rekords, [Emotional] Especial κ.ά.

Τα σετ του είναι πάντα μια μικρή έκπληξη, δε θα ήταν άλλωστε καλεσμένος  των Diskotekken απόψε Σάββατο 23 Μαρτίου στο υπόγειο του Crust, οπότε προετοιμαστείτε για πολλές εκπλήξεις. Αναμενόμενο για έναν τύπο που έχει φάει τη ζωή του στα δισκάδικα, στις συνεντεύξεις του δεν προλαβαίνεις να σημειώνεις τις αναφορές σε πολλά και διαφορετικά είδη, ενώ ελπίζουμε να… μην παίξει με κασσέτες. Γιατί, εκτός όλων των άλλων, τρέχει κι ένα μικρό cassette label με το υπέροχο όνομα Centurians of Rome….Τη βραδιά ανοιγουν & κλείνουν οι Diskotekken Χρήστος Αγγελόπουλος-Παναγιώτης Μένεγος. Μέχρι τότε πατήστε play!

Diskotekken w/ Timothy J.Fairplay (UK) at Crust, Σάββατο 23 Μαρτίου, 23.30 – 06:30, είσοδος 5 ευρώ