ΜΟΥΣΙΚΗ

O Nick Cave έχει καινούριο δίσκο. Ακούστε τον!

Λέγεται "Ghosteen", οι Bad Seeds φυσικά τον συντροφεύουν, διατέθηκε πριν λίγες ώρες στο YouTube και το διαδίκτυο ήδη παραληρεί.

Το μάθαμε μόλις την προηγούμενη εβδομάδα.

Με σχετικά ανορθόδοξο τρόπο, ενδεικτικό όμως των νεών ηθών της δισκογραφίας παγκοσμίως. Είτε ήταν αυθόρμητο είτε όχι, η ουσία είναι ότι ο Nick Cave επέλεξε την πολύ δημοφιλή ηλεκτρονική αλληλογραφία με τους fans του που διεξάγει μέσω του blog The Red Hand Files (στην οποία γράφει περί παντός επιστητού δίνοντάς μας μερικά από τα πιο όμορφα «σοφά» κείμενα που έχουμε διαβάσει τον τελευταίο καιρό) για να αποκαλύψει ότι το δέκατο έβδομο άλμπουμ του με τους Bad Seeds είναι έτοιμο.

φωτό: Richard Isaac/ Shutterstock

Διπλό, λέγεται Ghosteen με 8 κομμάτια («τα παιδιά») στο πρώτο άλμπουμ και τρία spoken word στον δεύτερο δίσκο που ειναι μεγαλύτερη διάρκειας και ο ίδιος ο δημιουργός τα αποκαλεί «οι γονείς». Ηχογραφήθηκε στα τέλη 2018-αρχές 2019 σε Μαλιμπού, Δυτικό Χόλιγουντ, Μπράιτον και Βερολίνο και είναι διαθέσιμο εδώ και λίγες ώρες στην επίσημη σελίδα της μπάντας στο YouTube. Στις 8 Νοεμβρίου θα κυκλοφορήσει και σε 2πλό CD και 2πλό βινύλιο από την Bad Seed Ltd. 

Jim Sclavunos, Warren Ellis και λοιποί φυσικά σύντροφοι (πλην Mick Harvey, Barry Adamson και Blixa που έχουν αποχωρήσει στο πρόσφατο κι απώτερο παρελθόν, αντίστοιχα) είναι εκεί δίπλα στον Νικόλα.

Ακολουθούν εξώφυλλο και tracklist, το άλμπουμ το ακούτε παραπάνω…

Part 1

1. Spinning Song
2. Bright Horses
3. Waiting For You
4. Night Raid
5. Sun Forest
6. Galleon Ship
7. Ghosteen Speaks
8. Leviathan

Part 2

1. Ghosteen
2. Fireflies
3. Hollywood

POP TODAY
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2020 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.