Όλα ξεκίνησαν πριν τρία χρόνια, όταν ο Παντελής Κατσιάκος και η Μαριάννα Μαγούλα ένιωσαν την ανάγκη να κάνουν κάτι δραστικό για το κατάστημά τους αλλά παράλληλα να τονώσουν το αίσθημα του κόσμου για στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων. 

Έτσι διοργάνωσαν το πρώτο street food festival το 2019, το οποίο είχε καθαρά διαφημιστικό περιεχόμενο. Κάπου εκεί σκέφτηκαν να βοηθήσουν φιλανθρωπικές οργανώσεις μέσω της πρωτοβουλίας τους. «Τα βάλαμε κάτω και είπαμε, αφού θα έρθει κόσμος στο μαγαζί μας γιατί να μην έχουμε και τον κουμπαρά της Κιβωτού του Κόσμου και να μαζευτεί ένα ποσό για τα παιδιά; Και έτσι έγινε και μπορούμε να πούμε ότι κυριάρχησε κιόλας, μαζί με το μότο “ψωνίζω τοπικά, στηρίζω την τοπική οικονομία”» αναφέρουν στην Popaganda.

Μπορεί να μην άλλαξε κάτι δραστικά, βλέποντας όμως την ανταπόκριση που είχε η εκδήλωσή από την πρώτη κιόλας χρονιά, την αγάπη του κόσμου και την ανάγκη που υπάρχει για κάτι διαφορετικό, ειδικά σε ένα χωριό, αποφάσισαν να το καθιερώσουν. Κάθε χρόνο λοιπόν διοργανώνουν ένα Street Food στον δρόμο μπροστά από το παντοπωλείο, μαγειρεύοντας με προϊόντα από το κατάστημά τους, βοηθώντας παράλληλα και παιδιά που έχουν ανάγκη. Πάντα παιδιά. Γιατί όπως λένε: «Αυτό είναι το μέλλον μας και μπορεί για εμάς το μέλλον να είναι αβέβαιο, τουλάχιστον για τα παιδιά των ιδρυμάτων που συνεισφέρουμε ας είναι λίγο πιο λαμπρό». 

Η πρώτη επαφή έγινε με τον οργανισμό Make a Wish – Κάνε μια Ευχή Ελλάδος. Επειδή ήταν δύσκολο να το οργανώσουν μόνοι τους, ζήτησαν βοήθεια από τους προμηθευτές τους και από κάποιες μικρές αλλά και μεγαλύτερες εταιρείες. Η ανταπόκριση ήταν εξαιρετικά εντυπωσιακή και έτσι όλοι έγιναν γρανάζια μιας μηχανης που ενεργοποιήθηκε για έναν κοινό σκοπό. Η δεύτερη εκδήλωση street food έτυχε λίγες μέρες πριν το δεύτερο lockdown στη χώρα μας, έτσι πραγματοποιήθηκε με τη μορφη drive thru θυμίζοντας τις αλυσίδες fast food στο εξωτερικό, η οποία «ντύθηκε» με μια 50s διάθεση. Το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό και μαζεύτηκε ένα αξιοσημείωτο ποσό. 

Φέτος, με πολλή βοήθεια από πολύ κόσμο και εταιρείες αλλά και μεγάλη χαρά, διοργανώνουν την Κυριακή 17 Οκτωβρίου στις 18:00 στη Φήκη Τρικάλων, πάντα στον εξωτερικό χώρο του Παντοπωλείου “Τo Κέντρον”, το 3ο Street Food Festival. Με τρία πιάτα από σεφ της Αθήνας, με dj sets, κοκτέιλ, μπύρες και αναψυκτικά. Μάλιστα φίλοι τους από την Αθήνα θα ταξιδέψουν μέχρι εκεί για να σερβίρουν εθελοντικά ώστε να μπορέσουν και φέτος να στηρίξουν το έργο του Make A Wish και να εκπληρώσουν όσο το δυνατόν περισσότερες παιδικές ευχές γίνεται. 

Έχοντας στο πλευρό τους τη Γωγώ Δελογιάννη ως Head Chef και τους Τρικαλινούς σεφ, Κωνσταντίνο Λαϊάκη και Κωνσταντίνο Καραδήμα και τον μοναδικό και αγαπημένο Larry Gus σε ένα DJset, μας περιμένουν στη Φήκη Τρικάλων για να απολαύσουμε εξαιρετικό street food με τοπικά προϊόντα. Σάντουιτς με κεφτεδάκια σε σάλτσα, τριμμένη γραβιέρα και πίκλα αγγουριού, Mashed potatoes με λουκάνικο και τσαλαφούτι και σαλάτα coleslaw με φυστίκια. Το μενού έχει επιμεληθεί η Γωγώ Δελογιάννη, ενώ ένα από τα κορυφαία cocktail bar των Τρικάλων θα ετοιμάσει τρία cocktail

Παντοπωλείο “Το Κέντρον”, Φήκη Τρικάλων, 421 00, τηλ. 24310 51013