Όταν δεν παίζει μπάσκετ, κάνει ποδήλατο. Όταν δεν αγοράζει καινούρια σίνθια, ψωνίζει βινύλια. Όταν δεν σχεδιάζει κόμικ, γράφει μουσική που κάνει τα κορίτσια σήμερα να ξεροσταλιάζουν όπως οι μεγάλες τους αδερφές, πριν από καμιά δεκαετία με τον Κωνσταντίνο Βήτα. Τον λένε Παναγιώτη Πανταζή. Εμείς τον φωνάζουμε Παν σκέτο.

popaganda

Ποιος είναι ο πρώτος δίσκος που αγόρασες; Πότε; Πού βρήκες τα λεφτά; Το πρώτο EP των ΤXC, το 1996,  με το χαρτζιλίκι μου.

Ποιος είναι ο τελευταίος; Το American Unicorn του The Boy.

Ποιοι είναι οι 3 δίσκοι που έχεις στη δισκοθήκη σου αλλά ντρέπεσαι γι’αυτό; Και ποιοι οι 3 που δεν έχεις και ντρέπεσαι ακόμη περισσότερο γι’ αυτό; Δε ντρέπομαι για κανέναν που έχω, όλοι για κάποιον λόγο είναι εκεί. Ωστόσο θα έπρεπε να  έχω σε βινύλιο τους δύο από τους τρεις αγαπημένους μου όλων των εποχών: το Lift your skinny fists like antennas to heaven των Godspeed και το Χαμόγελο της Τζοκόντας. Επίσης έχω τους τέσσερις πρώτους των Public Enemy σε cd από το λύκειο (τους ωραίους  δηλαδή) αλλά κανέναν τους σε βινύλιο. Κακώς.

Ποιους δίσκους έχεις δανειστεί από φίλους σου και δεν τους επέστρεψες ποτέ; Το Never, never land των UNKLE και το Turn on the bright lights των Ιnterpol,  από μια συμφοιτήτρια μου, την Λιάνα, έχουν περάσει 10 χρόνια, έχει παραγραφεί το αδίκημα.

Ποια είναι η καλύτερη συναυλία που έχεις δει στη ζωή σου μέχρι σήμερα; Η πρώτη από τις δυο που έκαναν οι Godspeed το 2010,  στην Αθήνα. Ήμουν σε άδεια απολύσεως, την περίμενα μια ζωή και με αντάμειψε για κάθε δευτερόλεπτό της. Επίσης έχω δει πιο μικρός φανταστικές συναυλίες Active Member στον ύπνο μου, με ακυκλοφόρητα κομμάτια κλπ

Ποιο είναι το πρώτο τραγούδι που σου έρχεται στο μυαλό όταν σκέφτεσαι sex, drugs και rock ‘n’ roll (το καθένα από αυτά ξεχωριστά); Sex είναι σαφέστατα το “Karmacoma” των Massive Attack, drugs δεν έχω ιδέα, ας πούμε το “Strange Fruit” του Zomby. Rock ‘n’ roll είναι το “Straight outta Compton” των NWA.

Είναι πρωί Κυριακής. Το κεφάλι σου κοντεύει να σπάσει από τον πονοκέφαλο και το στομάχι σου είναι σαν πλυντήριο στη λειτουργία του στυψίματος. Δυσκολεύεσαι να θυμηθείς όλα όσα συνέβησαν το προηγούμενο βράδυ. Τι μουσική θα βάλεις να παίζει για να έρθεις στα ίσια σου; Το “Untrue” του Burial. Aν και είμαι σίγουρος πως πλησιάζει η μέρα που θα γράψω ένα δίσκο ειδικά για αυτό τον σκοπό.

Είσαι backstage, έτοιμος να ανέβεις στη σκηνή για μία συναυλία. Ξαφνικά σε ενημερώνουν ότι στο venue έχει έρθει ο David Bowie. Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που περνάει από το μυαλό σου; Η Emma Watson.

Μιας και τον έφερε η κουβέντα: David Bowie ή Iggy Pop; David Bowie, επειδή ξέρω μερικά κομμάτια του και μ’ αρέσουν ενώ ξέρω ελάχιστα πράματα για τον Ιggy. Ότι πήδαγε τον Bowie και τέτοια…

Πόσες φορές στη ζωή σου μέχρι σήμερα έχεις μετανιώσει που παίζεις μουσική και δεν ζεις μία «κανονική» ζωή; Η αλήθεια είναι πως ζω μια πολύ κανονική ζωή. Επίσης αν είχα μετανιώσει, θα είχα σταματήσει να παίζω.

Βάλε τον εαυτό σου στη θέση του Rob Gordon στο High Fidelity. Το έτερόν σου ήμισυ σε έχει μόλις αφήσει σύξυλο, της σέρνεις τον εξάψαλμο από το παράθυρο και όταν το κλείνεις, βάζεις τέρμα τη μουσική. Ποιο τραγούδι ακούγεται; Mogwai και “Killing all the flies” και περνάω μέσα απ’ τον τοίχο.

Τι μουσική άκουγες την τελευταία φορά που σου έκαναν παρατήρηση οι γείτονες για να χαμηλώσεις την ένταση; Δοκίμαζα ένα synth που μόλις είχα αγοράσει.

Κρατάς στα χέρια σου το τιμόνι ενός Delorean. Ποιες τρεις από τις παρακάτω χωροχρονικές περιόδους θα ήθελες να επισκεφτείς και γιατί; 1) To 1962 στην Ύδρα, με τον Leonard Cohen. 2) Το 1968 στην Καλιφόρνια, με τον Neil Young. 3) To 1960 στην Ινδία με τους Beatles. 4) Το 1973 στη Νέα Υόρκη με τους New York Dolls. 5) Το 1977 στο Λονδίνο με τον Joe Strummer. 5) Το 1979 στο Manchester με τους Joy Division. 6) Το 1987 στη Θεσσαλονίκη με τον Γιάννη Αγγελάκα. 7) Το 1990 στο Seattle με τον Kurt Cobain. 8) Το 1993 στο Περιστέρι με τους Στέρεο Νόβα. Γείτονας του Χατζιδάκι στη Νέα Υόρκη, να κρυφακούω όταν έγραφε την Τζοκόντα. Αλλά να μην έχω ούτε το θάρρος να τον χαιρετάω, δεν είναι όμορφο να χαλάνε οι μύθοι με πολλές λεπτομέρειες.

Ποια μπάντα θα ήθελες να παίξει live στην κηδεία σου; Τίποτα γύφτοι με χάλκινα για την πόρωση των άλλων. Εγώ δε θ’ ακούω έτσι κι αλλιώς.

Με ποιον από τη «μεγάλη μπάντα του ουρανού» θα έκανες κολλητή παρέα; Με τον J Dilla. Ή με τον Burial αν ισχύει η θεωρία συνομωσίας του φίλου μου, του Narita.

Είναι τελικά ο Morrissey ο Μεγαλοδύναμος; Έέέέέλα βρε Θεοδόση μου…

Ο νέος δίσκος του Pan Pan, Missing Two Trains On Purpose, θα κυκλοφορήσει σε ενα κουτί με διάφορες handmade πινελιές που θα περιλαμβάνει cd, κασσέτα, 16σελιδο booklet και download code.
 
Live dates: 31/10 Λαρισα (Moshpit), 2/11 Κερκυρα (Πολύτεχνο), 3/11 Θεσσαλονικη (Coo Bar) και 4/11 Αθηνα (six d.o.g.s). 

Περισσότερος Pan Pan εδώ & εδώ.